fredag 28 oktober 2016

The Office: Säsong 3

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi73qO11fvPAhWid5oKHbmxAcgQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.thejeeveseffect.com%2Fthe-jeeves-effect%2F2014%2F6%2F10%2Fthe-office-top-quotes-season-2&psig=AFQjCNGwcbqjgVLLB3YUm8NzzoXsg_ra2A&ust=1477681156912816

The Office är en komediserie från 2005, skapad av Ricky Gervais, Greg Daniels och Stephen Merchant. Serien har vunnit en hel del priser, däribland en Golden Globe som Steve Carell vann 2011 för bästa skådespelare i en huvudroll för humorserie.
 
The Office baseras på Ricky Gervais' brittiska serie vid samma namn och följer några kontorsarbetare på pappersföretaget Dunder Mifflin efter att ett filmteam dyker upp för att dokumentera deras aktiviteter. Vi får här träffa knasiga karaktärer så som den underliga Dwight, den mer normala Jim, receptionisten Pam och deras självupptagna chef Michael Scott som tror att han är den bästa chefen i världen. I rollerna ser vi bl.a. Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski och Jenna Fischer.

För mer om The Office, kolla in här

Det finns inte jättemycket att säga egentligen efter varje säsong av komediserier som denna, men det är några få saker jag tänkt på under säsongen. 

1.
Jag älskar serier som refererar till andra kända verk, och detta får vi ta del av även i The Office. Exempelvis Dwight som refererar till Sagan om Ringen, eller "Mawwiage"-scenen när Michael refererade till The Princess Bride under Phyllis's bröllop. 

2.
Jag har fått en favoritscen (hittills). Det är en scen som verkligen visar den fina sidan med The Office. Scenen jag pratar om är när Pam håller en utställning för sin konst, och de få av hennes arbetskamrater som faktiskt dyker upp, pratar illa om hennes konst bakom hennes rygg (vilket hon överhör). Hon blir givetvis jätteledsen och är på väg att plocka ner konsten för att gå därifrån när Michael dyker upp. Han gör precis som han alltid gör, en egenskap vi alla nog tycker är extremt irriterande i vanliga fall, men som denna gång faktiskt blev något positivt. Han sa precis vad han tänkte. I vanliga fall används denna egenskap av serieskaparna för att skapa pinsamma situationer, eller för att få Michael att verka ignorant och rent av elak. Men för första gången, blev det faktiskt raka motsatsen. Han sa precis vad han tänkte - att han älskade hennes tavlor och tyckte de var fantastiska. Han gjorde ett impulsivt val som så många gånger förut, och köpte en av tavlorna för att han gillade den så mycket. Detta tycker jag var en superfin scen, det visade verkligen den positiva aspekten av Michaels annars väldigt irriterande personlighet. Scenen fullbordades när Pam kramade honom för att hon blev så förvånad men ändå glad.

3.
Sist tänker jag även ta upp karaktären Jan. Hennes utveckling är väl inte så jätte trovärdig eller? Hon var helt normal i början och nu är hon verkligen superkonstig. Jag fattar inte riktigt vad som hände där.

Jag gillar verkligen The Office - det är en superhärlig serie som jag ser fram emot att se mer av! Den har verkligen bättrat sig sedan den dåliga första säsongen. Eller också så är det bara jag som har vant mig vid den konstiga humorn, jag vet inte. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiv_qHE1fvPAhVFDZoKHQWIAMcQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fscreenrant.com%2Fbest-episodes-the-office%2F%3Fview%3Dall&bvm=bv.136811127,d.bGs&psig=AFQjCNFkr1wT9vOpu66ZqlMnFbA9B5xuGw&ust=1477681068179221

1 kommentar:

  1. Älskar The Office!!! Verkligen en serie man bara sätter på vilket avsnitt som helst när man behöver skratta!

    SvaraRadera