torsdag 3 november 2016

Några frågor om serier

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj07MaBuIjQAhWHZCwKHYBiA7IQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fe4-misfits.wikia.com%2Fwiki%2FCommunity_service&psig=AFQjCNFzYF94KLHVbW3t7QGtRlbqkYCF-w&ust=1478119940230558

  Listan hittades hos Emelie

1. Nämn en tv-serie som bäst skulle beskriva ditt egna liv.
Jättesvår fråga, men det hade väl i så fall varit en dramaserie. Jag följer dessvärre inte jättemånga sådana... Men man skulle nog kunna säga att mitt liv är lite Gilmore Girls-aktigt. Uppväxt i en småstad och bor ensam med min mamma som jag har en väldigt nära relation till. Dock bor jag även hos min pappa till och från, vilket inte Rory gör. 

2. Finns det några karaktärer som du älskar på tv men tror att du absolut skulle hata i verkliga livet?
Ja, absolut. Främst karaktärer från brittiska serier. De första jag kommer att tänka på är Nathan Young från Misfits och James Cook från Skins. Sherlock hade inte heller varit så trevligt att träffa på i verkligheten, men ändå älskar jag honom på skärmen.

3. Vad är din rekordtid för att ha tittat igenom en hel säsong av en tv-serie?
Oj, svårt. Beror väl på hur lång säsongen är. En säsong på 6-8 avsnitt kan jag ju se klart på en halv dag, medan en längre säsong på 20+ avsnitt, kan ses klart på tidigast två dagar. Kan ju gå tidigare, men jag klarar bara inte av att sitta instängd så länge utan lite pauser emellan. Med det sagt går det inte att neka att jag har varit så beroende av vissa serier att det verkligen inte gått att slita sig ibland.

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjdiO2DuojQAhWJ2CwKHf_hA5wQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.hitfix.com%2Fwhats-alan-watching%2Fwhy-your-tv-show-doesnt-have-to-be-a-novel-in-defense-of-the-episode&psig=AFQjCNHexpDYNJl6a-lq64snVI04LiS1wQ&ust=1478120481892837

4. Om du bara fick välja en enda tv-serie att rekommendera till alla som frågade om tips, vilken och varför?
Game of Thrones - för den är helt fantastisk. Världens mest välgjorda serie. Har personen i fråga redan sett den (vilket hen troligtvis har) så säger jag Lost bara för att det fått mig som mest involverad och berörd.

5. Tv-serie som får dig att gråta/må dåligt mest.
Vilka svåra frågor. Lost är serien som fått mig att gråta flest gånger, men inte på ett dåligt sätt. Jag tycker de flesta tragiska scener varit tragiska på ett vackert sätt, så samtidigt är jag ändå väldigt glad för dessa scener. Två serier som fått mig att verkligen må dåligt, är Skins och Hell on Wheels. Förstnämnda på grund av att problemen känns så verkliga och hemska - exempelvis barn som blir övergivna av sina föräldrar innan de nått vuxen ålder, vilket gör att de tror sig vara värdelösa. Sistnämnda på grund av alla hemska öden som jag som tittare inte kan göra något åt. Hell on Wheels har bjudit på enormt många scener som verkligen fått mig att vilja skrika rakt ut. 

6. Tv-serie som får dig att skratta mest.
Så många. Även om man exkluderar 20-minuters komedier så är det omöjligt att välja en, men några 40-minuters serier som fått mig att skratta högt i nästan varje avsnitt, är bl.a. Being Human, Misfits och Chuck. Hade dock kunnat skriva en hel lista... När det gäller vanliga komedier så är det How I Met Your Mother som gäller - bättre komediserie existerar inte (min åsikt). 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiWhsH0uIjQAhVCWSwKHfrvAQoQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.com%2FSkatespark%2Fchuck%2F&psig=AFQjCNFT53YWkDjMkxGvgLtnvzxipG5tMw&ust=1478120181091857

2 kommentarer: