onsdag 21 september 2016

Ny serie: This Is Us

Nej, jag kunde inte hålla mig. Redan efter första avsnittets premiär har jag hört alltför mycket bra om denna serie för att kunna hålla mig borta under hela säsongen, så därför slutade det med att jag satte på avsnittet trots allt. Och det är jag verkligen glad för... Vilken serie! 

This Is Us är en dramaserie som följer fyra olika karaktärer som alla delar samma födelsedag. Mer än så behövs egentligen inte förklaras, det är trots allt en dramaserie vilket i stort sett innebär många olika handlingsparalleller. Några av skådespelarna vi kan se i serien är bl.a. Mandy Moore (A Walk To Remember), Milo Ventimiglia (Heroes), Sterling K. Brown (Army Wives), Justin Hartley (Smallville) och Chrissy Metz (American Horror Story). En hel del välkända ansikten alltså, åtminstone för oss som har koll på tv-världen.

Så vitt jag har förstått så kommer första säsongen bestå av totalt 9 avsnitt (har jag rätt?), och efter det första avsnittets imponerande anda, lär jag knappast kunna hålla mig borta för resten av säsongen. Får hoppas det, då jag inte lyckats med det på ungefär två år. Hur som helst, avsnittet. Så bra! Jag älskade verkligen allt - och jag brukar inte ens fastna för dramaserier, verkligen inte efter bara ett avsnitt. Ofta blir jag uttråkad ganska fort och jag hoppas verkligen att detta inte händer med This Is Us

Pilotavsnittet imponerade verkligen på så sätt att:
1. Vi blev berörda. Eller jag blev åtminstone berörd, kan inte tala för alla andra...men låt oss vara ärliga - hur känslokall måste man inte vara för att inte bli berörd av detta. 
2. Äktheten finns verkligen där. Bara en sådan sak som att Alan Thicke medverkade bidrog till att få oss att känna en enorm äkthet i serien!
3. Karaktärerna var riktigt intressanta (enligt mig)! Det var inte en enda av dem som jag inte gillade (av huvudkaraktärerna). Skådespelaren som är trött på att bli sedd som ett stycke kött, 36-åringen som mår dåligt inombords på grund av sin övervikt, mannen som vill hitta sin biologiske pappa och slutligen även paret som väntar trillingar när vattnet går alldeles för tidigt. Inte jätte unika handlingar för sig, men tillsammans blir det så himla speciellt! Vilket leder mig till nästa punkt...
4. Vi fick en tvist! Åh vad jag älskar tvistar. Framförallt när man inte anar det - som i sådana här dramaserier. Det var en så bra tvist också, det är inte ofta man får se nu för tiden (när i princip allt redan visats på tv). Men nej, den här handlingen sticker verkligen ut. Själv har jag i alla fall aldrig sett något liknande. Det ska bli riktigt intressant att se var detta leder! 

Jag älskade det första avsnittet av This Is Us, det var allt jag hoppats på och lite till. Nu håller vi tummarna för att säsongen fortsätter på samma spår så vi slipper besvikelse!

7 kommentarer:

 1. Det var sååå bra! Hoppas verkligen att det håller samma nivå säsongen ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får hålla tummarna! Hoppas hoppas hoppas :D

   Radera
 2. Är det bara 9 avsnitt? Varför? :( vill ha full säsongen ju. Min höst är komplett Milox2 ;). Och riktigt bra avsnitt också, älskar ju drama.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt IMDB ja :( Men kanske står fel där, jag vet inte men de brukar ju ha rätt med det mesta...

   Radera
  2. Jo, vet att de var nån gång med någon annan serie att de la till flera avsnitt med tiden även fast de oftast har rätt från början såklart så kan de också va att listan inte är helt uppdaterad ibland bara, hoppas de är något sådant :) vi får se helt enkelt.

   Radera
  3. Ja så kan det mycket väl vara. Hoppas! :)

   Radera
 3. Tyckte också den var riktigt, riktigt bra. :)

  SvaraRadera