söndag 6 november 2016

Lethal Weapon | TV-serie vs Originalfilmer

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj6uP_1-pPQAhUBFSwKHXDPCfcQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.fox.com%2Flethal-weapon&bvm=bv.137904068,d.bGg&psig=AFQjCNH5DUPi2JsBRSR-dpS5TpK5EVYTEA&ust=1478515817683882

Nu har jag slutligen kollat in den nya tv-serien Lethal Weapon som baseras på de äldre filmerna med samma namn. Jag har velat se den sedan jag hörde talas om att det skulle komma en remake av berättelsen, och den enkla anledningen till varför jag skjutit upp det är att jag var rädd att bli besviken. Jag är nämligen ett stort fan av Dödligt Vapen-filmerna och det var sådana filmer som jag såg med jämna (och ibland lite mer ojämna) mellanrum under hela min uppväxt så dessa filmer har verkligen fått en speciell plats i mitt hjärta. Så när jag fick veta att en serie på filmerna skulle göras, blev jag både jätteglad och jätteorolig. Glad att få återse karaktärerna i ny tappning, men orolig att det inte skulle göras bra. Jag var inte helt såld på skådespelarna när jag hörde talas om vilka som skulle spela huvudrollerna, men efter att nu ha sett de första fem avsnitten som släppts så måste jag säga att jag blivit motbevisad. Min oro var fullständigt onödig då detta verkligen blev riktigt bra! Don't get me wrong, ingenting slår de gamla goda filmerna och serien är långt ifrån felfri, men å så underhållande. Precis som filmerna! Det är ju humorn och samspelet mellan karaktärerna som alltid varit det bästa i filmerna, så när dessa två delar lever vidare i serien kan man inte annat än applådera. När det gäller skådespelarna är jag fortfarande inte 100% såld tyvärr. Clayne Crawford (vars karaktär jag avskydde i tv-serien Rectify, men nu erkänner mig gilla som skådespelare) måste jag säga att jag blev väldigt positivt överraskad kring med tanke på hur skeptisk jag var mot honom i rollen som Martin Riggs. Men, honom kan jag verkligen inte klaga på då han gör jobbet galant och på samma sätt som Mel Gibson, verkligen får sin karaktär att stå ut. Den jag dock har lite problem med hittills är Damon Wayans - han är bättre än förväntat men det är bara något med honom som gör att han känns så himla o-Murtaugh-aktig. Har ingenting med hans framträdande att göra (tvärtom så lär det vara det som till slut vinner över honom hos mig), men främst tror jag det har att göra med att han ser mycket yngre ut än Danny Glover gjorde. Ja, jag kollade upp det och skådespelaren är till och med äldre än vad Glover var när han spelade in filmerna, men ändå. Jag saknar den där gamla "I'm too old for this shit"-gubben.

Nu när jag ändå skriver om serien så tänker jag passa på att tipsa om filmerna - SE DEM! Om du gillar actionkomedier, om du har sett tv-serien Lethal Weapon och gillat den - se då filmerna. Hur mycket du än gillar serien så är filmerna ännu bättre (framförallt de första två) och du kommer inse direkt vad jag menar med Danny Glover's Murtaugh. Serien finns att se på Viaplay, och första filmen finns tillgänglig på Netflix medan resterande går att hyra på Viaplay. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiL9urn-pPQAhVD_ywKHVVmCBYQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fscreenrant.com%2Fthings-we-want-lethal-weapon-tv-series%2F%3Fview%3Dall&psig=AFQjCNGp7svQu7_1I-nyM-REVlWLjhNl-w&ust=1478515828904363

4 kommentarer:

 1. Älskar filmerna! & gillar serien också mycket. Den är rolig & gillar karaktärernas kemi. Men ja, filmerna är bättre men serien får mig alltid att le. :)

  SvaraRadera
 2. Jag gillar verkligen serien, karaktärernas kemi är nog bäst med serien !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, håller absolut med! Det är samma sak med filmerna, deras 'bromance' är helt klart det bästa.

   Radera