onsdag 26 oktober 2016

Vecka 43 ● Halloween

Detta är ett samarbete med Felicia på FrökenTV, Sara på Seriereflektioner, Emelie på GothamAlley, Karin på KarinsUniversum och Lovisa på Seriedrottningen.

Nu är det snart Halloween igen! Även förra året skrev vi inom samarbetet varsitt inlägg om Halloween, och helt ärligt så minns jag inte exakt vad jag skrev och eftersom jag raderat min gamla blogg så kan jag inte läsa inlägget. Så för att undvika upprepningar: 

Istället för att tipsa om filmer så tänkte jag tipsa er om några kända filmkaraktärer som är superroliga att klä ut sig till inför Halloween-festen.

BEETLEJUICE
Beetlejuice är en superrolig karaktär att klä ut sig till - ja, det vill säga om du har tålamodet! Det tar tid att fixa i ordning allt, men är du i god tid ska det allt gå bra ändå. Allt du behöver är lite smink, en hårborste, ansiktslimm och plockad mossa. Samt givetvis den lite klurigare delen - den randiga kostymen.  


IT-CLOWNEN
Varför inte klä ut sig till clown? Och om du ändå ska klä ut dig till clown så kan du lika gärna ta i allt vad du orkar och göra dig så lik Stephen King's egna clownmonster som det bara går. EDWARD SCISSORHANDS
En nära vän till mig klädde ut sig till Edward Scissorhands för några år sedan - och vann första pris i en kostymtävling! Allt hon använda sig av var rullat papper till saxhänderna, lite smink i ansiktet, tuperat hår, en stor sopsäck över kroppen och några svarta skärp för att fästa den svarta sopsäcken. Hur enkelt som helst om man är lite kreativ!

BARNHEMMET-THOMAS 
En gammal tygsäck, två målade ögon och den där obehagliga nosen är allt som krävs. Ja, och en blå tunika förstås. Det blir verkligen inte mer skrämmande än såhär. *ryser bara av att titta på bilden--->*

FREDDY KRUEGER
Leta igenom garderoben, ta fram första bästa rödsvarta tröja du hittar och klipp några hål i den. Rulla spetspiggar av papper och måla med silverfärg, samt låna farfars bruna hatt så har du en klart duglig kostym inför Halloween!Kom ihåg - dessa utklädnader är endast svåra om du inte är målinriktad! Allt som behövs är lite kreativitet - det mesta kan göras av material som redan finns hemma!

9 kommentarer:

 1. Inte klä ut sig till clown, bara nej...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du gillar inte clowner alltså? ;)

   Radera
  2. Jag gillar inte clowner överlag men syftade på det Sara skrev :)

   Radera
 2. Alltså, jag skrev en kommentar från mobilen imorse men uppenbarligen fungerar det inte! Jag tänkte skriva som Felicia att det kanske inte är en så bra idé att klä ut sig till clown i år, med tanke på alla hemska clowner som springer runt och skrämmer/attackerar folk runt om i världen i höst. Däremot gillade jag ditt förslag om Edward Scissorhands - han är ju mer söt än skrämmande! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha ni syftar på det. Men klär man ut sig hemma/hos någon vän så tror jag knappast det är något problem. Men visst, ska man ut på stan i en utklädnad så kanske det inte är en så bra idé. Dock tycker jag personligen att det är ganska tragiskt att låta en högtid som ska vara rolig, förstöras på grund av att vissa människor är riktigt sjuka. Man ska inte behöva bli anklagad för att vara mördare eller psykopat bara för att man klär ut sig på halloween... spelar egentligen ingen roll vad man klär ut sig till, folk kommer ta illa upp ändå.

   Radera
 3. *high five* på bra idé! Edward Scissorhands!! Har alltid velat vara honom (älskade den filmen så mycket som yngre) men aldrig orkat fixa till saxarna bra. Man vill ju verkligen göra det bra om man väl gör det och inte en bara ha en liten sorglig sax som hänger vid fingrarna...haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nej håller absolut med - ska det göras så ska det göras ordentligt! Men är man tillräckligt kreativ så går det att få det bra med de enklaste material! Kanske inte riktiga saxar/knivar dock för man vill ju inte skada någon...

   Radera
 4. Nu kommer inte jag klä ut mig eller gå på någon halloween-fest, men kunde inte låta bli att le lite när jag såg Edward Scissorhands. Kommer ihåg när jag såg den filmen första gången som liten och tyckte att den var så fin. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den! En av mina favoritfilmer faktiskt :)

   Radera