lördag 19 november 2016

Movietag!

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjR5Jjt27TQAhVD2ywKHUknCooQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DKRbsyKYYxOU&psig=AFQjCNGvFhjNT56ChCmzwyklnzCTWNCuFw&ust=1479641388535120

Frågelistan hittades hos Felicia

1. Hur ofta tittar du på film? - Det varierar väldigt mycket, vissa perioder ser jag kanske bara en film på 3 veckor, medan jag andra perioder ser en film var och varannan dag. Beror helt på hur mycket tid över jag har, samt hur sugen jag är på att se en film. 
2. Vilken genre är din favorit? - Jag gillar de flesta genrers (enda undantaget är skräck och överdrivet löjliga komedier) men en genre som alltid varit och troligtvis alltid kommer vara favoriten, är äventyr.
3. Vilken film är den senaste du såg? - Dödligt Vapen 3. Håller nämligen på att kolla igenom de filmerna igen då jag inte sett de på flera år.
4. Vilken är den senaste film du såg som du hatade? - Finns inte många filmer jag hatat men en film jag såg för ett tag sen blev jag väldigt besviken på för att jag hade alldeles för höga förhoppningar, och det är Flykten från New York. 
5. Vilken är din favoritfilm? - Big Fish heter den. Underbar film.
6. Filmen du sett flest gånger är...? - Första Pirates of the Caribbean-filmen. Såg den verkligen non-stop under min uppväxt. 
7. Var/hur tittar du oftast på film? - Beror på filmen. Helst tittar jag på skiva (blu-ray) och köper då filmen (väldigt sällan hyr jag) men ibland är det såklart svårt att hitta filmen man vill se på så kort tid + att det blir väldigt dyrt i längden. Annars använder jag mig mycket av Netflix, C-more och även viaplay vid några få tillfällen.  Netflix är dock den självklara favoriten som jag helst skulle tipsa om. 
8. Hur ofta går du på bio? - Jag gick på bio mycket oftare förr, men det senaste året har jag verkligen blivit dålig på detta. Kan bero lite på att jag jobbar på en biograf och tyvärr blir ganska spoilad av de flesta filmernas slut vilket gör att man tappar suget på att se dem. Men å andra sidan borde jag egentligen se filmer på bio oftare nu när jag går gratis, men det blir liksom bara inte av.

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjT-8r727TQAhVHjywKHeWiC4gQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DrFAgbW8y5sE&psig=AFQjCNHeRFJq5q_daJAYn9cGcoQsQhkwVw&ust=1479641419286285

9. Vilken film är den mest sorgliga du sett? - Jag tänker alltid på Hachiko när jag får denna frågan. Den är sorglig men ändå vacker. Ska jag säga en som bara är sorglig och hemsk rakt igenom så säger jag Schindler's List
10. Bästa filmmusik? - Säger alltid soundtracket till Robin Hood: Prince of Thieves eftersom temalåten från den filmen är så otroligt bra. En annan favorit som måste nämnas är sorgliga Tennessee från Pearl Harbor.
11. Har du gått på bio själv nån gång? - På jobbet har jag ju vid några tillfällen haft tid att sätta mig ner och se filmen vi visade, men utanför jobbet går jag nog inte på bio så ofta själv. Inte för att jag inte tänkt tanken, utan helt enkelt för att jag är så dålig på att göra saker själv utan någon som påminner mig. Sist tänkte jag se Doctor Strange själv men sen satt jag ändå hemma när filmen började och tänkte "oj just det, skulle inte jag gå på bio idag...? Oops." Så himla lätt att glömma saker när man inte har någon som påminner en. 
12. Finns det någon film som helt och hållet förändrat ditt liv? - Det har nog de flesta filmer jag sett gjort på ett eller annat sätt, men den som på mesta och bästa sätt förändrat mig måste nog vara min favoritfilm Big Fish. Den är ursprunget till min kärlek för unika berättelser, gömda budskap, speciella citat och färgglada filmvyer. Ska man se det lite ytligare så är svaret nog Pirates of the Caribbean-filmerna som är starten av min kärlek för film generellt. Men där handlar det mer om filmtittandet, medan filmer som Big Fish faktiskt fått mig att i framtiden vilja arbeta inom filmproduktionsyrket. Big Fish är största anledningen till varför jag just nu läser Film- och TV-produktion tredje året i gymnasiet. 
13. Vilken är din favorit bland superhjältefilmer? - Spiderman eller Iron Man. Men min favoritsuperhjälte är utan tvekan Superman. 
14. Marvel eller DC? - DC. Gillar vissa marvelfilmer men långt ifrån alla. Detsamma med DC, men karaktärerna från DC är mer älskvärda enligt mig. Även om filmerna hittills varit relativt dåliga. 
15. Hur många av filmerna på IMDB's topp 10 lista har du sett? - Alla förutom 12 edsvurna män och Gudfadern del 2
16. Vilken är den bästa filmen baserad på en bok enligt dig? - Om det här räknas att man läst boken så blir det svårt för jag är verkligen ingen läs-person. The Fault In Our Stars gillade jag boken men tyckte filmen var ännu bättre, dock känner jag ofta så eftersom jag, som sagt, inte är en läsperson. Tycker man får en helt annan känsla av film, när man verkligen får se det framför sig samtidigt som man hör musik och andra ljud. Det blir helt magiskt. En bok är däremot för mig, bara massa text.

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjXkLui3LTQAhUHhSwKHcK_AYEQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.aceshowbiz.com%2Fstill%2F00004186%2Fthe-way-way-back05.html&psig=AFQjCNGMoUEjSH_16vekUl9wYd-FziDo7g&ust=1479641499548733

17. Vilken är din favoritfilm inom genren komedi? - The Way Way Back. Mer av en dramakomedi, men ändå. Även Pleasantville men den ser jag mer som ett drama. 
18. Favorit inom genren drama? - Detta är en så stor genre så det är jättesvårt att svara på. Big Fish 
är ju min favoritfilm, men den är ju mer än bara drama. Istället tänker jag begränsa mig till rena dramafilmer utan inslag från någon annan genre, och då blir det Stand By Me. Eller nej, den är ju äventyrsdrama den med... Ahja, det blir mitt svar ändå för den är extremtkaraktärsdriven.  
19. Favoritfilm inom genren western? - Django Unchained. Ska man säga en mindre självklar så blir det 3:10 to Yuma som jag tycker är jättebra.
20. Favorit när det gäller romantiska filmer? - Inte riktigt min genre (har exempelvis aldrig fattat grejen med The Notebook som alla verkar älska - själv blev jag mest uttråkad). Men romantiska komedier är ju aldrig helt fel, en stor favorit är Love Actually (unikt val, I know).
21. Favoritskräck? Jag gillar inte skräck, tycker de alldeles för ofta känns löjliga snarare än skrämmande. Enda skräckfilmen jag gillar (av de jag sett) är den spanska filmen El Orfanato, där svenska titeln är Barnhemmet
22. Favoritthriller? - Svårt att svara på (finns otroligt många bra filmer inom denna genre) men en som jag verkligen imponerades starkt av, är Gone Girl. Riktigt riktigt bra, obehaglig och smart. En bra mix. Även Children of Men är en stor favorit, men den är ju kanske mer åt sci-fi hållet. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiDi9PM3LTQAhXB1iwKHRlRC3AQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Frymdfilm.wordpress.com%2F2015%2F04%2F14%2Fsorgen-och-symmetrin-att-se-om-interstellar%2F&psig=AFQjCNHIk69R7WdIf8zSLZaaBKj2mvrixA&ust=1479641588518864

23. Favorit inom genren science fiction? - Får nog säga Interstellar här även om det finns många riktigt bra sci-fi filmer. Men Interstellar är bara rent av fantastisk, och att få se den på bio var verkligen en upplevelse. 
24. Favorit actionfilm? - Såså svårt. Die Hard kanske? Det är utan tvekan en stor favorit, men långt ifrån den enda.
25. Favoritpar från en film? - Detta är en svårare fråga för film än vad det är för serier, men jag skulle nog säga Will Turner och Elizabeth Swann även om jag kan erkänna på senare år att deras kärlek var aningen tillgjord. Men det gör inget, de är lika fina tillsammans ändå.
26. Om du bara fick se fem filmer för resten av ditt liv, vilka hade du då valt? - Först och främst en som får mig att skratta och bara må bra rakt igenom: Love Actually för att den är både rolig och även supermysig. För musiken (även om temat är lite mörkt) hade jag som film nr.2 valt Chicago. Bästa musikalen enligt mig, med så himla mycket bra musik. Sedan hade jag valt en som är vacker på ett tyngre sätt men som samtidigt påminner mig om min barndom och mina bästa vänner: Stand By Me. Tredje filmen jag hade valt är en som påminner mig om hur våran värld tidigare sett ut och vad som ur så många aspekter aldrig får hända igen, samtidigt som den får mig att le då det i stort sett är en väldigt lättsam och rolig film, nämligen Pleasantville. Sist hade jag även valt filmen Big Fish för att den är så inspirerande. Hade jag inte fått se en enda film mer utöver dessa fem, så hade Big Fish hjälpt mig skapa egna berättelser att driva vidare. 
27. Brukar du se en film på grund av en viss skådis? - Ja, det händer. Dock låter jag aldrig det styra helt och hållet. En skådespelare kanske får mig att upptäcka filmen, men innan jag ser den går jag alltid in på IMDB och kollar handling och betyg. Är handlingen intressant och betyget minst 7 (6 för komedier) så överväger jag sedan att se filmen. Dock händer det väl något enstaka tillfälle när man är trött, att man bara sätter på första bästa film på Netflix och då baserar jag bara mitt val på de välkända ansiktena på posterbildern, samt kanske det lilla som står på inforutan i Netflix. Dock anser jag att betyget en film har på Netflix inte lovar lika mycket som betyget på IMDB, så en film kan vara bra även om betyget på Netflix tyder på annat. 
28. TV-serier eller film, vad föredrar du? - Film all the way. Jag älskar serier men de får mig så himla lätt att tröttna efter ett tag då så många serier ska envisas med att pågå i en oändlighet. Då tröttnar jag liksom innan slutet kommer och då känns det så onödigt att ens ha sett någonting av den. Filmer däremot har en tydlig början och ett tydligt slut, och det passar mig perfekt. Dock är ju aldrig fortsättningsfilmer helt fel, ex. Sagan om Ringen eller Harry Potter som har många delar i en filmserie. Då får man de positiva delarna av serier (karaktärsutveckling) medan man behåller den där tydliga början och slutet (ja, oftast i alla fall). Detsamma gäller mini-serier som också passar mig perfekt som är så otålig. 

Ursäkta mina alldeles för långa svar, men jag har problem med att hålla mig kortfattad och det borde ni veta vid det här laget... 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjfq4_f3LTQAhUE1SwKHc3JBxQQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Ffilm-grab.com%2F2015%2F05%2F08%2Fpleasantville%2F&psig=AFQjCNFOcTqfRo7QGRGMQLO2ubSLLjY7sQ&ust=1479641627654024

4 kommentarer:

 1. Hachiko :( :( :( <3. Min syster tyckte The Fault In Our Stars var bättre som film och hon är bokmal, hehe. Gillar du inte The Notebook? :o jag gillar inte titanic iof men ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar The Notebook, det är en fin film, men jag tycker bara den är väldigt överskattad. Tycker det är en okej film men räcker att se den en gång...

   Radera
 2. ^^^ ja precis!! The Notebook är sååå överskattad! Jag skulle välja p.s i love you som sorgligast haha...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Ps. I Love You är verkligen jättesorglig, men ändå väldigt vacker :')

   Radera