fredag 27 januari 2017

11 frågor ○ The Leftovers

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjFwtO6187RAhWKkywKHfGmDpUQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.reddit.com%2Fr%2FTheLeftovers%2Fcomments%2F3z4z6e%2Fthe_leftovers_opening_credits_s2_alteredunaltered%2F%3F&psig=AFQjCNGB__sel2PomoF1QxZNkRkz3_TZaQ&ust=1484931394734676

11 frågor om mina favoriter // Läs om fler av mina favoriter under denna kategori.

1. Hur skulle du kortfattat beskriva serien? 
Detta måste vara en av de svåraste berättelserna att beskriva. Kort sagt får vi följa invånarna i en liten stad efter att en stor del av världens totala befolkning plötsligt, oförklarligt försvunnit. Men egentligen räcker inte denna beskrivning då handlingen sträcker sig mycket djupare än så.

2. Vad är det bästa med serien? 
Hur unik den är. Att den har förmågan att kännas så genomtänkt trots att man inte riktigt fattar någonting. Att man inte förstår någonting förrän man helt plötsligt förstår allt. Det går nog inte att förstå fullt ut om man inte själv sett serien. 

3. Vad är det sämsta med serien?
Detta är en sån serie som enligt mig är nästintill perfekt. Manuset, skådespelarna, hela produktionen. Men måste jag klaga på något så får jag väl säga att det tar ett tag att komma in i serien. Man måste nästan se en säsong innan man verkligen förstår hur bra serien faktiskt är. 

4. Vilken karaktär är din favorit?
Det har varierat väldigt mycket genom serien och jag gillar de flesta. Men jag har nog två stycken som jag gillar lite mer än de andra, och det är Nora och Jill. Under första säsongen var Nora min favorit och nu under andra tror jag att jag gillade Jill bättre. Men älskar verkligen båda.

5. Ett minnesvärt citat från serien som du gillar? 
Låter kanske inte så speciellt om man inte sett serien, man det var en scen i slutet av säsong 2, när John kommer till sjukhuset och hittar Kevin. De pratar och John säger: "I don't understand what's happening." Kevin svarar "Me neither.". Det var bara något med den repliken som verkligen berörde mig. Och Johns ansiktsuttryck medan han uttalade repliken. 

6. Finns det någon relation i serien som du gillar extra mycket?
Jag gillar verkligen hur hängiven Matt är till sin fru. Det märks verkligen att han älskar henne mer än något annat. Så deras relation måste vara den bästa i serien (övriga är inte mycket att ha). Men i säsong 2 tyckte jag ändå att man såg en liten relation växa fram mellan Nora och Jill, och det gillade jag. Framförallt scenen när de satt på terrassen och pratade. 

7. Har du någon scen som du aldrig glömmer, som är extra speciell för dig?
Spoilers ahead; Det finns otroligt många kraftfulla scener i säsong 2, och det är oerhört svårt att välja bara en. Men två kan jag väl åtminstone begränsa mig till och det är dels scenen när Kevin sjunger Homeward Bound (en låt jag älskar och tycker är otroligt vacker). Vi fick då se flashbacks från tidigare delar av serien, och det märks i det ögonblicket, hur mycket Kevin faktiskt bryr sig om sin familj. Den andra scenen jag skulle vilja nämna, är avslutet för karaktären Patti Levin. När Kevin befinner sig i en dröm och träffar henne som barn - scenen jag pratar om är förstås när han kastar ner henne i brunnen och sedan sitter där med henne tills han dränker henne. Det kändes på något sätt som att vi verkligen fick lära känna Patti på riktigt. Det var tragiskt, hemskt och vackert på samma gång. 

8. Favoritmusik från serien?
Helt klart den musikslinga som de använder i alla kraftfulla scener. Alltså, temamusiken till serien. Jag gillade även verkligen introt i säsong 2 (trots att den var så annorlunda från resten av serien så passade det så bra in - helt makalöst).

9. Har du någonsin gråtit till serien?
Det tror jag faktiskt att jag har gjort. Det är sånt man lätt glömmer bort i efterhand, men jag tror faktiskt att jag släppt några tårar i många av de mest kraftfulla scenerna. Inte egentligen för att det är sorgligt, utan för att det är så otroligt kraftfullt. Man blir så tagen verkligen. Musiken adderar otroligt mycket till många scener - trots att manuset i sig redan är så överlägset allt annat man någonsin sett förut. 

10. Vad tyckte du om slutet, och om det är en pågående tv-serie - hur vill du att det ska sluta?
The Leftovers är en pågående serie, och jag har för mig att det bara skulle göras en till säsong (men jag kan ha fel). Jag vill väl främst få lite fler svar. Allt behöver inte nödvändigtvis förklaras, men man behöver ändå lite svar för att kunna få någon form av closure efter en såhär mäktig berättelse. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag förväntar mig av slutet, mer än att jag vill att det ska kännas rätt. Jag vill bli blown away samtidigt som jag vill få ett avslut som verkligen avslutar berättelsen. Jag vill känna mig färdig med den, till 100%, för det behöver jag efter vad som i princip varit en riktigt intensiv gånglina. 

11. Slutligen, varför är denna serie så speciell just för dig?
Detta är inte en serie för alla, det kan jag säga direkt. Personligen älskar jag den för att den är så otroligt mäktig. Säsong 1 var bra, men säsong 2... var helt otrolig. Hur intensiva många scener kunde bli var verkligen makalöst och därför blev säsong 2 av The Leftovers något av det mest spännande jag någonsin sett. Det märks även på vissa sätt att skaparen är densamma som till min absoluta favoritserie Lost. Det är lite samma känsla. Jag älskar hur mystisk serien är. Hur mycket frågor det finns. Hur konstiga dessa frågor faktiskt låter när man ställer sig dem. På detta plan är dock The Leftovers extremt mycket bättre än Lost, och jag hoppas innerligt att serien kommer sluta utan besvikelse. 

4 kommentarer:

 1. Älskar Leftovers, så genialisk! Hela hotell-avsnittet i säsong 2 är bland de bästa jag sett ur en serie någonsin, hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, samma här. Det avsnittet var verkligen helt fantastiskt!

   Radera
 2. Lost var min favoritserie innan The Leftovers tog över den platsen. Den är så välgjord på alla sätt.

  En scen som man kan nämna var ju när dom stenar den där kvinnan i säsong ett, där snackar vi om brutalt och oväntat. Musiken är ju as bra också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lost är fortfarande min number one och kommer antagligen alltid vara det, men det finns ju ingen tvekan om att The Leftovers slår Lost kvalitetsmässigt. Och ja, den scenen med stenarna, det var verkligen oväntat. Men det är ju just sådana scener som gör The Leftovers så himla bra. Man blir så häpnad att man bara måste se mer.

   Radera