torsdag 18 augusti 2016

11 frågor ● Black Sails

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwje1PrqtsvOAhVE3iwKHXDkBYwQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.huffingtonpost.com%2Faaron-sagers%2Fray-stevenson-on-making-l_b_9072434.html&psig=AFQjCNHYPu3GxV7EHOnYD5Kx18wg18L-7A&ust=1471625634167113

11 frågor om mina favoriter // 1. Lost 2. Edward Scissorhands 3. How I Met Your Mother

OBS! Spoilers.

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiy8JmbvcvOAhVIiiwKHXBuAW0QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fohnotheydidnt.livejournal.com%2F85185136.html%3Fthread%3D14961907056&psig=AFQjCNHPeZ1iyad_6Am5Q0IGFaOigWYXVg&ust=1471625576733342
1. Hur skulle du kortfattat beskriva serien?
Black Sails är någon blandning mellan en tolkning av den kända berättelsen Skattkammarön av Robert Louis Stevenson, samt de verkliga berättelserna om pirater så som Charles Vane, John Rackham och Anne Bonney. Serien är med andra ord en 1700-tals serie om hänsynslösa sjörövare... och Long John Silver som sitter med på ett hörn.

2. Vad är det bästa med serien?
Svår fråga, jag älskar så mycket. Själva pirathistorien är nog det bästa. Skattkammarön-delen av sagan. Jag älskar ju sånt. Men det vet ni kanske redan då jag är ett stort Pirates of the Caribbean-fan och inte direkt döljer det särskilt bra. Jag älskar också all mystik kring karaktärerna, framförallt Kapten Flint som är en extremt intressant karaktär ur min synvinkel.

3. Vad är det sämsta med serien?
Precis som med många andra kostymdraman så är Black Sails en serie med ett relativt lugnt tempo. Gillar man inte långa dialoger och dessutom har svårt för att sitta koncentrerad så är detta nog inte en serie som passar. Personligen tog det några avsnitt för mig att komma in i serien, och vill man se det som en nackdel så kan man ju göra det. Men för mig dröjer det nästan alltid några avsnitt innan jag kommer in i serier så därför var det inte någon större skillnad.

4. Vilken karaktär är din favorit?
Detta har varierat väldigt mycket genom seriens gång. Under första säsongen gillade jag nog Max bäst. Även Silver gillade jag då han bjöd på mycket humor. Men efter allt som hände under andra säsongen kan jag klart och ärligt hävda att Kapten Flint är min favorit, utan någon som helst tvekan. Det hade jag dock aldrig förväntat mig i pilotavsnittet... Flint är bara så förbaskat intressant som karaktär. Han är ond men har ändå på något sätt ett gott hjärta, även om det ligger dolt väldigt långt bak i det där stora tomrummet inom honom.

5. Ett minnesvärt citat från serien som du gillar?
Ja, jag har faktiskt ett som jag minns såväl. Eller ja, scenen i alla fall. För att quote:a Charles Vane i säsongsfinalen av Black Sails' andra säsong: "Nassau is strongest when she's feared. And if what promises to happen here tomorrow, actually happens, a trophy made of one of her most notorious captains, she may never be feared again. So I suggest we do something about this. I suggest we... get him the hell out of there." ÅÅÅH, vad jag älskade denna repliken. Jag blev helt överlycklig! Go, Vane!

6. Finns det något par i serien som du gillar extra mycket?
Jag tyckte berättelsen om James och Thomas var så otroligt fin och så otroligt sorglig. Usch, hemskt är vad det är. Jag kan även tillägga att det är två karaktärer jag inte kan låta bli att hoppas lite på även om det inte hänt något mellan dem... Men det hade bara blivit så otroligt bra att se dessa två ihop - de jag pratar om är faktiskt Flint och Silver. I know, I must be out of my mind. Dels så kanske Silver inte ens föredrar män, men om han gör det så why not liksom? Jag älskar när de fightas tillsammans och hittills har det känts lite som någon blandning mellan hat, kärlek och bromance. Det är svårt att urskilja vad de egentligen tycker om varandra, men men... I can only hope.

7. Har du någon scen som du aldrig glömmer, som är extra speciell för dig?
Ja, samma scen som mitt favoritcitat kommer ifrån - läs fråga 5. Flint skulle avrättas på torget och jag älskade hur Vane (som är hans stora fiende) kom till undsättning. I just looooved it.

8. Favoritmusik från serien?
Minns inte hur musiken var, tror inte den imponerade så jättemycket.

9. Har du någonsin gråtit till serien?
Nej det tror jag knappast, men det finns ju ändå många scener som är riktigt hemska. Som när Max blev våldtagen om och om igen, eller när Miranda Barlow blev skjuten till döds och liket hängdes upp på torget medan Flint skulle avrättas. Det är tragiskt, men snarare åt det hemska hållet än åt det "gråtiga" hållet. 

10. Vad tyckte du om slutet, och om det är en pågående tv-serie, hur vill du att det ska sluta?
Black Sails är en pågående serie, och ja det är en bra fråga. Dels så är jag väldigt nyfiken på Silver's sanna avsikter (om det nu finns några?) så det skulle jag gärna vilja få veta mer om. Så jag hoppas faktiskt på att det finns mer han döljer än vad vi vet nu, annars är han ju bara en ganska onödig karaktär i detta dramat... Med tanke på hur mycket jag älskade säsongsavslutningen i säsong 2, så hade det inte heller varit helt fel om Vane och Flint kom överens på riktigt och blev co-captains. Mer än så är svårt att säga så tidigt... skulle ju kunna bli flera säsonger till. Kan tillägga att jag bara sett de första två säsongerna ännu (tredje säsongen har precis sänts klart så snart så ska jag ta mig an den säsongen). 

11. Varför är denna serie så speciell just för dig?
Jag älskar pirater? Vad finns det mer att säga egentligen. Det var ju Pirates of the Caribbean som väckte mitt intresse för havsäventyr, så dels är det en anledning till varför jag fastnat för Black Sails. När jag var liten gillade jag även starkt filmen Skattkammarön (1950) och älskade Long John Silver (då spelad av Robert Newton), så därför blev det ju extra roligt att kolla in denna serie. Har dock aldrig läst boken. Btw, jag väntar fortfarande på att någon filmskapare ska göra en BRA ny filmversion av Skattkammarön. 50-tals versionen börjar bli lite väl uråldrig och den som kom 2012 var ju rena floppen, urgh. 

Jag älskar Black Sails och uppmanar er alla som inte sett den, att se den. I alla fall om du gillar serier så som Game of Thrones, Outlander och även Turn. Säsong 1 var bra. Säsong 2 var otroligt spännande. Såvitt jag hört ska säsong 3 vara fantastisk. Så det är bara att sätta igång!  (jag vet inte varför texten envisas med att vara pytteliten, men jag orkar verkligen inte bråka med det just nu) 

4 kommentarer:

 1. Jag hade för mig att jag såg på TVshow time att det här var en av dina favoritserier men den fanns inte med när jag kollade nu? Jag gillar ju Game of Thrones men jag är osäker på om det här är något för mig. Ändå kul att läsa om! Skulle jag kunna låna dessa frågor till min blogg om jag länkar till dig? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, jag har inget minne av att jag lagt in den där... men hade jag kunnat välja fler än bara 6 så hade den absolut platsat bland mina favoriter - av det jag sett av Black Sails är den egentligen en stor favorit, men i och med att jag bara sett två säsonger så känns det lite tidigt att lägga in den på topplistan. Men med det korta minnet jag har så kan jag mycket väl ha lagt in den bland mina favoriter för en kort stund och sedan ändrat, vem vet ;)

   Jag tror faktiskt att du skulle gilla Black Sails. Ge den några avsnitt, minst tre så märker du nog ganska fort om det är något för dig :) Själv fastnade jag nog i andra eller tredje avsnittet tror jag. Första säsongen är BRA, men den andra är helt fantastisk! Har du hållit ut genom hela Game of Thrones första säsong så kan jag inte tänka mig annat än att Black Sails kommer vara en barnlek för dig att fastna för :)

   Självklart kan du låna frågorna, det gör mig bara glad då det är minst lika roligt att läsa andras svar på frågor om serier/filmer, som det är att skriva dem själv!

   Radera
 2. Sv: Nej, det är nog snarare bara jag som har fått för mig det, haha! Du minns nog bäst själv :)
  Är Black Sails så pass bra alltså? Jag är inte så förtjust i piratteman i serier men jag blir ju nyfiken nu när du hyllar den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tro mig, jag har ett minne som en guldfisk så jag har nog gjort mycket som jag inte minns nu i efterhand ;)

   Jag tycker Black Sails är väldigt bra men å andra sidan är jag ju överförtjust i pirater, de är så intressanta tycker jag! Även om det inte är jätte många som sett Black Sails, så vet jag från de som faktiskt har sett den, att den av dem är riktigt hyllad. Alla har såklart olika smak men man vet ju aldrig förrän man testar, eller hur? :D

   Radera