torsdag 22 december 2016

Veckans tema ● Jul

   
Detta är ett samarbete med Felicia på FrökenTV, Sara på Seriereflektioner, Emelie på GothamAlley, Karin på KarinsUniversum och Lovisa på Seriedrottningen.

Jul var veckans tema och jag ber om ursäkt för att detta inlägget nu kommer på torsdagen istället, men min ursäkt är samma som till varför min blogg inte uppdateras lika ofta längre - den stora anledningen är min dator som inte vill samarbeta. Så fort jag köpt en ny så ska uppdateringen fungera som vanligt med minst något inlägg varje dag förhoppningsvis, men tills dess blir det svårt då varje inlägg tar mig ungefär tre gånger så lång tid att skriva och förbereda p.g.a att min dator bara fungerar när den har lust att fungera...vilket inte är så ofta. 

Hur som helst, mot ett lite roligare samtalsämne - Julafton är snart här! På lördag är det jul och därav var ju givetvis veckans tema just Jul. Förra året hade vi samma tema kring jul och inlägget jag skrev då kan du läsa här. Fler inlägg som har med julen att göra, kan du hitta under denna etikett.

I år tänkte jag tipsa om mina favoritfilmer att se runt julen, och visst kanske det är lite sent nu (bara två dagar kvar) men bara för att julafton är över i slutet av lördagen, betyder inte att julkänslan försvinner direkt. Varför inte se en julfilm under mellandagarna? Annars får ni väl se detta som ett tips inför nästa års julfirande. 

LOVE ACTUALLY 
Behöver jag ens förklara?

POLAREXPRESSEN
Den här filmen var min favoritjulfilm när jag var liten. Kanske fortfarande. Hade den på DVD och spelade den minst tre gånger under julhelgen varje år. Jag är fortfarande förälskad i denna film, och det var främst denna film som fick mig att tro på Tomten och Nordpolens under. Om inte för julkänslan kan du alltid se den för att få se en animerad Tom Hanks som är skrämmande lik honom! Men se till att ha det engelska originalspråket inställt så det inte blir någon dålig svensk imitation av hans speciella röst.

THE HOLIDAY
Åh den här filmen älskar jag så mycket. Själv har jag sett den runt varje jul de senaste åren och kommer göra det under många fler år för detta är en film man aldrig tröttnar på. Gillar du romantiska komedier som utspelar sig över julen så är denna perfekt. 

ENSAM HEMMA
Klassiker. Antagligen har du redan sett den, men om inte - så den för detta är en otroligt rolig och charmig rulle som är perfekt för julhelgen! 

DÖDLIGT VAPEN
Actionfilm som är perfekt att se över julen. Nu snackar jag om den första filmen som utspelar sig just över jul, och även om det är efterföljderna av ett mord som vi får följa så måste jag ändå säga att man får en bra härlig julkänsla av denna film!

THE NIGHTMARE BEFORE CHRISMAS
Vill du ha lite Tim Burton över jul så är denna film perfekt. De två bästa högtiderna - jul och halloween, i en och samma film! 

A CHRISTMAS CAROL
Den här filmen är en av de få filmer som faktiskt skrämmer mig... Så personligen är det ingen storfavorit precis, men den utspelar sig ju trots allt över jul. Och Jim Carrey som Scrooge? Ett måste att se! 

DIE HARD
Ytterligare en actionfilm som utspelar sig över jul. Jag har alltid älskat Die Hard och ända sen jag var liten brukade jag se den över jul - ja, lite då och då resten av året också i och för sig. Klassiker som alla actionfantaster ska se!

TOMTEN ÄR FAR TILL ALLA BARNEN
Den svenska filmen som vi alltid ser i min familj över jul. Väldigt charmig och trevlig film för dig som vill ha en känsla av den svenska julen.

GRINCHEN
Detta är inte en favoritfilm under jul för mig. Den är helt okej men som jag förstått det så är detta mångas favorit julfilm. Därför tipsar jag om den då det är en väldigt speciell film att se över jul och någon gång ska man givetvis ha sett den, men för min del räcker det med några andra favoriter varje jul.

Vilken julfilm är tradition för dig att se över julen?

1 kommentar: