måndag 12 december 2016

11 frågor ○ Chuck


1. Hur skulle du kortfattat beskriva serien?
En supercharmig men nördig kille får alla statens hemligheter sparade i hjärnan på grund av en gammal college-vän som även råkar vara dubbelspion. Serien är hur mysig som helst - den är både spännande och rolig. Chuck är en av de serier som fått mig att skratta mest - det går inte ett enda avsnitt utan att jag skrattar högt åt huvudkaraktären Chuck's roliga kommentarer.

2. Vad är det bästa med serien? 
Humorn, utan tvekan. Samtidigt som vi bjuds på action och drama så får vi framförallt så himla mycket komedi på köpet. Underbart.

3. Vad är det sämsta med serien?
I början är humorn lite pinsam, men det blir bättre sen. Tycker även att slutet kunde varit lite lyckligare.

4. Vilken karaktär är din favorit?
Hm, svår fråga. NOT. Chuck, såklart. Han är underbar. Söt, snäll, omtänksam, modigare än vad han ser ut och dessutom väldigt rolig. Han är helt enkelt omöjlig att inte älska!

5. Ett minnesvärt citat från serien som du gillar?
Finns så himla många, främst gillar jag ju de komiska replikerna. Om jag ska välja en som inte hamnar i humorkategorin så säger jag en replik från scenen i sista säsongen Sarah tittar på sin videodagbok. "I love Chuck Bartowski and I don't know what to do about it." Den scenen var så himla fin. 

6. Finns det något par i serien som du gillar extra mycket?
Största paret i serien är ju Chuck & Sarah... vilket såklart är mitt favoritpar från serien, älskar dem. 

7. Har du någon scen som du aldrig glömmer, som är extra speciell för dig? 
Japp, min favoritscen är egentligen inte så speciell men jag älskar den ändå. Den är så rolig. Det är från 4x21, när Sarah säger åt Chuck att fejka en "flash". Vilket inte blir så lyckat precis... Scenen finns att se HÄR

8. Favoritmusik från serien?
I pilotavsnittet när "Cobrastyle" från det svenska bandet Teddybears spelas, jag blir så peppad av den scenen på något sätt. Älskar det, kan inte låta bli att le. Har älskat låten sen dess. 

9. Har du någonsin gråtit till serien? 
Inte vad jag kan minnas. Men tror inte det funnits någon scen som varit särskilt sorglig. Det är väl i så fall den scenen som jag nämnde i svaret på fråga 5. Om inte annat tycker jag i alla fall att den är väldigt vacker.

10. Vad tyckte du om slutet?
Njae. Jag gillade det inte först men nu är jag ganska neutral till det. Tycker det är ett helt okej slut egentligen, men samtidigt kan man ju inte låta bli att önska att en viss grej hade löst sig innan de sista eftertexterna började rulla. 

11. Slutligen, varför är denna serie så speciell just för dig?
På sätt och vis har jag ju växt upp med denna serie. Det är en av de få som jag följt på riktig TV varje vecka, från början till slut. Chuck är en sån serie som känns som "hemma" på något sätt. Låter jätte löjligt jag vet, men vissa filmer eller serier som man verkligen sett mycket av och följt på det sättet får man en viss känsla av. Ja, jag tycker "hemma" är en bra beskrivning av den känslan.

2 kommentarer: