onsdag 19 oktober 2016

Vecka 42 ● Året jag föddes

Detta är ett samarbete med Felicia på FrökenTV, Sara på Seriereflektioner, Emelie på GothamAlley, Karin på KarinsUniversum och Lovisa på Seriedrottningen.

Veckans tema är "Året jag föddes" och då vet jag klart och tydligt vilka filmer jag ska ta upp då det faktiskt är två av mina favoritfilmer som hade premiär under just detta år. Året är 1998, och filmerna jag pratar om är---- nej, jag tänker faktiskt inte spoila såhär tidigt i inlägget - jag menar, what's the fun in that


Okej, första filmen är en film som ni stammisar säkert hört (läst) mig tipsa om ett flertal gånger. Filmen heter Pleasantville och hade premiär år guess what. Filmen är skriven och regisserad av Gary Ross, och följer två tonårssyskon som ofrivilligt råkar transportera sig själva in i ett 50-tals sitcom där allt är i svart och vitt. Handlingen låter lite skum I know, men filmen har faktiskt ett jättefint budskap och tar upp verkliga ämnen samtidigt som det är en väldigt lättsam och mysig film. Detta är en film som dessutom hamnar i min topp 3 lista på alla filmer jag någonsin sett. Ja, på plats nummer 3. Inte när det gäller kvalitet eller så, bara mina personliga favoriter. 


Film nummer två är en äventyrsfilm som inte hamnar lika högt upp i min favorit-lista men som ändå är en stor favorit just eftersom jag älskat den sen jag var liten. Har sett den (vad som känns som) miljontals gånger under min uppväxt och därför kanske mitt omdöme inte är 100% trovärdigt då den på sätt och vis är väldigt speciell för mig. Jag vet inte hur jag hade känt kring den om jag hade sett den för första gången idag, men jag tror faktiskt att jag hade älskat den ändå. För jag är en stor äventyrsfantast. Filmen jag pratar om (och som ni ser på gifs:en ovan), är The Mask of Zorro, regisserad av Martin Campbell. Filmen följer Zorro, den maskerade hämnaren som med hjälp av en yngre äventyrare försöker utkräva hämnd på mordet på sin fru och kidnappningen av hans dotter Elena. Tycker detta är en jättehärlig film, och räcker inte då så kan man ju alltid se den tack vare den otroligt vackra skådespelerskan Catherine Zeta-Jones. 


Ursäkta för ett flummigt inlägg, men jag är extremt trött just nu. Bara se filmerna. Jag lovar, de är bra. Framförallt Pleasantville. Men även The Mask of Zorro. Om du gillar äventyr. Men framförallt Pleasantville. Okej, jag ska sluta skriva nu. Jag lovar, de är faktiskt bra.

2 kommentarer:

  1. Vi är födda samma år! Haha. Måste verkligen ta och se Pleasantville!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett bra år att vara född på ;) Tycker absolut att du borde se Pleasantville, så himla charmig film!

      Radera