onsdag 7 september 2016

Vecka 36 ● Höst

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiDy-nIuPvOAhUMDywKHbHJAH4QjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fdeadpoetssocietyrules.wordpress.com%2Fthemes%2Fcarpe-diem%2F&psig=AFQjCNHsJvkvRaWyX7a5C4TI1Le60PKY8Q&ust=1473275366690128

Detta är ett samarbete med Felicia, Emelie, Sara och Karin. Glöm inte kolla in deras onsdagsinlägg angående veckans tema Höst!

Nu när vi är inne i september månad börjar hösten närma sig, och vad är inte mer passande då än att tipsa om bra höstfilmer? Idag kommer jag endast tipsa om en film som jag tycker passar perfekt att se nu i September, nämligen Dead Poets Society

I Dead Poets Society ser vi Robin Williams i huvudrollen som högstadieläraren John Keating, en man av djupa tankar och stora visioner. Filmen utspelar sig på en pojkskola i slutet av 50-talet och följer Keating då han försöker inspirera sin nya klass genom kraftfulla meningar, och för de begränsade eleverna blir dessa lektioner en stor räddning då de lär sig att ta vara på allt som livet har att erbjuda. Dead Poets Society är verkligen en inspirerande film. Man blir glad av den, samtidigt som den är väldigt känslosam. Jag tror dessutom att många kan känna igen sig i filmen - även om den utspelar sig för ungefär 60 år sedan och drömmar givetvis var svårare att uppnå då, så är det ändå extremt lätt att relatera till karaktärerna då vi alla säkerligen någon gång har haft samma tankegångar som engelskaläraren John Keating. 

Stort tips helt enkelt! Framförallt om du verkligen vill få in den där höstkänslan. Glöm inte den varma chokladdrycken bara, den är nödvändig för en mysig stund framför soffan!

6 kommentarer:

 1. Vilket bra tips! Skulle rekommendera att man tar fram näsdukar för den är fett sorglig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är den verkligen! :( Personligen gillar jag verkligen sådana filmer eftersom det får en att tänka efter lite när eftertexterna börjar rulla. Dead Poets Society får en ju verkligen att fundera lite över vad som kan hända om man hindras från att vara lycklig och få göra det man verkligen vill och drömmer om.

   Radera
 2. Haha jag har tipsat om den här på min blogg men inte sett den... Måste verkligen se den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det, absolut värt det! Den är väldigt bra och väldigt rörande :) Robin Williams i en av hans bästa roller dessutom (enligt mig i alla fall).

   Radera
 3. Denna verkade ju bra, får nog ta och kolla på den. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det, den är bra om du gillar inspirerande filmer med ett starkt budskap :)

   Radera