måndag 12 september 2016

Uppskatta bloggar ✭ KarinsUniversum

Tillsammans med Emelie på Gothamalley samt några andra film-, bok- och seriebloggare, ska jag under kommande fem veckor uppmärksamma andra bloggar, och denna veckan handlar det bara om Karin på KarinsUniversum och Lena på LivingInFictionalWorlds

http://karinsuniversum.blogg.se/

Först ut är Karin som bloggar om livet som bokmal, filmfantast och serieentusiast. Det vi kan få se på hennes blogg inkluderar bland annat; härliga bilder på god mat samt böckerna hon läser, recensioner på dessa böcker samt filmer hon ser, och ja såklart - serier! Karin är även en av skribenterna på kulturhemsidan Popmani, och är dessutom en av tre som driver en podcast om just film och serier. Hennes blogg har jag följt länge, och likaså podcasten (popcasten ;)) som är perfekta sällskapet under de långa bussturerna på morgnarna. 

Något jag älskar med Karins blogg, är att hon alltid lyckas tänka ut unika inlägg att skriva. Ett exempel är temainläggen vi tillsammans publicerar varje onsdag - själv tänker jag nästan alltid ut något väldigt enkelt och ganska självklart som relaterar till temat, medan Karin istället kommer på jätteroliga ideer, vilket är så inspirerande att läsa. Här är några exempel på sådana inlägg:

Veckans tema | Vänner (länk)
Här har Karin helt enkelt valt ut olika seriekaraktärer, helt och hållet baserat på vilken typ av vän de skulle vara. Vill du veta vilken den bästa fiktiva vännen att åka ut på resa med, skulle vara? Ja, då går du in och läser detta inlägget! 

Veckans tema | Budskap (länk)
Detta inlägg slutar jag aldrig skratta åt... Medan vi andra försökte komma på filmer med vackra och betydelsefulla budskap, bestämde sig Karin för att lista filmer med riktigt kassa budskap. Och hon sätter verkligen så mitt i prick! 

Stranger Things | Säsong 1 (länk)
Inte nog med att jag älskar Stranger Things och därav såklart älskade att läsa detta inlägg, men dessutom är det ju extra roligt att läsa om upplägget ser lite annorlunda ut än alla andra recensioner man läser. Jag vet med mig själv att jag ofta skriver riktigt tråkiga recensioner, men där skyller jag på min brist på kreativitet. Karin har däremot verkligen ingen brist på kreativitet, och just detta inlägg är ett bra exempel på det.

HÄR kan du klicka för att läsa Karins blogg från startsidan, och HÄR kan du lyssna på hennes podcast.

Inlägget om Lenas blogg på LivingInFictionalWorlds kommer publiceras senare i veckan.

6 kommentarer:

 1. Alltså gud, jag blir helt rörd. Vad fina ord du skriver! Tack så mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Jag tycker det är en väldigt bra idé det här med att uppmärksamma varandras bloggar (cred till Emelie) då man verkligen får chans att visa sin uppskattning till andras bloggar :)

   Radera
 2. Åh vad kul att det redan kommit upp ett inlägg härifrån!! Kommer bli jätte kul det här!

  SvaraRadera
 3. Åh är jag också med tack så mycket! Vad glad jag blir :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, snart så! Bara några dagar kvar så får du se :)

   Radera