torsdag 20 oktober 2016

Deepwater Horizon (2016)

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiet4CowufPAhWJCiwKHUq0BiEQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fredcarpetrefs.com%2Freview-deepwater-horizon%2F&psig=AFQjCNFh4tgbxlM9xrpCqIow3hVpSzjLaw&ust=1476988834007311

Deepwater Horizon är en film från 2016 som för inte alltför länge sedan hade svensk biopremiär. Filmen regisserades av Peter Berg och baseras på en verklig händelse. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjLiefJwefPAhXLESwKHe2IAaAQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fmovieswithmae.com%2Freview-deepwater-horizon-starring-mark-wahlberg-kurt-russell-john-malkovich-and-gina-rodriguez%2F&psig=AFQjCNEgRylXN9FW7tn94oc6eT7VoHG2jA&ust=1476988636333887För sex år sedan orsakade en oljerigg en av de värsta oljekatastroferna genom USA:s historia. Vi får i filmen följa den verklighetsbaserade Mike Williams efter att han kommer till jobbet dagen då hela oljeriggen där han jobbar, exploderar. I rollerna ser vi bl.a. Mark Wahlberg, Kurt Russell, John Malkovich, Kate Hudson, Gina Rodriguez, Dylan O'Brien och Ethan Suplee. 

I söndags var jag på bio med familjen och filmen vi valde blev Deepwater Horizon som faktiskt är en film jag inte hade hört så jättemycket om tidigare. Och jag måste säga att det verkligen är något att rekommendera - visst är det roligt att se storfilmerna på bioduken, men helt ärligt så är det minst lika härligt att få se en film utan några förväntningar överhuvudtaget. Jag menar, alla storfilmer har man givetvis en hel del förväntningar inför. Men väljer du en film du knappt hört någonting om så kan du inte annat än att bli överraskad! Antingen positivt eller negativt, men överraskad blir du i alla fall. 

Deepwater Horizon var för mig en positiv överraskning. Inte till en början - den började relativt segt och det var svårt att fatta vad filmen ens skulle handla om. Okej, en vanlig dag på jobbet för Mark Wahlberg. Men nej, plötsligt vände det och resten av filmen var otroligt spännande. Från och med att handlingen verkligen tog fart kunde jag inte slita mig, och jag älskade verkligen varenda minut. Det här gick verkligen från ett tråkig händelselöst drama (utan någon dramatik överhuvudtaget) till ett stjärnspäckat action med spänning på hög nivå. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjPovjLwufPAhWD1iwKHc3BDyEQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DSAmx2qBITps&bvm=bv.135974163,d.bGg&psig=AFQjCNHUQ731H3gYnSJOiu_GO385HYa5JQ&ust=1476988889435413
Mer än spänningen var en positiv överraskning skådespelarna. Eftersom jag inte hade kollat upp filmen särskilt noggrant så visste jag endast att Mark Wahlberg och John Malkovich skulle medverka. Men till min överraskning insåg jag snabbt att det var fler än så - snart hade vi fantastiske Kurt Russell, underbara Jane The Virgin-stjärnan Gina Rodriguez samt ingen mindre än Teen Wolf's helt egna Dylan O'Brien. Jag älskar verkligen när tv-stjärnor hamnar i större filmer med större skådespelare, det är verkligen härligt att se när de lyckas spräcka den där tv-bubblan. Och Gina - åh jag kan verkligen inte säga annat än att jag avgudar den kvinnan. Hon är bara så otroligt härlig och även i en film som denna blev hennes karaktär [Andrea] min klara favorit.

Bortser vi från den väldigt långa starten så tycker jag detta var en bra film. För mig som älskar action, blev den väldigt spännande - dock misstänker jag att ni som inte gillar actionfilmer lika mycket kanske upplever alla sprängningar hit och sprängningar dit som lite uttröttande. Detta är egentligen en ganska typisk överlevnadsfilm, och personligen är detta något jag älskar. Utöver min personliga åsikt om filmen så var den inte särskilt speciell och är nog inte direkt en sån film man genast lägger på minnet. Men gillar du överlevnadsfilmer såsom ex. Day After Tomorrow, så tror jag även du skulle gilla Deepwater Horizon. Att den baseras på en sann händelse är ju dessutom ett plus - framförallt om man minns händelsen från 2010. 

BETYG: 7/10

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiP-pagwefPAhUHBiwKHT3QCUQQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Ftheconversation.com%2Fdeepwater-horizon-is-remarkably-fossil-fuel-friendly-for-an-oil-rig-disaster-film-66318&psig=AFQjCNGnwiXGU6IH1cmmxgWwfxa0jI3y0w&ust=1476988549173743

2 kommentarer:

  1. Vill se!! Såg ett inslag om Gina Rodriguez och Dylan O'Briens insatser i denna film, och det fick mig fängslad. Dylan har potential att bli en enormt duktig skådespelare! Han har verkligen "det".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen. Tyckte han gjorde bra ifrån sig även om han inte spelade huvudkaraktär :) Detsamma gäller Gina.

      Radera