tisdag 15 november 2016

The Big Wedding (2013)

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwilxZik4qvQAhXBCywKHd96CXUQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.impawards.com%2F2013%2Fbig_wedding_ver3_xxlg.html&psig=AFQjCNHt8ZwcWEvOzASCvFI9j5Mp-m5_nw&ust=1479333876670443 

The Big Wedding är en familjekomedi från 2013, skriven och regisserad av Justin Zackham. 

När deras adopterade son Alejandro ska gifta sig, måste ett skilt par låtsas vara gifta då Alejandros biologiska (och väldigt kristna) mamma kommer på besök. Men i kläm hamnar pappans nya sambo, dock hindrar inte detta henne från att delta i sin bonussons bröllop. I rollerna ser vi bl.a. Diane Keaton, Robert DeNiro, Susan Sarandon, Ben Barnes, Katherine Heigl, Amanda Seyfried och Robin Williams.

Detta är en film jag slumpmässigt satte på via Netflix, och hade alltså inga förväntningar alls. Därför blev jag positivt överraskad då detta visade sig vara en väldigt härlig familjekomedi. Ibland är det otroligt skönt att sätta igång någon mysig rulle på bara en och en halv timme, och detta var ett sånt där perfekt avbrott från verkligheten. Trots den väldigt enkla ploten, blir detta en underhållande rulle för hela familjen. 

Tack vare skådespelarnas insatser bjöd filmen på underhållning från början till slut, dock var det inte en stor skrattfest, utan snarare skulle jag kalla det underhållning på en tystare nivå. Utan alla välkända ansikten och deras respektive talanger tvivlar jag på att filmen hade kommit så långt då den i det stora hela är ganska tunn. Det gäller helt enkelt att inte förvänta sig kvalitet, utan bara en vanlig lättsam komedi.

Skådespelarna är riktigt härliga och detsamma gäller deras respektive karaktärer. Det finns dock vissa saker jag kan klaga på i händelseförloppet men utöver det så gillade jag de flesta. Som skådespelare är favoriterna utan tvekan Susan Sarandon och Robert DeNiro som trots sina talanger gör sig riktigt bra även på humorplan.

The Big Wedding är en ganska ordinär komedifilm och så länge man inte förväntar sig mer än så så kan den absolut fungera bra som ett kortvarigt tidsfördriv. Den har en hel del brister men är man ute efter en mysig stund framför tv:n, utan att behöva tänka så mycket så är detta säkerligen inte något man som tittare kommer störa sig på.

BETYG: 6/10

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiuoK674qvQAhWF6CwKHQKxCwsQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fdenirofan.net%2Fbig-wedding-2013%2F&psig=AFQjCNEuAt2kADTccEYN0_l44_arBuUCvg&ust=1479333775294287

2 kommentarer:

  1. Var jätte taggad på den här inför dess release, pga Ben Barnes - men har inte sett den ännu haha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Minns också att jag var ganska taggad på den på grund av alla skådespelare, men sedan glömde jag totalt bort att den existerade så nu när den finns på netflix så tänkte jag, why not :)

      Radera