torsdag 8 september 2016

11 frågor ● Tillbaka till Framtiden


1. Hur skulle du kortfattat beskriva filmen?
Tidsresande, äventyr, humor, nostalgi, 50-tal, musik. Kort sagt; Marty McFly reser tillbaka i tiden tillsammans med den halvgalna vetenskapsmannen Doc Brown, där han träffar sina egna föräldrar och råkar av olyckshändelse hindra deras första möte... så nu måste han alltså se till att de träffas och blir kära så att han själv inte slutar existera. Finns totalt 3 filmer, och de andra två följer också Marty & Doc's skruvade äventyr både till framtiden och det förflutna. 

2. Vad är det bästa med filmen?
Så svår fråga! Allt, verkligen allt! Humorn är ju helskön, och utan den hade filmen inte varit ens nära lika bra. 

3. Vad är det sämsta med filmen?
Om man ser på hela trilogin så tycker jag det är synd att de andra två inte är lika bra som den första. Men de är ändå underhållande, dock inte bra. Tycker den andra filmen var ganska mörk på något sätt.

4. Vilken karaktär är din favorit?
Doc Brown såklart! Så underbart härlig. Hade jag fått välja en fiktiv karaktär att lära känna i verkligheten så skulle definitivt Doc Brown varit högst upp på listan. 

5. Ett minnesvärt citat från filmen som du gillar?
Detta är ett ganska självklart val, men här kommer det i alla fall; "Roads? Where we're going we don't need roads!

6. Finns det något par i filmen som du gillar extra mycket?
Denna fråga är mycket enklare när det gäller tv-serier, för där finns det i princip alltid ett par... Men kan ju alltid säga Doc & Clara från den tredje filmen, de fick ett så fint slut. 

7. Har du någon scen som du aldrig glömmer, som är extra speciell för dig?
Haha ja, jag älskar verkligen scenen i första filmen, när Marty spelar "Johnny B. Goode" inför alla 50-talare, och de fattar ingenting... Och att manusförfattarna kopplade det på så sätt att Chuck Berry's kusin var där och hörde låten - det var där Berry fick idén ifrån! 

8. Favoritmusik från filmen?
Johnny B. Goode, helt klart! Har alltid älskat låten, och älskar den bara ännu mer tack vare denna filmen. Sedan så måste ju huvudsoundtracket nämnas som är helt fantastiskt. Älskar även The Power of Love som spelas under ett tillfälle i första filmen. 

9. Har du någonsin gråtit till filmen?
Nej, men blir ändå (konstigt nog) ganska känslosam när huvudsoundtracket går igång och Marty & Doc reser tillbaka, det är helt enkelt nostalgin som blir så enorm. Jag sitter rent av bara och ler genom hela filmen (främst den första då) varje gång!

10. Vad tyckte du om slutet?
Nu snackar vi slutet av hela trilogin, alltså slutet i tredje filmen. Och jag måste säga att jag gillar det! Det är verkligen avslutande och gillar hur det slutar för Doc. 

11. Varför är denna film så speciell just för dig?
Tillbaka Till Framtiden-filmerna har jag växt upp med och älskat sedan... alltid. De är verkligen underbara och jag kan inte annat än att älska allt. Detta var även även början av ett stort intresse för tidsresande. Ett stort intresse för 80-tals kultfilmer. Tack vare Tillbaka till Framtiden har jag upptäckt så många andra bra filmer som man kanske hade tackat nej till på grund av att de är lite äldre. Men helt ärligt så görs det verkligen inga sådana här filmer längre, och därför ska man ta vara på de som redan finns!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar