söndag 25 september 2016

Uppskatta bloggar ✭ Seriedrottningen

www.seriedrottningen.se

Denna veckan är det Lovisa på bloggen Seriedrottningen som ska uppmärksammas tillsammans med samarbetspartnerna Emelie, Johanna och Katerine.  

Seriedrottningen är en blogg jag har följt jättelänge verkligen. Jag vet inte exakt när jag upptäckte den men jag misstänker att det var strax efter jag startade min egen blogg, vilket var för nästan fem år sedan. Hur som helst, detta är verkligen en blogg jag avgudar - det är en av de mest välskrivna seriebloggarna jag någonsin stött på. Det är just Seriedrottningen som inspirerat mig själv till att se till att hålla min blogg snygg och välgjord.

Detta är verkligen en sådan blogg som man inser att man går in på alldeles för ofta, eftersom inläggen tyvärr inte uppdateras var femte minut...  ;)

Lovisa brukade förr publicera veckosammanfattningar av serierna hon följde, vilket var väldigt roligt att läsa om man följde samma serier. Nu har jag aldrig riktigt varit en sådan person som följer serier veckovis och därför har det inte funkat jättebra för mig, men det var ändå alltid roligt att gå tillbaka i hennes arkiv medan jag maratonkollade på en säsong, så kunde man liksom läsa i sin egen takt. Det verkar dock inte som att hon gör detta längre, men det gör inget då hennes övriga inlägg är superintressanta de med!

Här kommer några inlägg som jag framförallt tycker ni ska läsa: (klicka på bilderna för att komma till inlägget)

http://www.seriedrottningen.se/en-guide-till-chicago-fire-pd-med-och-justice/

Behöver man lite hjälp med guidning in i tv-seriernas värld så finns Lovisa alltid där till hands. På bilden ovan ser ni början av ett inlägg där hon förklarar hur man bör se alla Chicago-serierna i rätt ordning om man vill följa allihop. 

http://www.seriedrottningen.se/the-oc-10-ar-senare-och-fortfarande-bra/

Här är ett inlägg jag älskade när hon publicerade det. Älskar det fortfarande, alltid roligt att gå igenom arkivet och läsa gamla goa inlägg som man inte läst på länge. The OC är en sån serie jag verkligen växt upp med, det var dessutom en av de första serierna jag fastnade för. Så att läsa detta var verkligen roligt! Håller verkligen med om ALLT hon skriver här.

http://www.seriedrottningen.se/10-basta-halloween-avsnitten-pa-tv/

Listor. Vem gillar inte listor? Här är en lista på Lovisas topp 10 favoritavsnitt när det gäller temat Halloween. Jag brukar älska just Halloween-avsnitt i serier och därför älskar jag även detta inlägg! Det var faktiskt detta inlägg som fick mig att börja titta på The Office. Det var inte jättelängesen jag började se den på riktigt, men det efter detta inlägg som jag såg just deras Halloweenavsnitt från säsong 2, just eftersom Lovisa säger att det är ett bra avsnitt att börja med om man inte sett serien. Och det var det verkligen för pilotavsnittet gillade jag inte alls, medan halloween-avsnittet faktiskt var jätte underhållande. 

http://www.seriedrottningen.se/the-oc-mina-favoritscener-i-s1/

Okej, här kommer ett till inlägg om OC. Förlåt, men jag älskar dessa inlägg. Så roligt att läsa!

http://www.seriedrottningen.se/lista-fem-typiska-tv-grejer/

Alltså den här listan är bara för rolig! Skrattar lika mycket varje gång, och hade inte kunnat hålla med mer. Så klockrent. 

Följer du regelbundet olika seriebloggar så har du säkert redan koll på Lovisa, hon är ju trots allt Seriedrottningen. Men har du inte det så är detta absolut en blogg värd att kolla in!

2 kommentarer:

  1. Men oj så mycket snälla saker!! Vart börjar jag ens?? TACK SÅ MYCKET!! Blir ju förstås jätteglad av det här. Och smickrad!! Extra speciellt från någon annan som bloggar om tv, man blir ju som ett litet gäng. Jättefin idé med att peppa andra bloggar, det ska jag också ta till min blogg. Tack fina du, det här gjorde mig så glad. <3 <3 <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du blev glad! Det är alltid så roligt att få chans att visa sin uppskattning till andra bloggar, det kommer ju inte riktigt på tal om man inte tar upp det själv :)

      Radera