söndag 22 januari 2017

Topp 10 karaktärer från 24


Okej, här kommer ett av alla miljoner inlägg som jag skrev för flera år sedan och ändå inte har publicerat än... Ska försöka beta av alla dessa gamla inlägg nu då jag egentligen inte har så mycket tid till att skriva nya inlägg för tillfället.  

Någon mer som har sett TV-serien 24? Ibland känns det som att jag är den enda i hela världen, men det vet jag att jag inte är eftersom serien ändå fick 8 säsonger... Och det var innan jag började titta. Jag förstår det bara inte, detta var en av de första serierna jag såg - och jag har aldrig sett något så spännande i hela mitt liv. Jag kunde verkligen inte sluta titta, och real-tiden gör inte saken sämre precis. Klockan tickar hela tiden!

24 är en serie med mååånga karaktärer, de kommer och går hela tiden. Karaktärer dör, de kommer tillbaka. De dör igen. I detta inlägg tänker jag därför göra en topplista där jag listar mina favoritkaraktärer från 24. Nu handlar det inte bara om de som är goda, de som man hejar på. I stället kommer jag gå efter vilka jag glädjes mest åt att se på skärmen.

OBS! Läs ej motivationerna om du inte sett serien. Denna gång tänker jag inte undvika spoilers då dessa är de största anledningarna till varför jag älskar karaktärerna.

OBS2! Detta kommer bli ett väldigt flummigt inlägg, för jag orkar verkligen inte skriva ordentligt just nu. Hoppas ni inte stör er lika mycket på slangord som jag själv vanligtvis gör. 


10
George Mason

Denna man var bara med de två första säsongerna, och större delen av denna tid spenderar man åt att ogilla honom. Men, i slutet älskade jag honom verkligen. När han offrade sig för Jack - gömde sig på planet och verkligen ville hjälpa till trots att Jack sagt nej. Jag minns när jag såg den scenen första gången - spänd satt man och undrade - hur i *** kommer han klara sig nu? Han är ju ensam på ett flygplan som kommer sprängas vilken sekund som helst, och han måste flyga planet för att det inte ska störta och bomba hela Los Angeles. Precis när man trodde det var kört, vem dök då upp? Jo, räddaren i nöden - George! Visst, han var något av ett douche, och visst han hade ändå dött inom några dagar på grund av radioaktiv strålning, men ändå. I still love him


9
Bill Buchanan

Bill Buchanan är ytterligare en karaktär jag inte alls gillade från början. Han kom ju i vägen för mitt favoritpar! Men, man insåg sen att han var människa han med, och inte bara någon som kom i vägen. Det var ju inte hans fel att han blev tillsammans med en skild kvinna. Även om jag råkar älska hennes ex-man och hoppades på att de skulle bli tillsammans igen. Vilket de blev, shoho. Hur som helst så lärde jag mig älska Bill, och hans död var en av de värsta. Så sorgligt. 


8
Edgar Stiles

Gud, alla karaktärer jag nämnt hittills har dött på ett eller annat sätt. Och jag känner på mig att det inte kommer bli bättre härifrån... Tyvärr. Edgar Stiles var en karaktär som var så oerhört söt och snäll. Man undrade hela tiden vad i hela friden han gjorde på CTU där fara lurar bakom varje hörn, men tack vare honom blev agentfirman lite roligare. Det var dock väldigt synd om honom när Chloe behandlade honom så dåligt trots att han bara försökte visa hur mycket han tyckte om henne. I och för sig var det nästan ännu mer synd om henne sen när han dog och hon insåg hur hemsk hon varit mot honom. Stackars flicka, hon menade aldrig att vara tyken, det är bara en del av hennes personlighet...


7
Aaron Pierce

Aaron Pierce är en karaktär som varit med från början till slut, även om det bara varit på ett litet hörn. Okej, nu ljuger jag - han var inte med i säsong 8. Aaron var alltid en väldigt älskvärd karaktär, och man märkte att han alltid var på de godas sida. Han var heller aldrig rädd för att bryta mot reglerna om det innebar att stå för det han trodde var rätt. Hur skön man som helst. Och ändå var han bara en väldigt liten bricka i det väldigt stora spelet. 


6
Michelle Dessler

Michelle. Åh, Michelle. Som jag saknade henne när hon dog. Så oerhört tragiskt. Det var nog den värsta dödsscenen i hela 24, när Tony satt och höll om henne. Usch. Hur som helst, anledningen till att jag älskar henne är för att hon är tuff, omtänksam och står alltid på rätt sida. Det vill säga Jack’s sida. Michelle kom inte in i bilden förrän i säsong 2, och redan då växte en romans upp mellan henne och Tony. Det var början till en fantastisk resa (som dessvärre slutade väldigt tragiskt).


5
Nina Myers

Nina är helt klart min favoritskurk från 24. Dels för att hon lyckades lura oss alla under hela första säsongen, men sen också för att hon kom tillbaka flera gånger för att förstöra ännu mer. Jag älskar när gamla skurkar återvänder, det gör det så mycket mer intressant än att bara ha massa nya skurkar hela tiden. Även om hon visserligen aldrig var den ”stora” skurken, utan snarare bara ännu en bricka i spelet. 


4
David Palmer

David Palmer. Som jag älskar honom. Han är min absoluta favoritpresident. David Palmer var våran pre-Obama. Nej, kanske inte. Men han var verkligen så oerhört bra. Snäll, omtänksam och en perfekt president. Han gjorde alltid rätt val. Bäst var han i säsong 4 när han kallades in för att ta över då den riktiga presidenten inte klarade av pressen när ett bombhot tog plats. Han kom in där och löste alla problem, medan den riktiga presidenten bara satt och tittade på. Usch, jag hatade verkligen den presidenten. Minns dock inte namnet. *går in på IMDB och letar upp namnet* Jovisst, Logan hette han. Charles Logan. President Charles Logan. Urgh, jag hatar honom. Palmer var mycket bättre. Och så skulle såklart han gå och dö också, precis som alla andra man gillar i denna serien. 


3
Jack Bauer

Såklart att Jack hamnar på listan, han är ju trots allt huvudkaraktären. Och egentligen kanske han kommer i delad första plats med nedanstående två karaktärer. Men det är ändå något speciellt som dessa två har, men jag kommer till det strax. Jack är... han är bara bäst helt enkelt. Hur kan jag förklara det? Snabbtänkt, smart, modig, tuff, inte rädd för att få händerna smutsiga. Perfekta huvudrollen i en serie som denna, och Kiefer Sutherland hade inte kunnat passa bättre i rollen.


2
Chloe O’Brien

Chloe. Hon är tyken, otrevlig och kan vara riktigt elak när hon inte tänker sig för. Men det är just det - hon tänker sig inte för. Innerst inne är hon väldigt snäll och bryr sig om andra. Hon är alltid lika trogen till Jack, och skulle göra allt för honom. Inte på ett creepy sätt dock, på ett vänskapligt sätt. Obiously. Chloe är verkligen helt underbar, och hon bättrar sig genom säsongernas gång, men samtidigt är hennes unika personlighet också det som gör att vi gillar henne så mycket.


1 
Tony Almeida
Sist men verkligen inte minst har vi bästa Tony. Varför älskar jag honom så mycket? Jo, det ska jag förklara. I säsong 1 var han inte alls någon favorit - långt ifrån det. Han ogillade Jack, och dessa två var näst intill personlighets-enemies. Även om de båda tekniskt sätt stod på samma sida. Men, anledningen till att de kinda hatade varandra var ju Nina. De hade båda haft ett förhållande med henne vilket ledde till att det snarare handlade om avundsjuka skulle jag tro. Så när det visar sig att hon är skurken - vad händer då? Jo, hatet förvandlas till vänskap. Lojalitet. Och så vips, några säsonger senare är de bästa vänner. En scen som är nästintill min favoritscen i hela serien - det är i början av säsong 4 då Jack och hans flickvän Audrey är i trubbel, och Jack ringer ett samtal för att be om hjälp. När Audrey frågan vem det är, svarar han bara ”The only person I know I can trust.” Och fem minuter senare, vem dyker upp om inte TONY ALMEIDA? Som dessutom varit borta ända sen säsongen innan. What a moment. Han kommer alltid tillbaka, även när man tror att han är död. Bokstavligen. Till min förfaran tog de död på min favoritkaraktär i slutet av säsong 5, vilket lämnade mig hjärtekrossad. Han dog i Jack’s armar dessutom, otroligt sorgligt. Men....... Fans var så förbannade på serieskaparna så gissa vad de gjorde då? I säsong 7 hittar Jack en övervakningsbild av en man som varit inblandad i ett dåd. Och vem föreställer bilden? Hans avlidne kollega och vän Tony Almeida! Inte bara tog de tillbaka denna underbara karaktär, utan de gjorde honom även till skurk. Han hade gått över till ”the dark side”. Det var otroligt spännande. Och sen kom ytterligare en tvist efter det... Åh, tider.

Så, antagligen är det ingen som kommer orka läsa detta eftersom det nog inte är någon av er som tagit sig tiden att kolla igenom åtta (nio med Live Another Day) säsonger av 24. 195 avsnitt på 40 min är ett stort projekt att ta sig an. Men tro mig, det är såå värt det! Otroligt spännande serie, verkligen.

2 kommentarer:

 1. Kul inlägg! Har också kollat på 24, så det finns några av oss :-) Håller med om Nina, shit vad hon lurade en i första säsongen, verkligen bra tvist. Gillar Palmer och Tony med (och Jack såklart..), Chloe kan jag tycka var lite överdriven i sin karaktär till en början men kan inte tänka mig att se 24 utan henne. Hade dock alltid svårt för Michelle..
  http://nouw.com/seriespaning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men det var nog därför jag gillade Chloe så mycket - hon stack ut väldigt mycket och jag gillade alltid hennes överdrivna attityd. Övriga karaktärer kunde ju bli väldigt tråkiga då det ibland kändes som att de inte hade någon större personlighet.

   Roligt att se att det finns någon mer som gillar 24! De enda jag känner som sett den är medlemmar i min egen familj...

   Radera