torsdag 15 september 2016

Vecka 37 ● Sjukhus

Detta är ett samarbete med Felicia, Emelie, Sara och Karin.

Hej, jag ber om ursäkt för att detta inlägg publiceras en dag försent, men har helt enkelt inte haft tid att förbereda inlägget. Här kommer därför ett litet (stort) inlägg om några minnesvärda sjukhusscener från tv-serier. Jag ska försöka uttrycka mig på så sätt att spoilers inte kommer bli något stort problem, men är ni alltför oroliga för att bli "spoilade" så för all del - hoppa över inlägget.

The O.C 
I slutet av den fjärde och sista säsongen av underbara OC, fick vi en av mina favoritscener från serien, nämligen när Seth donerat blod till Ryan och han kallar de för "blodsbröder". Det är inte känslosamt på så sätt som många andra sjukhusscener kan vara (och brukar involvera död), utan istället är detta snarare ett feel-good-moment. Och jag älskar ju sådana scener! 


Grey's Anatomy
Grey's Anatomy har givetvis många fantastiska sjukhusscener eftersom hela serien faktiskt utspelar sig på ett sjukhus, men en av de scener jag blivit allra mest berörd av när det gäller Grey's, är denna. Scenen i slutet av andra säsongen, när Izzy helt och hållet bryter ihop efter att ha förlorat någon väldigt nära till henne. 


One Tree Hill
Det finns flera nämnbara sjukhusscener från One Tree Hill, men den jag minns som starkast är när någon väldigt närstående till Haley dör. Det var ingen karaktär man kände jätteväl, men det blev ändå så känslosamt eftersom det var så känslosamt just för Haley (som vi såklart alla älskar). 

(jag vet att detta inte är rätt tidpunkt från scenen, men det var det enda jag kunde hitta)

Rookie Blue
Denna scen från Rookie Blue tycker jag är extremt känslosam. Vilket faktiskt förvånar mig då Rookie Blue aldrig egentligen varit en sådan serie jag följt slaviskt, utan snarare bara sett några avsnitt här och var. Men när en viss karaktär dog och hans fästmö kom till sjukhuset och fick reda på vad som hänt, det var extremt tragiskt. Dock måste jag säga att scenen i avsnittet efter, när fästmön läser upp hans bröllopstal inför alla deras vänner, det var snäppet kraftfullare. Ja, jag grät floder. Och som sagt; ändå har jag aldrig varit särskilt fäst vid serien!


24
Min favoritkaraktär från denna tv-serie dog på ett sjukhus. Så givetvis kommer denna scen med på listan. Det är väldigt svårt att uttrycka sig utan att berätta precis vad som hände, men let's just say att en hämndplan inte gick riktigt som den skulle vilket slutade med att min favoritkaraktär dog i armarna på sin bästa vän. 

 
Lost
Alla scener när karaktärerna från Lost "minns" i slutet av sista säsongen, är så himla bra och välskrivna. Jag älskar de alla, och likaså älskar jag just denna scen, när det är Jin & Sun som minns - SÅ VACKERT! För dig som inte sett serien/slutet så förstår du nog inte vad jag menar. Bra. 


Downton Abbey
När mitt favoritpar från serien får sitt barn. Så vackert! Detta var alldeles i slutet av säsong 3, och det är en väldigt minnesvärd scen på grund av två anledningar. Dels för att scenen i sig är väldigt fin på så sätt att karaktärerna ser så otroligt lyckliga ut. Andra anledningen är på grund av vad som hände strax därefter, vilket lämnar denna scen extra betydelsefull.  

(jag tror i alla fall att detta ska föreställa ett sjukhus...under ett tidigt 1900-tal...minns inte riktigt, men jag chansar på det)


Being Human (U.K)
Det finns en sjukhusscen från Being Human som är SÅ HIMLA FIN. Nej, det finns två faktiskt. Som båda visar ungefär samma sak. Scenerna är från säsong 1 och det som gör de så bra är helt enkelt hur en karaktär helt offrar sig för en annan. Det är så fint. Mer än så säger jag inte. 


Ghost Whisperer
Detta är en serie som verkligen handlar om döden. Därför blir det såklart extra känslosamt när det är någon av huvudkaraktärerna som råkar ut för detta missöde. 

 
Smallville
Den här scenen är såå gammal och antagligen kommer jag tycka den är jättefånig idag, men jag minns att jag tyckte det var en väldigt fin scen när jag var yngre. Såklart vet man att Superman inte kommer dö (duh, han är huvudperson + odödlig), men ändå. Denna gången var han ju faktiskt... mänsklig. Eller något sånt.   


Outlander
Givetvis måste jag även nämna en av de mest känslosamma scenerna från andra säsongen av Outlander. Här tvingas vi vittna vår favorittidsresenär då hon förlorar någon hon håller extremt kär, just medan hon befinner sig på ett 1700-tals sjukhus i Paris. 


How I Met Your Mother
Sist men inte minst har jag faktiskt valt en scen från avslutningen av komediserien How I Met Your Mother. Scenen visar hur karaktären Barney slutligen hittar sin själsfrände, och jag älskar det. Jag minns att jag till och med släppte någon tår första gången jag såg det (vilket jag dock nu i efterhand inte riktigt förstår...men ändå). 


Okej, det blev lite mer än några scener det här... Är du intresserad av just sjukhusserier som helt och hållet utspelar sig på sjukhus, så kan jag tipsa om följande serier; Grey's Anatomy, Cityakuten (ER), Saving Hope, Red Band Society, House M.D.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar