fredag 4 november 2016

Korta maratonprojekt ● Del 1

För ungefär två år sedan (på min gamla blogg) skrev jag ett inlägg om kortlivade serier värda att kolla in trots nedläggningen. Detta var ett bra tag sedan och jag tänkte göra något liknande igen, då det faktiskt finns många underskattade serier som haft otur och inte klarat sig så långt på grund av låga tittarsiffror. Och personligen gillar jag korta maratonprojekt - en säsong är precis lagom så länge man får ett bra avslut. 

Jag kommer i dessa listor fokusera på serier som inte fått fler än två säsonger - dock blir det för mycket för ett inlägg och därför har jag delat upp det i flera delar. Här kommer första delen med mina första tre tips. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjJkKTE04jQAhVCCywKHeUGAuUQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.denofgeek.com%2Fus%2Ftv%2Fkings%2F250600%2Fkings-why-nbcs-prestige-drama-deserved-more-love&psig=AFQjCNERw_2GlyKV-2LYlC4sjO2leTHhXQ&ust=1478127327293261
Kings
Detta är en serie på 13 avsnitt vilket verkligen är förvånansvärt med tanke på hur bra den är. Jag blev verkligen imponerad av denna serie och drogs in i handlingen direkt. Serien utspelar sig i en alternativ modern värld, där USA är en monarki. Vi får följa huvudkaraktären David (baserad på den bibliska Kung David) som blir en krigshjälte och snabbt stiger till makten som folkfavorit, vilket varken kungen eller hans son samtycker till. Så vitt jag förstått så är anledningen till nedläggningen dåliga tittarsiffror, vilket i sin tur berodde på dålig reklam innan premiären - det har exempelvis inte gjorts en enda trailer för serien. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi266Wr1IjQAhXGjSwKHXUlBOsQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.birdizihaber.com%2F2014%2F08%2Fgang-related-1-sezon-incelemesi%2F&psig=AFQjCNElZIXBszRk4dLzmqMDk3-JeMgnqA&ust=1478127543751883
Gang Related
Gang Related älskade jag verkligen då jag kollade igenom alla avsnitt på väldigt kort tid. Serien har enligt mig en väldigt intressant handling som jag verkligen imponerades av - vi får nämligen följa en korrupt polis som slits mellan lojalitet inom familjen och sin kärlek för polisarbetet. Ett gott hjärta med svår bakgrund. Seriens tretton avsnitt är verkligen spännande och jag skulle absolut rekommendera denna serie även om den dessvärre inte fick något ordentligt avslut. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiVyv6L1YjQAhVDiCwKHYsUAdUQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fposterandphoto.blogspot.com%2F2013%2F02%2Flast-resort-poster-gallery.html&bvm=bv.137132246,d.bGg&psig=AFQjCNFEame9Be31DCruQn0obbr-6Ypxjw&ust=1478127712462943
Last Resort
Sist för detta inlägget har vi tv-serien Last Resort vars första säsong även blev den sista precis som föregående tips. För mig var detta en självklart Elsa-serie redan fem minuter in i första avsnittet och jag hade absolut följt serien om den hade fått fortsätta. På 13 avsnitt får vi följa en ubåtsbesättning som blir utmålade som förrädare efter att kaptenen vägrat en direkt order om att bomba ett helt land utan någon som helst förvarning. Samtidigt som en korrupt regering hotar freden i USA, måste ubåtsbesättningen överleva på en främmande ö utan någon hjälp från sitt land. 

Gillar du korta maratonprojekt så är dessa serier perfekta att kolla igenom någon helg när du är ledig. Låter ingen av dessa serier lockande för dig så DON'T WORRY - jag har fler tips på lager som jag kommer dela med mig av här framöver.

4 kommentarer:

 1. KINGS!!! Fortfarande bitter över att den las ner. D:

  SvaraRadera
 2. Oj, tänker verkligen ge Kings en chans! Låter jätte intressant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det, den är verkligen sevärd!

   Radera