onsdag 2 november 2016

Vecka 44 ● Jag avskyr

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjpxrb33ojQAhUJCZoKHedRAYcQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Faclashofcaps.tumblr.com%2Fpost%2F61271810333&bvm=bv.137132246,d.bGs&psig=AFQjCNG-QqQ4kzyTPvJWEuI9Md-d7sp37Q&ust=1478130297646770

Detta är ett samarbete med Felicia på FrökenTV, Sara på Seriereflektioner, Emelie på GothamAlley, Karin på KarinsUniversum och Lovisa på Seriedrottningen.

Dagens onsdagstema är "jag avskyr" och några saker som den meningen kan avsluta med om vi går efter mina åsikter, är följande...

 • ...triangeldraman. Jag avskyr triangeldraman. Inte bara för att det är uttjatat, utan även för att det är så irriterande när, oh I don't know, maybe när två killar faller för samma tjej. Pluspoäng får man tydligen om dessa två killar är bästa vänner eller bröder.
 • ...när skådespelaren till en viss roll byts ut. Exempel: Daario Naharis i Game of Thrones, Evelyn i Mumien-trilogin och Jesus i tv-serien The Fosters
 • ...överdrivet långa säsonger. Exempel: Switched at birth. Det är som om de vill att jag ska tröttna.
 • ...när viktiga karaktärer bara försvinner utan någon förklaring. Exempel: Danny Williams i Hawaii five-0. Som om de tror att vi inte märker när en av huvudkaraktärerna bara är mystiskt borta i vartannat avsnitt.
 • ...när logiken inom den fiktiva världen förändras för varje specifik handling. Exempel: The Vampire Diaries. Behöver jag förklara?
 • ...när filmskapare fortsätter göra fler filmer i en filmserie bara för att tjäna pengar. Snälla, sluta förstöra så bra filmer genom att göra någon dålig fortsättning! Exempel? Världens bästa Disneyfilm Lejonkungen.
 • ...förhastade eller plötsliga avslut i tv-serier. Exempel: Life Unexpected och Under The Dome. Förstnämnda som avslutade med världens mest snabbspolade avslut - måste jag välja så föredrar jag ett öppet slut där man får komma på ett bra avslut själv. Som i sistnämnda. Dessvärre avskyr jag även plötsliga slut, men måste jag välja så.
 • ...Sherry Palmer. För att hon är Sherry Palmer. A.K.A världens mest manipulativa, lögnaktiga, maktgalna, tjuvaktiga, elaka, känslokalla och irriterande kvinna inom tv-världen.

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiMgKS43ojQAhVIJpoKHcfbD4QQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fareajugones.es%2F2015%2F05%2F30%2Fun-personaje-regular-no-regresara-para-la-octava-temporada-de-castle%2F&psig=AFQjCNF3JFNZr6KGMZlqvWvoOh96dJpuLA&ust=1478130253091819

6 kommentarer:

 1. Bra lista!! Vi hade två samma punkter ��. Håller med om dina med! Förutom triangeldraman som jag kan gilla (om personen jag hejar på bara vinner i slutändan). Haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta triangeldraman jag sett har pågått i evigheter fram och tillbaka vilket blir väldigt tröttsamt efter ett tag... och tyvärr brukar jag ha oturen att alltid lyckas heja på fel person.

   Radera
 2. jag tyckte de lyckades jätte bra när de bytte jesus i the fosters.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså,jag har bara sett någon scen med den nya så har ingen större uppfattning men för mig spelar det ingen roll vem skådespelaren är - det är bara allmänt irriterande när skådespelare byts ut. Då föredrar jag att karaktären bara försvinner helt och hållet istället. Känns ju som en helt annan person när de ser så olika ut.

   Radera
 3. Gillar ofta triangeldraman. Tycker att den nya Daario är mycket bättre än den första, som var mycket osympatisk. ;) Håller verkligen med om punkten där filmskaparna försöker klämma så mycket pengar som möjligt ur något som redan är urvattnat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar ingen av Daario:rna, men visst om jag måste välja så gillar jag nog den senaste bäst (främst för att vi lärt känna honom bättre nu), men gillar ändå inte det faktum att skådespelaren blivit utbytt. Framförallt inte i Game of Thrones - det jag älskar med den serien är att den känns så verklig och man verkligen lever in i berättelsen på ett annat sätt än med andra serier. Man glömmer bort att det bara är en tv-serie, att ansiktena bakom karaktärerna bara är skådespelare. Så när en skådespelare blir utbytt blir man påmind om att allt bara är fejkat och att de trots allt bara är skådespelare vars arbete är att spela en påhittad karaktär...

   Radera