lördag 16 juli 2016

Varför just DU ska ge Game of Thrones en andra chans

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj-6Oj9q_bNAhXDFiwKHeSuA54QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.independent.co.uk%2Farts-entertainment%2Ftv%2Fnews%2Fgame-of-thrones-season-6-young-ned-stark-cast-for-flashback-scene-10448302.html&psig=AFQjCNGzNQpcN-aMez4bkHYkBE4pVk0Qmw&ust=1468702143058495

Detta inlägg handlar precis som titeln lyder, om tv-serien Game of Thrones. Har du sett serien behöver du inte läsa, men för dig som faktiskt inte ännu sett Game of Thrones, eller bara gett den någon ynka chans - här är en andra chans. 

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag är ett stort Game of Thrones-fan, precis som så många andra. Kan det vara den mest omtalade tv-serien genom tiderna? Jag kan i alla fall inte sitta på bussen utan hörlurar och förvänta mig att inte få veta precis vad som hände i senaste avsnittet av denna välkända serie. Detta inlägg har jag bestämt mig för att skriva eftersom jag så ofta får höra folk som säger "nej, den såg jag och det var inget för mig". När man sedan frågar hur många avsnitt personen i fråga har sett så säger hen "bara första avsnittet, men det var tillräckligt". Nej, ursäkta mig men det är faktiskt inte tillräckligt. För vissa serier kan det mycket väl vara så, men Game of Thrones? Personligen älskar jag Game of Thrones, men det gjorde jag verkligen inte efter att ha sett första avsnittet. Jag var så uttråkad så jag tittade på klockan redan fem minuter in i avsnittet. Enda anledningen till att jag fortsatte därefter var på grund av min bror. Han tjatade och tjatade. Kom igen, Elsa, se Game of Thrones, den är så bra. Det tog mig ungefär ett halvår att se de fem första avsnitten. Därefter gick det något fortare - jag insåg att det inte var en plåga längre. Men efter det nionde avsnittet av första säsongen satt jag häpnad och plötsligt förstod jag - detta är verkligen one of a kind. En serie man bara inte får missa. Inte bara för att skaparna är unika på så sätt att de vågar överraska, utan för att man verkligen lever in i en helt annan värld när man ser på Game of Thrones. Allt känns så otroligt verkligt. Inte under de första avsnitten av den första säsongen, men när man kommit förbi den där jobbiga delen. När man kommit förbi den, när man verkligen fått tid att lära känna alla karaktärer... Det är då Game of Thrones blir en serie man är så otroligt glad åt att ha sett. För några år sedan trodde jag aldrig att jag skulle älska denna serie så mycket som jag gör idag. Jag trodde aldrig ens att jag var förmögen till att älska en serie med så mycket brutalitet, långsamma dialoger och nakenhet. Jag är fortfarande häpnad över att det faktiskt är möjligt. Game of Thrones har öppnat upp en helt ny värld för mig - inte bara i Westeros, utan för alla liknande filmer och serier som jag aldrig ens hade gett en chans för fyra år sedan. 

Det räcker inte att säga att man inte gillar fantasy, att man inte gillar brutalitet och att man inte gillar historiska draman. Det räcker inte att säga att man bara sett några avsnitt av serien. Har du sett minst en hel säsong av Game of Thrones och fortfarande avskyr den - då litar jag på att detta inte är en serie för dig. Men tills du gett dig själv de tio avsnitten - säg inte att du försökt. För precis som för mig, kan denna serie överraska dig när du minst anar det.

4 kommentarer:

 1. Bra sagt! Jag tyckte att de första avsnitten var lite sådär men jag fastnade nog snabbare än många andra. Sen visste jag också att man skulle "hålla ut" under första säsongen för alla sa att det skulle bli bättre sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, hade någon sagt det till mig kanske det inte hade tagit så lång tid för mig att se den första säsongen :) Jag trodde först bara att hela serien skulle vara som de första avsnitten, och att jag aldrig skulle fastna... Så det kom lite som en chock när jag plötsligt insåg att jag inte kunde sluta, haha ;)

   Radera
 2. mje. Jag såg 1,5 säsong.. Duger min längd? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, har du inte fastnat efter så många avsnitt så är det nog ingen serie för dig...

   Radera