torsdag 1 december 2016

Olympus has fallen (2013)

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi04Z2e6M7QAhUHPBQKHQuYDQ0QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.mbc.net%2Fen%2Fmbc2%2Farticles%2FOlympus-Has-Fallen.html&psig=AFQjCNGMBXprqBmZ84_3OPfZ0Y0i0r4Gag&ust=1480537806120355

Olympus has fallen är en actionfilm från 2013, regisserad av Antoine Fuqua.

Filmen följer den före detta Secret Service agenten Mike Banning efter att vita huset blir attackerat och han är den enda som lyckats ta sig in levande. Men det största problemet kvarstår - att ta sig ut igen, med presidenten vid liv. I rollerna ser vi bl.a Gerard Butler, Aaron Eckhart och Morgan Freeman.

Som ett stort fan av actionfilmer älskade jag Olympus Has Fallen. Filmen hade en aningen seg start men när den väl kommit igång så var den både spännande och intressant. Spännande då man givetvis ville veta hur det skulle gå för karaktärerna, och intressant eftersom jag personligen är väldigt nyfiken på vad som pågår i vita huset och hur allt egentligen fungerar.

Även om filmen bjöd på spänning så var den också dessvärre relativt förutsägbar. Redan de första minuterna av filmen lyckades jag förutspå vad som skulle hända, och det drar såklart ner på betyget lite. Dessutom blev filmen ganska klyschig vilket såklart bidrog till ett förutsägbart manus. Men för mig som actionfantast kan jag ändå inte ogilla filmen för det, då den ändå bjöd på underhållning, även om den inte visade något vi inte sett förut.

Som vi ser på bilderna så medverkar flera välkända ansikten i Olympus Has Fallen, däribland Morgan Freeman och Gerard Butler. Dessa är båda anledningar till varför jag ville se filmen då de sedan tidigare visat sig värdiga inom yrket. Butler passar bra som actionhjälte medan Morgan Freeman är suverän som den förhandlande politikern som träder in i presidentrollen under den folkvalde presidentens frånvaro.

Gillar du inte action utan snarare blir uttråkad av denna typen av filmer, så är den inte värd att lägga din tid på. Men för dig som gillar action lika mycket som jag, blir detta ett perfekt tidsfördriv för en kväll innan läggdags. 

BETYG: 7/10

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj3zMr9587QAhUFzxQKHXbLBAwQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Finsessionfilm.com%2Folympus-has-fallen-and-g-i-joe-retaliation-episode-6%2F&psig=AFQjCNFIMWz2Euljtb3Bt_RowaXImtcJqw&ust=1480537997001810

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar