fredag 26 augusti 2016

John Hron

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwifycqrid3OAhVCkiwKHcoZBT0QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.johnhronfilm.com%2Fpress%2F&bvm=bv.130731782,d.bGg&psig=AFQjCNFZ2Vb61Ok30_bFsAMWGvrYcp4Ddw&ust=1472231887230164

Hallå där, 
Jag ville bara tipsa om en film som just nu går på bio, nämligen den svenska John Hron. Jag kommer inte skriva en större recension om den då jag missade några delar av filmen när jag såg den eftersom jag även jobbade på biografen och inte hade tid att sitta ner under hela filmen. Recensionen skulle alltså i så fall inte bli fullt rättvis, men jag tänker ändå tipsa om den här filmen då den berättar något som är väldigt stort där jag kommer ifrån. Jag vet faktiskt inte riktigt hur stor hela John Hron-incidenten 1995 blev i resten av Sverige, men runtom Göteborg och Kungälv har det satt stora märken. Vet du inte så mycket om vem John Hron var och vad som hände med honom, så tycker jag du ska se filmen då budskapet är väldigt viktigt. Där jag kommer ifrån är det dock väldigt känsligt, och jag vet att flera av besökarna på biografen inte ens klarade av att se färdigt hela filmen. Men kort sagt - det är hemskt men det har faktiskt hänt och det är så himla viktigt att framhäva för att det inte ska hända igen. Därför tycker jag att just du ska se den svenska filmen John Hron.

4 kommentarer:

 1. faktiskt aldrig hört talas om men googlade lite och vill verkligen se filmen, hemskt :/ det var säkert stort i hela sverige kan jag tänka mig alla fall men jag var ju bara 3 då så inte konstigt att jag inte minns det då kanske. Kul att du jobbar på bio förresten, drömmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag var inte ens född 1995, men runtom Kungälv är det bara något som alla vet om, oavsett ålder.

   Ja, det är väldigt roligt faktiskt, att lära sig hur det faktiskt fungerar där bakom duken! Har alltid undrat. Jag är ju främst maskinist så jag får sköta projektorn och sätta igång filmerna m.m.

   Radera
 2. Vill verkligen se den här filmen. Har väntat på den länge, speciellt med tanke på att detta är hemma för mig. Så hemskt, och fortfarande det är för Hrons familj än i dag :/.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man blir nästan tårögd så fort man tänker på det.

   Radera