söndag 2 oktober 2016

Uppskatta bloggar ✭ Seriereflektioner

http://seriereflektioner.blogg.se/
Hur snygg är inte denna header? Supersnygg verkligen, I love it. 

Här kommer del två för veckan (eller söndagen så sent ute som jag är), och den bloggerska jag ska uppskatta är ingen mindre än Sara på Seriereflektioner. Detta är en blogg som är väldigt lätt för mig att beskriva vad jag uppskattar med, eftersom jag följt henne länge och vet precis vad jag älskar med hennes blogg. Först och främst så älskar jag det faktum att det känns som att jag och hon har ganska lika smak när det gäller både film och serier. Exempelvis älskar vi båda tv-serierna Game of Thrones och How I Met Your Mother. Och just allt hon skriver om Game of Thrones måste vara det bästa av allt - trots att det är en stor serie så är det inte så många andra av bloggarna jag följer som gillar den (eller åtminstone skriver de inte om den så ofta). Därför uppskattar jag verkligen denna del av Saras blogg - exempelvis när serien var i sändning brukade hon skriva en recension på varje avsnitt, varje vecka. Det första jag gjorde efter att ha sett avsnittet var att gå in på Saras blogg och se vad hon tyckte!

Men, det finns ju också så mycket annat älskvärt med denna blogg. Dels så är det stor variation på inläggen så man vet aldrig vad man kan förvänta sig när man går in på Seriereflektioner. Här kommer några exempel på inlägg som jag älskar (klicka på bilden för att komma till inlägget).

http://seriereflektioner.blogg.se/2015/june/filmrecension-hostlegender.html

Jag älskar att hon, trots sin bloggtitel, skriver väldigt mycket om film och inte bara serier. Jag älskar att läsa om serier, men jag älskar minst lika mycket att läsa om film (om inte ännu mer). Filmtips älskar jag att få, och det är många filmer jag upptäckt just genom Saras blogg! Några exempel är Under Toscanas Sol som är hur mysig som helst, samt Legends of the Fall som verkligen överraskade mig positivt. 

http://seriereflektioner.blogg.se/2015/june/filmrecension-the-talented-mr-ripley.html

Här är en recension på en film jag verkligen vill se men ännu inte sett. Anledningen till varför jag vill se den? Saras positiva ord om filmen! 

http://seriereflektioner.blogg.se/2016/september/temavecka-klassiker-i-how-i-met-your-mother-del-2-2.html

Sen tänker jag även nämna dessa två inlägg som hon publicerade så sent som denna veckan. Jag älskar ju How I Met Your Mother (min no1 komediserie), och en av anledningarna till varför jag älskar denna serie är just alla roliga referenser till andra filmer. Detta är en av de serier som fått mig att upptäcka flest filmer tror jag, och ändå hade jag nästan glömt vissa referenser. Det var verkligen roligt att läsa dessa två inlägg, så tummen upp på det! 

2 kommentarer:

  1. Alltså!!! Hur gullig är inte du?! Jag blir så glad att jag knappt vet vad jag ska säga! Tusen tack, verkligen :) Det är därför jag tycker att det är så kul att skriva - för att man kan få respons och diskutera med fellow bloggare och andra serie-/filmnjutare. Det var verkligen längesen jag skrev om Mr. Ripley men jag är glad om jag har inspirerat dig! Härligt att få så bra feedback ang. Game of Thrones-inläggen; då ska jag fortsätta med dem! ;) En annan serie jag gillar att skriva om varje vecka är How to Get Away with Murder, men jag vet inte om det är en serie för dig...? Den är väldigt DRAMA och modern - du brukar ju tvärtom uppskatta väldigt kvalitativa och sofistikerade serier (inte för att HTGAWM inte är kvalitativ!) :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har faktiskt sett första avsnittet, men det var längesen! Såg det efter seriens premiär och gillade det, så hade planerat att se klart den när hela säsongen var tillgänglig - men så läste jag någon negativ recension och tappade suget totalt... Ändå har jag läst så mycket positivt om den, så man tycker ju att det positiva borde väga upp det negativa... Får nog ändå ta och ge den en hel säsong innan jag dömer den!

      Radera