onsdag 19 oktober 2016

Ny serie: Pitch

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjBs-3bt-fPAhUF3SwKHRKpCvUQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.womenyoushouldknow.net%2Fpitch-a-new-drama-series-about-the-first-woman-to-play-in-major-league-baseball%2F&bvm=bv.135974163,d.bGg&psig=AFQjCNEh_R4VN6Cyj8y3z5kF69qxM8B5TQ&ust=1476985979276340

Jag vet, det kommer en helt bunt med liknande inlägg på raken nu, men ni får stå ut för jag är redan sen med dessa mini-recensioner. Nästa nya serie jag kollat in är Pitch. Detta är en serie som verkligen tagit mig med storm och överraskat mig rejält då jag verkligen hade noll förväntningar från början. Egentligen hade jag inte ens tänkt se den, men efter att ha läst lite om den på olika seriebloggar så kände jag att det var värt att kolla in. Första avsnittet var helt okej, jag gillade det men var ändå lite osäker på om det skulle hålla. Men redan efter andra avsnittet var jag fast och efter de totalt fyra avsnitt som hittills släppts, kan jag inte säga annat än att jag älskar det. Vilket verkligen förvånar mig då sportfilmer/-serier verkligen inte brukar vara min grej. Och visst är hela baseboll-storyn intressant men samtidigt är jag inte jättebra på att hänga med i spelrundorna då jag inte riktigt vet hur spelet fungerar. Ja, mer än det oseriösa spel man lärt sig på idrotten i skolan.  

Pitch följer Ginny Baker, den första kvinnliga basebollspelaren att hamna i "The Major Leagues" (ingen aning hur det ska översättas till svenska). Vi får följa hennes resa då hon tvingas hantera stressen att vara en förebild, stressen över att vara en av de mest kända kvinnorna i världen, samt all skit hon måste ta från de människor som inte vill acceptera att en kvinna kan bidra med så mycket till ett team där männen så länge klarat sig på egen hand. 

Även om jag som sagt inte direkt är en sportfantast, så tycker jag verkligen ploten är intressant. Inte på grund av sporten, utan på grund av kvinnan. Jag älskar att världen ännu en gång får bevisat för sig att kvinnor faktiskt klarar av samma saker som män. Och att det är helt sjukt att detta fortfarande inte är en självklarhet. Mer än detta så älskar jag karaktärerna och deras relationer till varandra. Höjdpunkten i varje avsnitt är Ginnys relationer, dels till sin agent Amelia som är ytterligare en stark kvinna, men framförallt vänskapen som utvecklas mellan Ginny och medspelaren Mike. Och jag har lagt märke till att jag inte är den enda som uppskattar detta. 

Det har verkligen kommit många nya bra serier denna säsongen, och Pitch är en serie jag redan längtar efter fler avsnitt på. Även om jag inte fastnade direkt så är jag nu stormförtjust, och kan därav absolut rekommendera den!

4 kommentarer:

 1. Så var min första reaktion också. Jag blev så positivt överraskad, trodde inte alls att jag skulle gilla den så mycket som jag faktiskt gjorde :)

  SvaraRadera
 2. Åh pitch pitch pitch!! Tyvärr är det inget avsnitt den här veckan! Kul att du blev positivt överraskad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, då har jag gått och väntat i onödan :(

   Radera
 3. Jag gillade första avsnittet men sen fångande den inte mig riktigt så är lite osäker.

  SvaraRadera