fredag 30 december 2016

Veckans tema ● Nyårstaggen (Del 1)


Förra året gjorde jag en nyårstagg där jag lånade några frågor av Emelie, och jag tänkte göra samma tagg igen, men denna gången inför 2017. Men, innan jag börjar tänkte jag sammanfatta 2016 för att se hur väl jag lyckades med mina mål från förra årets tagg. 

Det blå-markerade är mina mål för 2016 och det rosa-markerade är resultatet såhär ett år senare.
 • Jag skulle se Fantastic Beasts and Where To Find Them och The Hateful Eight på bio.
  - Fantastic Beasts såg jag på bio, men dessvärre inte The Hateful Eight. Planerade med vänner att gå på den ett antal gånger men annat kom i vägen och till slut blev det inte av. Och nej, jag har fortfarande inte sett den. Shame on me, den finns ju faktiskt på C-More.
 • Jag skulle påbörja serierna Turn, Justified och Vikings.
  - Turn såg jag första säsongen av, Justified såg jag bara några avsnitt av och Vikings har jag inte sett något alls av ännu (men förberett genom att köpa hem de första tre säsongerna på blu-ray - så kanske ett vidare mål till nästa år?).
 • Jag skulle avsluta projekten Falling Skies, Graceland, Chasing Life, Dallas, Revenge och Greek.
  - HA! Naiva lilla jag.
 • Jag skulle se åtminstone en säsong vardera av de pågående serierna Banshee (fr. S02), Sons of Anarchy (fr. S01), Orphan Black (fr. S02), Shameless (fr. S01), Castle (fr. S02), Heroes (fr. S03), The Walking Dead (fr. S02) och Supernatural (fr. S08).
  - Här lyckades jag nog ganska bra ändå. Sons of Anarchy såg jag så mycket som tre säsonger av (+ halva fyran). Orphan Black såg jag hela säsong 2 av. Shameless såg jag säsong 1 av och av Supernatural såg jag åtminstone halva säsong 8. Det är alltid något.
 • Jag skulle se de klassiska filmerna To Kill A Mockingbird (1962) och The Sting (1973).
  - Jag har köpt hem dem i alla fall. Men jag har ändå sett en hel del klassiska filmer under året, bara inte just dessa två...
 • Jag skulle återse filmserierna Jurassic Park och Bourne-trilogin samt deras respektive nya uppföljare.
  - Så många gånger har jag tagit fram Jurassic Park-boxen för att se dem. Men jag gör det liksom inte? Slutar alltid med att jag väljer någon annan film som jag inte redan sett. Av Bourne-trilogin såg jag om film nr. 1, men inte resterande filmer.
 • Totalt skulle jag, när året tagit slut, ha sett minst 200 filmer och 60 säsonger.
  - Herrejösses, trodde jag verkligen på detta? Förra året gick det säkert bättre på denna fronten men under 2016 har jag verkligen inte haft tid att titta på så mycket film som jag brukar. Men lite har jag väl sett i alla fall - fick ihop årets lista till 112 filmer och 58 serie-säsonger. Så på seriefronten var jag bara två säsonger från målet! Gick lite sämre på film-fronten tyvärr. 
Sammanfattningsvis:
Jag borde inte sätta upp mål som jag inte har en chans att nå. 

Nu tar jag och gör såhär att jag publicerar detta inlägg direkt, och skriver själva nyårstaggen under ett annat inlägg. Men WORRY NOT. Jag skriver det direkt härefter och publicerar det så fort jag är klar. 

Och just det, jag slänger in detta inom veckans tema som råkar vara just "nyår", så detta är alltså ett samarbete mellan mina kära bloggvänner Emelie, Felicia, Lovisa, Sara och Karin

2 kommentarer:

 1. 112 filmer är ju mycket bra, jag hade nå liknande 2015. Trevligt att gå igenom så många ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte så mycket att jämföra med då det är första året jag faktiskt haft koll på hur många filmer jag sett. Men 112 är kanske inte så dåligt trots allt då :) bara jag som har lite för höga förväntningar på mig själv...

   Radera