måndag 17 oktober 2016

11 frågor ○ Being Human (UK)

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiOt8m0q9_PAhUlMJoKHX15DdgQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.avclub.com%2Ftvclub%2Fbeing-human-uk-the-trinity-100047&bvm=bv.135974163,d.bGs&psig=AFQjCNGr52csfPCOi1PbwnKxM1ny7INp4w&ust=1476707719378507

1. Hur skulle du kortfattat beskriva serien?
Det är en väldigt charmig serie som byggs upp mycket på karaktärerna. Den är spännande samtidigt som vi får mycket humor blandat med stark vänskap mellan de tre huvudkaraktärerna Annie, Mitchell och George. Serien är har ett tema av övernaturliga väsen och är därav inte fullt verklig, men ändå känns det väldigt verkligt eftersom serien, trots dess onekbara charm, är seriös. Serien följer dessa tre rumskamrater och deras respektive problem som ofta involverar blodsbad, osynlighet eller skräcken för avslöjande då de alla bär på stora hemligheter. 

2. Vad är det bästa med serien?
Vänskapen mellan karaktärerna, helt klart. Och humorn. Men främst, vänskapen mellan karaktärerna. Det märks så tydligt att de verkligen älskar varandra, trots deras väldigt stora skillnader.

3. Vad är det sämsta med serien?
Främst gillar jag inte hur fånig George ser ut som varulv. Det ser så fejkat ut, liksom. Sen så är det synd att det inte finns fler avsnitt. Totalt finns endast 37 avsnitt uppdelat på fem säsonger. 

4. Vilken karaktär är din favorit?
Det här har varierat jättemycket genom seriens gång, vilket gör det till en väldigt svår fråga att svara på. Jag vet i alla fall att jag gillar den första uppsättningen bäst (även om jag även älskar Alex, Hal och Tom). I början var George min favorit, men sen övergick det till en delad första plats för Annie och Mitchell. Måste jag bara säga en så blir det nog ändå Annie, men Mitchell är även han så himla älskvärd. Dock hatar jag vad han gjorde i slutet av säsong 2 och sedan ljög om under hela tredje säsongen, men han gottgjorde det tillräckligt i sista scenen. Så vackert, en av mina favoritscener någonsin.

5. Ett minnesvärt citat från serien som du gillar?
Finns så många, men främst gillar jag ju de humoristiska replikerna. De flesta har faktiskt uttalats av George, han är verkligen rolig ibland. Eller rättare sagt, alltid. Det finns en dialog som är så himla underhållande, dock inte en specifik replik, men ändå. Jag minns inte vilket avsnitt det var, men det var så att Annie förklarade för vampyren Seth att hon är ett spöke. Han tyckte det var jättehäftigt och sa "Get out! Can you like move things about and you know, walk from one room to another?". Som svar på det sa George "You know, I'm pretty sure anyone can do that.". Förlåt, men jag skrattar verkligen bara av att citera det. Så roligt, haha. 

6. Finns det något par i serien som du gillar extra mycket?
Mitchell och Annie, definitivt. Det var ganska oväntat och kändes lite underligt i början men jag gillade det ändå. Jag gillade verkligen George och Nina i början av serien, men senare kändes det som att Nina hatade Mitchell och gjorde allt för att förstöra och svartmåla honom för George vilket verkligen irriterade mig. Så henne gillar jag inte längre. Tyvärr, för jag gillade henne verkligen i början. Och just det! Hal och Alex är ju för söta. 

7. Har du någon scen som du aldrig glömmer, som är extra speciell för dig?
Jodå, det har jag allt. Slutet av säsong 3, när George.... ja, ni som sett det vet. Så sorgligt men ack så fint. Jag älskar de båda. Funfact: När avsnittet hade sänts sa skådespelaren Russell Tovey (George) i en intervju att han var rädd att fansen skulle hata George för vad han gjorde. Men personligen älskar jag honom bara ännu mer för det. Han gjorde det ju utav kärlek, inte hat. 

8. Favoritmusik från serien?
Minns inte riktigt vilken typ av musik som spelades i serien. 

9. Har du någonsin gråtit till serien?
Ja... ja, det har jag. Snyft.

10. Vad tyckte du om slutet? 
Blandade åsikter faktiskt. Det var ett bra slut på många sätt, åtminstone tills jag insåg att jag missuppfattat hela slutet. Det slutade tydligen med en jättestor cliffhanger, jag var bara lite för dum för att fatta det... Men, det bryr jag mig inte så mycket om för jag väljer att se slutet på ett annat sätt, ett lyckligt sätt. Så som jag såg det från början. Vilket gör att jag gillar slutet, men något jag verkligen blev besviken över var att ingen av de gamla karaktärerna kom tillbaka. Jag vet att de är döda, men ändå. Det är en övernaturlig serie så jag tycker de kunde ha löst det på något sätt, om än bara för en flash-back eller något liknande. Eller bara en vistelse från ex. Alex till "the other side". Något! Bara en glims! Men nej, det var tydligen för mycket begärt. Skådespelarna hade väl annat för sig. 

11. Varför är denna serie så speciell just för dig? 
Finns ingen större anledning än att jag bara älskar den så oerhört mycket. Jag upptäckte Being Human när jag verkligen behövde något att vara glad över, och den har fått mig att le så otroligt många gånger. Den har fått mig att skratta, den har fått mig att gråta. Den har gett mig så otroligt mycket. Jag älskar verkligen hur skaparna lyckas balansera humor och allvar så himla bra. Detta är en serie som kan vara så oerhört sorglig vid ett tillfälle, till att snabbt gå över till att få en le som om man just vunnit på lotteriet. Det är ungefär så jag kände efter att ha upptäckt Being Human - som om jag just vunnit på lotteriet, trots att vinsten legat framför mig så himla länge - jag var först bara för blind för att faktiskt se det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar