lördag 15 oktober 2016

Ny serie: Frequency

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwja0LaUpNzPAhUrEpoKHSp-CTsQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fzap2it.com%2F2016%2F10%2Ffrequency-petyon-list-riley-smith-90s-song-requests%2F&psig=AFQjCNHgKyMwt35fSfkjl7SPINOIdj4gBQ&ust=1476602777392964

Okej, jag har verkligen haft super fullt upp i ungefär två veckor, men nu slutligen har jag fått lite tid över till att kolla in de nya serierna som blivit så lovordade. Dels har jag sett de två första avsnitten av nya Frequency som är en serie som jag blev jätte sugen på efter att ha sett trailern för inte så jätte länge sen. En kvinna som genom en gammal radio kan prata med sin döde pappa - what's not to like?

Och nej, jag blev inte besviken. Snarare så gillade jag verkligen de två första avsnitten - långt ifrån det bästa jag sett men ändå hittills sevärt. Något jag verkligen har tänkt satsa på i år då det är så himla många bra serier som har premiär, är att verkligen försöka följa de veckovis. Ni som följt min blogg ett tag vet kanske att jag brukar föredra att maratontitta hela säsonger istället för att följa serierna veckovis. Men denna gången ska jag verkligen försöka med några få serier i alla fall! Med det sagt får jag ändå erkänna att detta inte är första gången jag försökt - och misslyckas jag så kommer inte heller det vara första gången...

Hur som helst - åter till serien. Frequency följer polisen Raimy Sullivan år 2016 efter att hon upptäcker att hon genom en gammal radio i hennes garage kan kommunicera med det förflutna. Samtidigt under år 1996 använder hennes pappa samma radio och på så sätt kan Raimy kommunicera med den pappa hon förlorade som åtta-åring.

Jag gillar denna plot, det är spännande samtidigt som det är känslosamt då det faktiskt handlar om en bruten familj. Det är svårt att säga så mycket, såhär tidigt in i serien, men jag tycker att både avsnitt 1 och 2 levererade bra, och jag ser fram emot att se mer!  Dock får jag säga att första avsnittet blev väldigt förutsägbart för mig då trailern avslöjade ganska mycket - så om du vill se serien så rekommenderar jag att skippa trailern.

3 kommentarer:

  1. Älskade de två första avsnitten!

    SvaraRadera
  2. Gillar denna ganska mycket ändå, men lite rädd att den kommer floppa ganska snart.

    SvaraRadera