fredag 30 december 2016

11 frågor ○ Skins1. Hur skulle du kortfattat beskriva serien? 
En dramaserie som följer olika tonåringar i den engelska staden Bristol. Varje karaktär har sin egen story och det som gör serien speciell är att den är väldigt äkta. Ungdomarna står inför verkliga problem och ingenting är förfinat som i många amerikanska serier. 

2. Vad är det bästa med serien?
Äktheten. Jag älskar verkligen att serien inte förfinar livet så som många andra serier. Manusförfattarna är inte heller rädda för att överraska eller göra "olyckliga" slut för vissa karaktärer. Det är nämligen så det verkliga livet fungerar. Ta tio tonåringar i ett verkligt England. För de flesta av tonåringarna löser sig problemen. De växer upp, får egna familjer och nya problem skapas som sedan löser sig - och så fortsätter det. Men sedan finns det den personen som aldrig får växa upp. Det finns den som råkar otroligt illa ut, och som inte får ett lyckligt slut. Så är livet, så ser verkligheten ut. Och skaparna bakom Skins har visat detta alldeles utmärkt. 

3. Vad är det sämsta med serien? 
Får man lov att säga samma sak här? Jag älskar äktheten såhär i efterhand, men jag kommer ihåg att medan jag såg serien... herregud vad jag kunde bli arg, irriterad, besviken. Känslorna flög upp och ner och jag visste inte var jag skulle ta vägen ibland. Men jag älskar det ändå, så kan inte riktigt se det som en nackdel att alla inte får sitt lyckliga slut. Något jag däremot ser som en nackdel, är att serien blir lite återupprepande under de olika generationerna. Den första är bäst för att den kom först. Det är originalet. Den andra kommer näst eftersom den kom näst. Men under tredje generationen började man smått tröttna på samma uppsättning, samma problem som togs upp igen med liknande karaktärer med andra namn, andra ansikten. 

4. Vilken karaktär är din favorit?
Alltså, den här frågan till den här serien. Det är i princip omöjligt att svara på. Måste jag säga en så skulle jag nog säga Cook. Men bara för att jag sett allt - hade jag inte gjort det hade han aldrig varit mitt svar på den frågan. Ska jag göra det lite enklare för mig och välja en karaktär från varje generation så säger jag: G1: Chris. G2: Cook. G3: Grace. 

5. Ett minnesvärt citat från serien som du gillar? 
Alla mina favoritcitat kommer från den sista delen av sista säsongen (Rise): "You think you know death but you don't. It gets under your skin and lives inside you." Detta citat gillar jag just för att det märks så himla tydligt hur mycket han verkligen menar det han säger. Det märks nämligen hur mycket han förändrats av vad han gjorde. Det är även ett perfekt slut på serien som faktiskt heter just Skins. "It get's under your skin-" Det förklarar verkligen så bra vad hela serien handlar om.

6. Finns det något par i serien som du gillar extra mycket?
Det är några jag gillade (dock långt ifrån alla). Främst var det Cassie/Sid, Grace/Rich samt mitt favoritpar från serien - Jal/Chris. Sistnämnda gillade jag så bra just för att de var så bra vänner. De var liksom ett par och bästa vänner på samma gång och då kan det ju inte bli annat än bra. Men anledningen till att det är lite svårt att fastna för par i denna serien, är ju just för att manuset är så bra skrivet, så äkta skrivet att vi tydligt och klart får se att ingen relation är perfekt. Alla gör misstag, och därför älskar man paren och ogillar dem på samma gång, precis som man älskar varenda karaktär och ogillar dem på samma gång. 

7. Har du någon scen som du aldrig glömmer, som är extra speciell för dig?
Spoilers under det grön-markerade. Finns så många vackra scener i denna serie (SÅÅÅ MÅNGA), men... ja vilken ska man välja. Jag kan inte nämna en så tänker nämna två. En som är vacker och en som är riktigt häftig. Den första är Chris begravning i säsong 2, när alla hans vänner står på kullen för att hedra honom, trots att han pappa förbjudit dem från att komma. Och Jal's tal. Så himla vackert. Den andra scenen är sista scenen i säsong 4, när Cook... ja, ni som sett vet. Den där psykopatterapeuten tror att han hur lätt som helst ska kunna döda Cook också, men så bara säger Cook "I don't think you know who I am, mate." Ahhh. Jag tar tillbaka det där jag sa om favoritcitat på fråga 5. Cook's tal i den här scenen är absolut min favorit! Så otroligt häftig scen. Jag kommer ihåg hur jag bara ställde mig upp och klappade händerna och bara skrek. Det var i den scenen jag verkligen började älska Cook som karaktär. Han må vara en irriterande idiot, men vad gör han inte för en mördad vän

8. Favoritmusik från serien?
Det har faktiskt funnits mycket bra musik i denna serien. Men älskar ju scenen i slutet av säsong 1, när alla karaktärerna sjunger Wild World. Kan inte förklara det, men jag tyckte verkligen att det var ett perfekt avslut på säsongen. Hade kunnat bli så fånigt, men det blev det verkligen inte. 

9. Har du någonsin gråtit till serien?
Ohja. Redan i början av första säsongen säkert. Jag grät otroligt mycket i slutet av G1 (ni som sett vet varför) - ändå visste jag faktiskt vad som skulle hända redan innan (råkade nämligen läsa det någonstans för flera år sedan), så jag visste liksom redan om det innan jag ens började se serien. Men ändå var det så otroligt känslosamt så jag kunde inte hålla tillbaka tårarna. En annan scen som tog mig hårt var i Freddies avsnitt av fjärde säsongen, när Cook kom till Freddie vid brasan och Freddie bara brast ut i tårar medan Cook bara höll om honom och tröstade honom. Så himla fin men sorglig scen. 

10. Vad tyckte du om slutet?
Jag älskade det. Eller ja, jag älskade det SLUTGILTLIGA slutet. Alltså, Cook's slut. Hela sista säsongen var ju uppdelad i tre olika delar, där vi fick följa olika karaktärer och jag måste säga att jag var oerhört besviken på den första delen (Effy's avslut). Men de andra två gillade jag verkligen - Cassie's och Cook's. När det gäller avsluten på de tre generationerna så måste jag också säga att jag verkligen gillade de allihop. Framförallt G2, det avslutet var BÄST.

11. Slutligen, varför är denna serie så speciell just för dig?
Jag tar äkthet på stort allvar när det gäller film och tv, och detta var något jag saknade otroligt mycket fram tills jag såg Skins. Och jag visste inte ens hur mycket jag hade saknat det. Efter Skins insåg jag verkligen hur löjliga många amerikanska dramaserier faktiskt är. Inte alla dock, jag menar - har du sett nya This Is Us? Ohmy. Jag har verkligen börjat uppskatta att allt inte bara är svart och vitt, utan att vi faktiskt får lite mer än bara lyckliga slut och förutsägbara vändningar. Det jag älskar med Skins är att vi verkligen får ett djupdyk in i varje karaktär. Och då menar jag verkligen ett riktigt djupdyk i deras liv, tankar och psyken. Varje avsnitt är som en liten film när man får följa en viss karaktär och se deras synvinkel av saker som händer hela gruppen. Jag bara älskar det så himla mycket.

Vill du läsa mer om Skins? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar