måndag 8 augusti 2016

11 frågor ● How I Met Your Mother

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiBv8Oe9q_OAhXICCwKHZaYD2cQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Ffeelgrafix.com%2F935091-how-i-met-your-mother.html&psig=AFQjCNGOsPPTuwNou4Q-ALYg-Ia81GluDA&ust=1470680581166534
11 frågor om mina favoriter // 1. Lost 2. Edward Scissorhands

1. Hur skulle du kortfattat beskriva serien?
En äldre pappa berättar för sina barn om hur han träffade deras mamma och går genom flashbacks tillbaka i tiden till början av 2000-talet då han var i 30-års åldern. Problemet för barnen som tvingas lyssna, är bara att det är en lång väg dit.

2. Vad är det bästa med serien? 
Humorn såklart. How I Met Your Mother är en komediserie, och därav krävs det att serien får tittaren att skratta. Vilket denna serie verkligen lyckas med. Man blir även väldigt glad av den, det blir i alla fall jag. Finns ingen bättre medicin mot dåligt humör än att titta på How I Met Your Mother och lyssna på I'm Gonna Be (500 miles)!

3. Vad är det sämsta med serien? 
De två sista säsongerna var ganska... väldigt dåliga. Tyvärr. Serien sjönk något otroligt mot slutet - jag satt verkligen och gäspade genom alla avsnitt. Enda anledningen till att jag såg klart den sista säsongen var ju givetvis eftersom man ville veta hur det slutade. För det är också något som är roligt med HIMYM - spänningen fram till att slutligen få veta vem mamman är. 

4. Vilken karaktär är din favorit?
Lily. Hon är så charmig och snäll och rolig, jag älskar henne. Marshall gillar jag också väldigt mycket. Och såklart, Barney. Han var min favorit under de första säsongerna men sen blev han ganska tråkig så då tog Lily över första-platsen. 

5. Finns det något minnesvärt citat från serien som du gillar?
Massvis. Inget särskilt vackert precis, men många väldigt roliga. Någon jag älskar mest är alla referenser till andra filmverk. The Princess Bride, Field of Dreams, Star Wars, Lost. Älskar när Jorge Garcia gästspelar och två gånger refererar till Lost. Zoey säger något i stil med, säg ett slumpmässigt nummer, vilket som helst. "Blitz" svarar då direkt - 4 8 15 16 23 42. Den som sett Lost förstår. Han mumlar även senare (minns inte repliken exakt, men ungefär) "I've been on that island for two long." 

6. Finns det något par i serien som du gillar extra mycket?
Lily & Marshall såklart! Perfektion. 

7. Finns det någon scen som du aldrig glömmer, som är extra speciell för dig?
Min största favoritscen är när Ted & Marshall sjunger 500 Miles i fieron i avsnitt 2x17. En annan stor favorit är när Ted & Marshall fäktas med svärden i vardagsrummet, och leker rollspel från The Princess Bride. Åh, så underbart. När de båda citerar Mandy Patinkin "Hello. My name is Inigo Montoya. You killed my father. Prepare to die.". Åh, så underbart. 


8. Favoritmusik från serien?
Som sagt, I'm Gonna Be (500 Miles) med The Proclaimers. 

9. Har du någonsin gråtit till serien?
Ja... pinsamt. Jag blev faktiskt tårögd i sista avsnittet när Barney höll om sin dotter för första gången. 

10. Vad tyckte du om slutet, och om det är en pågående tv-serie - hur vill du att det ska sluta?
How I Met Your Mother är en avslutad tv-serie och jag gillade slutet. Till skillnad från många andra. Jag gillar att Ted & Robin blev tillsammans. Jag gillar att Barney fick en dotter. Men i helhet avskyr jag sista säsongen så det är egentligen bara sista avsnittet vi pratar om här. 

11. Varför är denna serie så speciell för just dig?
Det var den första komediserien som jag verkligen fastnade för. När jag var yngre älskade jag den verkligen, jag kunde se om de första 6 säsongerna ungefär sex gånger på raken. Så fort det tog slut, var det bara att börja om från början och jag skrattade lika mycket varje gång. Älskar serien fortfarande men ser den inte lika ofta längre, bara någon gång ibland. 

3 kommentarer:

 1. jag grät när Marshall's pappa dog, hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var sorgligt. Kan hända att jag grät då också, minns faktiskt inte. Det var så länge sen

   Radera
  2. Längesen jag såg det första gången...

   Radera