fredag 9 december 2016

Korta maratonprojekt ● Del 2

Firefly
Sci-fi möter western i denna underbara serie från 2001. På ynka 14 avsnitt hinner man totalt förälskas i denna serie, och inte utan anledning. Firefly följer en rymdskeppsbesättning och deras äventyr efter att en efterlyst ung man stigit på deras skepp som passagerare. Medan de jagas av en okänd fiende, måste de samarbeta för att ta reda på sanningen bakom den mystiska överraskningen som snart hittas ombord. Med superhärliga karaktärer, lika härliga skådespelare och en intressant story blir detta underhållning på hög nivå. Och just det, vi får inte glömma humorn som bidrar med minst lika mycket som spänningen. 

Dead Like Me
Gillar du mörk humor, underhållande karaktärer och temat 'livet efter döden', då är Dead Like Me en serie värd att kolla in trots att den inte tog sig förbi två säsonger. Huvudkaraktärens namn är Georgia Lass, men hon föredrar att bli kallad George. Efter sin plötsliga död får vi följa hennes andra liv som en lieman, då hon får i uppdrag av sin nye chef, att vara vid rätt plats vid rätt tillfälle när det är dags för någon att dö. Trots det mörka temat är Dead Like Me en superunderhållande serie, och jag kan aldrig tipsa om den för många gånger. 

Jericho
Precis som Dead Like Me är Jericho en serie på 2 säsonger då den dessvärre blev nedlagd alldeles för tidigt. Serien följer invånarna i en liten stad efter att en bomb slagit ner och avskärmat dem från resten av världen medan risken blir allt större för krig. I fokus står huvudkaraktären Jake, en ung man som just kommit hem efter fem års frånvaro. Det var längesen jag såg denna serie nu men jag minns att jag tyckte den var väldigt spännande - både första och andra säsongen. Det var väldigt synd att den lades ner, men är ändå glad för det vi fick. Kanske dags att se om den snart?

Vill du ha fler tips på korta maratonprojekt? Kolla in här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar