onsdag 17 augusti 2016

Vecka 33 ● Minnesförlust

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwisodzGv8bOAhXDhSwKHYWwDEYQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fcomicvine.gamespot.com%2Fforums%2Fbattles-7%2Fhit-girl-vs-jason-bourne-bourne-identity-trilogy-1622135%2F&bvm=bv.129759880,d.bGg&psig=AFQjCNE_oBY2IgGIKVOpBpY6JcrY7PBkGg&ust=1471455952440351

Detta är ett samarbete med Felicia, Emelie, Sara och Karin. Glöm inte kolla in deras inlägg angående veckans tema!


Veckans tema är Minnesförlust och vilken film är bättre att ta upp då om inte The Bourne Trilogy? ...sorry, quadrilogy. Nej, just det, det kom ju en femte på bio nu. Låt mig ta om detta.

Veckans tema är Minnesförlust och vilken film är bättre att ta upp då om inte Bourne-serien? (serien, genialt) The Bourne Identity är den första av totalt fem filmer, där Matt Damon spelar huvudpersonen Jason Bourne. Förutom i den fjärde filmen, för där är det Jeremy Renner som spelar huvudrollen. Dock inte Jason Bourne, utan Aaron Cross. Wow, det här är verkligen ingen bra början för mig. 

The Bourne Identity släpptes 2002 och vi fick då följa den mystiska Jason Bourne som är lika mystisk för sig själv som för oss tittare. Efter en svår skottskada som lämnar honom flytade i vattnet för en fiskebåt att upptäcka, måste Bourne gå igenom mycket för att ta reda på sin sanna identitet. I minnet är hela hans liv raderat, men kroppen minns fortfarande hur man överlever en attack från fienden. Tillsammans med den nyfunna vännen Marie bestämmer han sig för att söka upp sin före detta arbetsgivare i hopp om att få veta varför han har en måltavla på sig, och framförallt - för att få reda på vem han egentligen är. 

Filmerna släpptes och bör därav även ses i ordningen:

1. The Bourne Identity (2002)
2. The Bourne Supremacy (2004)
3. The Bourne Ultimatum (2007)
4. The Bourne Legacy (2012)
5. Jason Bourne (2016)

Gillar du action, mystik och thriller så är Bourne-filmerna ett stort tips. Gillar du Matt Damon så är Bourne-filmerna ett stort tips. Gillar du filmserier så är Bourne-trilogin en filmserie du inte bör missa! Ursäkta, Bourne-femlogin.... Bourne-pentalogin. Bourne-filmerna. Bourne-serien. Ja, Bourne-serien. Sorry 'bout that.

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi9u6n4vsbOAhXBDSwKHeoLAPwQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fcollider.com%2Fthe-evolution-of-jason-bourne-from-amnesiac-to-100-million-weapon%2F&bvm=bv.129759880,d.bGg&psig=AFQjCNE_oBY2IgGIKVOpBpY6JcrY7PBkGg&ust=1471455952440351

6 kommentarer:

 1. Haha, det är svårt det där med att benämna filmserier numeriskt! Jag fick googla och tydligen kallas det "pentalogi" när det är fem filmer. Det hade jag ingen aning om. Bournefilmerna måste jag verkligen se någon gång. Jag har liksom hoppat över dem då jag har tänkt att det kommer att ta tid att titta på alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är inte den bästa på det här med numeriska ord... Även om jag söker upp den rätta benämningen så har jag snart glömt bort det igen ;)

   Alla filmserier tar ju lite extra tid, men oftast är det ändå värt det. Och precis som med tv-serier så brukar man fastna efter första filmen och därefter är det bara ett nöje att fortsätta då spänningen hela tiden stiger.

   Radera
 2. Har faktiskt inte sett dessa än.. Skandal! Tror att det är någonting jag skulle uppskatta, därför är det extra konstigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det kanske dags nu, bra timing i och med att den senaste nyss hade biopremiär :)

   Radera
 3. Bourne är så förvirrande! Speciellt när Jeremy Renner kommer in helt plötsligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt inte sett den med Jeremy Renner ännu, bara de tre första med Matt Damon. Skulle behöva en omtitt innan jag fortsätter :) Ser dock väldigt mycket fram emot att se den som går på bio nu! Har sett delar av den då jag jobbar på en biograf, men har aldrig sett hela.

   Radera