onsdag 24 augusti 2016

Vecka 34 ● Äkta vänskap

Detta är ett samarbete med Felicia, Emelie, Sara och Karin.

Det finns mycket fina relationer här i världen, och detta är även en av de saker som gör sig bäst just på film & tv. Av alla relationer, är enligt mig just äkta vänskap det bästa. Där inget är romantiskt, men man älskar ändå varandra så mycket att man skulle göra allt för denna personen. Filmer innehåller många bra vänskaper, men det blir ju givetvis så mycket bättre när vänskapen får utrymme att utvecklas hela tiden, växa sig starkare från början till slut. Därför brukar vänskaper just från tv-serier vara så mycket mer kraftfulla än på film. Min lista den här veckan kommer alltså bestå av mina personliga topp 5 vänskaper från just tv-serier.

http://atlantablackstar.com/2013/08/24/hell-on-wheels-season-3-episode-4-the-game/
5
Cullen Bohannon & Elam Ferguson
Denna vänskap utvecklas starkt genom seriens gång och känns verkligen ärlig på något sätt. Just det faktum att Cullen är f.d. slavhandlare och Elam en f.d. slav, gör vänskapen väldigt komplex men samtidigt stark då de båda lär varandra ett och annat om det motsatta livet. Serien jag pratar om här heter Hell on Wheels

4

Athos, Porthos, Aramis & D'Artagnan
Älskar alla dessa grabbar och deras vänskap, men den relation jag gillar bäst här, måste ändå vara vänskapen mellan Aramis & Porthos (som även är mina favoritkaraktärer). Det är en speciell scen mellan dessa två som jag bara avgudar - tänker inte säga vilken då det innebär spoilers, men har du sett serien så kanske denna meningen får en klocka att ringa: Den scen jag syftar på är när Aramis erkänner någonting väldigt stort för de allihop, och Porthos först blir jättearg och är påväg att slå till Aramis, men i samma sekund han tar tag i Aramis så förvandlas hans ilska till en enorm kram. Min favoritscen från hela serien (The Musketeers), definitivt!


3
Steve McGarrett & Danny Williams 
Steve & Danny från älskade Hawaii Five-0 har verkligen en underbar relation. De är så roliga ihop, det går inte ett enda avsnitt utan att man skrattar åt dessa två och deras argumenterande kring både det ena och det tredje. Utåt sätt så hävdar de att de avskyr varandra (åtminstone i början) men i själva verket (vilket är så härligt tydligt) älskar de varandra och skulle dö för varandra på ett ögonblick. Minns en scen från säsong 1 som alltid får mig att skratta, det är när Steve är på något skepp för att lösa ett gisslandrama, och pratar med Danny i telefon. En äldre man som står bredvid honom blir förvirrad över samtalet och frågar: "Are you talking to your wife?". Haha, underbart, helt underbart. Och jag som inte ens gillar polisserier särskilt mycket. Hawaii Five-0 är verkligen ett undantag! 

2
Neal Caffrey & Peter Burke
White Collar är en av mina favoritserier, och det beror på två saker - humorn samt vänskapen mellan de två huvudkaraktärerna. FBI-agenten Peter Burke har varit efter bedragaren Neal Caffrey i flera år och är också den som slutligen satte dit honom. Trots detta blir Peter & Neals vänskap helt underbar redan från första avsnittet - man skrattar och ler och skrattar lite till. Men även om Neal har sina egna avsikter med att hjälpa FBI, och även om Peter har sina orders så märker ändå vi tittare hur starkt deras vänskap växer sig, trots sina motsatta sidor av lagen. 

1
Annie, George & Mitchell
Sist men ändå bäst, är min favoritvänskap av alla. De tre karaktärerna Annie, George och Mitchell kommer från tv-serien Being Human och är tre otroligt älskvärda karaktärer. Annie är ett spöke, George är varulv och Mitchell är vampyr, men trots deras olikheter låter de inget komma i mellan dem. Även i denna relation har humor en stor roll, och humor är faktiskt något som kan göra underverk för en relation. Det bevisar sig självt i Being Human såväl som i många andra liknande tv-serier. Dock är givetvis humor inte allt - Annie, George och Mitchell älskar varandra jättemycket och det märks genom all drama, alla jobbigheter de tvingas gå igenom tillsammans. Men vad de än går igenom, så är de alltid tillsammans vilket är så underbart härligt att få vittna.

Några andra vänskapsrelationer värda att nämnas kan hittas i detta inlägg: klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar