tisdag 2 augusti 2016

11 frågor ○ Edward Scissorhands

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjPmcbhmqHOAhUJiiwKHV_VDfEQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.telegraph.co.uk%2Ffilm%2Fedward-scissorhands%2Ffacts-things-you-didnt-know%2F&psig=AFQjCNFqn0RfhlORzcYtqnzNryCI2ea3Ww&ust=1470173531373785
11 frågor om mina favoriter // 1. Lost


1. Hur skulle du kortfattat beskriva filmen?
Edward Scissorhands är en fantasy-film där vi får träffa huvudkaraktären Edward, en nästan-färdig robot som är så lik en människa det går att komma. Ja, förutom att han har saxar till händer. Filmen tar upp ämnen som utanförskap och mobbing p.g.a rädsla. Jag anser att det är en väldigt vacker film med ett starkt budskap, som berättas på ett roligt och underhållande sätt. Framförallt, ett annorlunda sätt. Edward Scissorhands beskrivs bäst som en annorlunda tappning på Mary Shelley's Frankenstein. Den är sin egen film, men mycket inspiration har hämtats därifrån.

2. Vad är det bästa med filmen? 
Att den är unik. Känslan i filmen, det är verkligen Tim Burton rakt av. Utåt sätt är det en ganska mörk film men samtidigt, förstår man filmen och dess budskap så är den så mycket mer. Den är positiv, den är negativ, den är glad, den är tragisk, den är vacker, den är hemsk, den är unik. 

3. Vad är det sämsta med filmen?
Ja du... Jag brukar nästan alltid komma på något negativt till varje film jag ser. Finns säkert någon liten detalj jag inte gillar med Edward Scissorhands heller, det brukar vara så. Men jag kommer inte på något nu.

4. Vilken karaktär är din favorit?
Edward. Han är ju huvudperson, samtidigt som han är så snäll och omtänksam men rädd och blyg. Ovan vid människor och samhället i sig. Sedan så gillar jag även mamman i familjen, Peg. Det var ju hon som hittade honom och bjöd in honom i samhället från första början. 

5. Ett minnesvärt citat från filmen som du gillar?
Jag gillar slutet. Främst repliken Kim uttalar: "You see, before he came down here, it never snowed. And afterwards it did. If he weren't up there right now, I don't think it would be snowing. Sometimes you can still catch me dancing in it.". En annan replik jag verkligen gillar är en Edward uttalar, och det han säger står för så otroligt mycket. "People are afraid of me because I am different."

6. Finns det något par i filmen som du gillar extra mycket?
Kim och Edward. Främst mot slutet.

7. Har du någon scen som du aldrig glömmer, som är extra speciell för dig?
Det finns flera, men en scen som är så fin men samtidigt sorglig är när Kim säger till Edward "Hold Me." och han svarar "I can't." eftersom det är fysiskt omöjligt för honom att hålla om henne utan att skada henne. 

8. Favoritmusik från filmen? 
Temalåten älskar jag. Den är så mystisk och passar så bra in på temat. Ice Dance heter den. 

9. Har du någonsin gråtit till filmen?
Ohja. Varje gång. 

10. Vad tyckte du om slutet?
Som sagt så gillar jag verkligen slutet. Jag förstår de som inte gillar det, för det är inte direkt ett lyckligt slut men det är ändå så bra på något sätt. Så vackert. Så sorgligt. Så ALLT. Ja, jag gillar slutet. 

11. Varför är denna film så speciell för just dig? 
Jag var ganska liten första gången jag såg den, minns det inte ens. Har sett den jättemånga gånger under min uppväxt och den blir bara bättre och bättre för varje gång jag ser den, och ju äldre jag blir. Jag tror att den är så speciell dels för budskapet - på många sätt kan jag faktiskt relatera. Sen så älskar jag ju allt med ett starkt budskap blandat med ett unikt tema. Jag älskar världen som känns så annorlunda än vår egen. Jag älskar karaktärerna och jag älskar känslan. Jag älskar Edward, han är så himla fin. Jag älskar att filmskaparna verkligen lyckats skapa en så bra blandning mellan ALLT som är så bra. Jag älskar att den kan vara både så vacker och så hemsk på samma gång. Jag har sett Edward Scissorhands jättemånga gånger, men detta - det är fortfarande ett under. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar