fredag 11 november 2016

Min reaktion till första avsnittet av Supernatural


Jag tänkte börja med ett litet projekt, nämligen att se igenom pilotavsnitten av några serier jag följt länge. Med "pilotavsnitt" menas det allra första avsnittet av en serie, in case you didn't know that. Serien jag tänkte börja med är Supernatural, eftersom jag tror att de flesta seriefantaster sett åtminstone första avsnittet av denna populära serie, även om man kanske inte velat fortsätta följa den. Det är även en serie som har pågått väldigt länge (12 år) så första avsnittet av denna serie kan onekligen vara särskilt likt hur serien är idag.

Okej, då så. Såhär kommer det gå till: istället för att skriva ett recensionsliknande inlägg, tänker jag helt enkelt anteckna medan jag ser avsnittet och skriva ner mina tankar i punktform. Det ska bli intressant att se hur många punkter det blir, och vad jag kommer tänka på. Pilotavsnittet av Supernatural, är ett avsnitt jag sett ett flertal gånger, men det var ganska länge sen nu och jag är snarare helt inne i hur allt är i 8:e säsongen som jag för tillfället kollar på. Första gången jag såg avsnitt 1, var direkt efter jag sett klart min absoluta favoritserie Lost (japp, Supernatural var ett rebound) så det har alltså gått flera år sedan dess. Fyra tror jag.

Jaja, jag ska inte dra ut på tiden alltför mycket - here we go!

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjJmpO4vqHQAhVBDywKHQkYAiAQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.supernaturallocations.com%2Fcalifornialocations.htm&psig=AFQjCNEuyVhTIe7eNplfWx8aXi0F_YW3Lw&ust=1478980658582667

1. Okej, den här första scenen är ganska tråkig att se när man redan vet vad som kommer hända.
2. Men nej, det där är inte John, Mary lilla.
3. Det där, däremot, är John. 
4. Bara jag som tycker att den där elden ser riktigt fejk ut när Mary börjar brinna i taket?
5. Och där var början av en hämdlysten John Winchester. 
6. ÅH, JESSICA! Saknar henne. 
7. Sam, den lilla sötnosen. Han var så liten här! 
8. Dean!!!! "love the smurfs"
9. Jag måste erkänna att vissa delar verkligen är så fejkade i denna serie. Exempelvis nu: när Sam och Dean diskuterar deras uppväxt och går in i detalj på allt som hände efter Mary's död. Det är så tydligt att de förklarar hela ploten! Hah. Diskret. 
10. Okej, jag förlåter er. Ni är för söta, grabbar.
11. Gud, de ser verkligen så unga ut! Sam ser jätteliten ut (och hans röst??? så ljus!) och Dean är fortfarande lika cool, men så mycket mer avslappnad. Senare blir han så stel tycker jag. Förståeligt visserligen då han varit med om mycket, men ändå. Han var så underhållande på den här tiden.
12. Första spök-fallet. Kvinnan i vitt. Sådär typiskt skrämmande, but I like it!
13. Alltså - that blood-splatter!! Sååå Supernatural-igt. Så ser det inte ut när någon mördas, men okej.
14. Nej, Sam - sluta mobba Deans grymma musiksmak! 
15. "House rules Sammy, driver picks the music, shotgun shuts his cake hole." haha, åh Dean. Detta är varför jag älskar dig. 
16. "You know Sammy is a chubby ten-year old, it's Sam." Yeah well, get used to it.
17. Dean var så rolig på den här tiden, och ändå minns jag att jag alltid gillade Sam bäst när jag kollade igenom första säsongen för första gången. Nu fattar jag verkligen inte varför. Är väl hans smilgropar eller nåt. 
18. HAHAHA. SÅ HÄRLIGA. Deans "Why you have to step on my foot??", Sams "Why do you have to talk to police like that??" och Deans "Come on!". Gotta love 'em. 
19. "Agent Mulder, Agent Scully." Deans referenser, så härliga. 
20. That moment when Sam and Dean say the same phrase at the same time, for the first time<3
21. "Dude, you're such a controlfreak." Haha ja, det här är bara början. 
22. "That Constance chick, WHAT A BITCH!!!" Nu tar vi det lite lugnt lilla Dean, inte göra spökerna upprörda. 
23. "You smell like a toilet." Tur att man slipper den lukten som tittare. 
24. Deans försvarsmekanism mot känslor: "No chick flick moments.
25. "Jerk." "Bitch." - The beginning of an era. 


26.  "My boobs." Det här var scenen som fick mig att älska Dean, och kanske till och med hela Supernatural.
27. Jag gillar denna spökhistorian, det var ett bra första spök-fall. Spännande och kusligt, en bra mix.
28. Haha, nej Sam är för god för att vara otrogen. 
29. Nice shot, Dean.
30. Ganska häftigt hur spöket rör på sig sådär hackigt. Bortsett de större effekterna så gillar jag hur de gjort spöken och sånt, samt kusliga miljöer i Supernatural
31. Jag tar tillbaka det. När hon förvandlades till lila vatten, alltså what. 
32. Sams "What did you think shooting Casper in the face, you freak?" följt av:
33. Deans "Hey, I saved your ass, didn't I? And I'll tell you one thing, if you screwed up my car... I'll kill you." Älskar brödernas samspel. 
34. Aw, Dean känner sig lite sårad över att Sam inte vill fortsätta jaga monster med honom. 
35. Bästa teamet ever. 
36. Och nu kommer det fruktansvärda hända... "Jess, are you home?" Nooo Sam, don't go in there!!
37. Allstå Dean - stod han där utanför och lurade tills det började brinna eller vadå? Kommer inspringandes som hjälten i nöden när han egentligen borde ha åkt iväg för länge sen ;)
38. "We've got work to do." Oh yeah! Go Winchesters!!


Stay tuned for more!

4 kommentarer:

 1. Åh, älskar Supernatural! Miss the old days. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med, tycker de första fyra säsongerna var bäst :)

   Radera
 2. jag älskaaar supernatural men jag avskräcks lite av serier som har så sjukt många säsonger. Jätte bra när jag väl tittar men, ja.. Inte den serien prioriterar först kanske även fast den är bra :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, det känns verkligen som att det aldrig tar slut med Supernatural... är på 8:e säsongen och ändå har jag jättelångt kvar känns det som. Jag kommer ju inte närmare slutet heller, för ju mer jag ser desto fler avsnitt kommer ut av de nya säsongerna ;)

   Radera