tisdag 13 december 2016

Årets fem bästa maratonprojekt!

Andra frågan på den här listan är nu besvarad. 
Vilka av serierna jag sträck-kollat under året har varit de bästa? 

Innan jag påbörjar denna lista tänker jag nämna en serie som kanske egentligen borde kommit med på listan, nämligen The Leftovers. Anledningen till att jag inte tog med denna beror helt och hållet på att jag bara sett en säsong på 10 avsnitt i år (första såg jag förra året) och därför hamnade andra serier före som är större maratonprojekt och därför har fler aspekter att bedöma utifrån. Med det sagt får jag ändå säga att The Leftovers hade toppat listan om det inte vore för denna anledning. Nej, det är inte sant, inget slår min älskade number one

5
The Musketeers
Detta var ett svårt val mellan The Musketeers och Sons of Anarchy. Jag tycker om de båda väldigt mycket men på olika sätt. Dock måste jag säga att jag nog uppskattat The Musketeers lite mer, helt enkelt eftersom den var så lättsam. Jag behövde en sådan serie i år, då det mesta annat jag sett varit väldigt tungt. Sons of Anarchy tröttnade jag dessutom lite på efter tre säsonger och kände att jag behövde en paus efter allt drama. The Musketeers däremot tröttnade jag aldrig på - enda anledningen till varför jag inte sett sista säsongen är för att jag inte vill att det ska ta slut. 

4
Outlander 
Tidigare hade jag bara sett första halvan av första säsongen (som jag älskade), men därefter hade jag svårt att hitta tillbaka till gnistan då första säsongen hade en ganska lång paus mitt i säsongen. Men i år hittade jag lyckligtvis tillbaka till gnistan och såg först klart första säsongen och inte alltför lång tid senare bestämde jag mig även för att se säsong 2 som jag tyckte var jättebra. Så givetvis hamnar denna pärla på listan!

3
Black Sails
I år har jag vid olika tillfällen maratonkollat igenom vad som totalt blev samtliga säsonger av tv-serien Black Sails. När serien hade premiär 2014 såg jag första avsnittet och gillade den men glömde bort den och kände senare inte att det var en prioritering. Men jag är nu jätteglad över att ha kollat igenom alla tre (hittills tillgängliga) säsongerna då jag anser detta vara en riktigt riktigt bra serie vars karaktärer är superintressanta att få följa och genom seriens gång, få veta mer om. Synd att det bara blir en till säsong, men fyra säsonger är ändå inte så dåligt. Hoppas på ett värdigt avslut!

2
Skins
Det var i år jag kollade igenom alla säsonger av tv-serien Skins. Precis som med Black Sails så hade jag tidigare sett första avsnittet, men första avsnittet av Skins gillade jag inte alls när jag såg det för några år sedan. Av en slump satte jag i våras på andra avsnittet, och därefter rullade det på. Älskar serien då den känns så himla äkta och är därför otroligt glad att jag gav den en andra chans.

1
Stranger Things
På plats nr. 1 hittar vi Netflix fantastiska originalserie Stranger Things som jag inte bara älskade, utan redan (efter bara åtta avsnitt) ser som en av mina topp 5 favoritserier. Och jag har sett många bra serier, så den platsen är faktiskt värd något. Stranger Things var jag väldigt nyfiken på innan premiären, men aldrig trodde jag att den skulle vara så otroligt bra och speciell som den visade sig vara bara fem minuter in i piloten. 

4 kommentarer:

 1. Förstår absolut känslan att det är paus och att man sedan inte kommer igång igen. Är exakt likadan med Once Upon A Time har fastnat på säsong 5. Gillar serien jättemycket men jag orkar bara inte ta itu att börja med den igen just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Händer jätteofta för mig tyvärr :( Once upon a time har nog också varit sån för mig ett antal gånger. Har exempelvis inte sett andra delen av säsong 5 ännu.

   Radera
 2. Har kanske sagt det förut men jag hatade också första avsnittet av skins, haha. Tyckte de va såå dåligt. Men plågade mig igenom det typ tre månader senare då många pratade gott om skins (tror serien va inne på sin tredje säsong då) och älskade resterande avsnitt :D! Stranger things också sååå bra - tror skam är det enda jag tyckt varit bättre än den i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minns inte att du sagt det men jag har något av ett korttidsminne haha ;) Skönt att höra att jag inte är den enda. Men ganska försteligt ändå, för så vitt jag minns första avsnitt så var det bara alkohol, droger och jobbiga tonåringar. De större problemen och djupare personligheterna kom ju inte riktigt förrän senare. Dessutom började de ju med Tony, A.K.A den mest ytliga och irriterande karaktären i hela serien (till en början).

   Radera