måndag 25 juli 2016

The Office: Säsong 1

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiCiNT7xY7OAhWK2SwKHfqMB7QQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Ftheredlist.com%2Fwiki-2-17-1483-1484-1490-view-2000s-6-profile-the-office-1.html&psig=AFQjCNHi2UmWFPwzwms7OsFdFsaFOwy3Ww&ust=1469533751787530

The Office är en komediserie från 2005, skapad av Ricky Gervais, Greg Daniels och Stephen Merchant. Serien har vunnit en hel del priser, däribland en Golden Globe som Steve Carell vann 2011 för bästa skådespelare i en huvudroll för humorserie.

The Office baseras på Ricky Gervais' brittiska serie vid samma namn och följer några kontorsarbetare på pappersföretaget Dunder Mifflin efter att ett filmteam dyker upp för att dokumentera deras aktiviteter. Vi får här träffa knasiga karaktärer så som den underliga Dwight, den mer normala Jim, receptionisten Pam och deras självupptagna chef Michael Scott som tror att han är den bästa chefen i världen. I rollerna ser vi bl.a. Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski och Jenna Fischer.

Efter att ha sett första avsnittet av The Office (för väldigt länge sedan) gillade jag det inte alls. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i s.k. "mockumentary's", bildutsnitten och alla röriga perspektiv känns ganska störande. Visserligen tar det ett tag att vänja sig vid och när man väl gjort det så brukar man börja gilla det bättre (har jag hört), men eftersom jag inte finner humorn i serien särskilt rolig så hade jag till en början inget intresse av att fortsätta. Huvudkaraktären Michael Scott är mest pinsam och därför blir det en väldigt jobbig serie för mig att titta på då jag avskyr pinsam humor. Men trots det är det ändå något som får mig att vilja fortsätta. 

Michael är seriens största karaktär och därför blir det givetvis lite jobbigt om man inte alls gillar honom. Jag gillar honom inte. Förutom att han är oerhört pinsam och korkad, så är han verkligen elak. Han slänger ur sig kommentarer som en femåring skulle fatta var kränkande, och trots att man som tittare förstår att han egentligen inte är varken rasist eller homofob, så använder han ordval som ofta tyder på motsatsen. Men, även om Michael är en extremt motbjudande karaktär så finns det andra jag fastnat bättre för och det är därför jag ändå gillade säsongen delvis. Man har inte riktigt lärt känna dem på bara sex ynka avsnitt, men jag vet att detta är karaktärer som jag verkligen kommer gilla i kommande säsonger. Har du sett serien så tror jag nog du förstår att de två karaktärerna jag syftar på är Jim och Pam. Det är egentligen de enda normala på kontoret, och dessutom bjuder dem på både humor och en mysighetsfaktor som gör att man bara vill se mer. Är man en hopplös romantiker så är ju det ett plus också, för någon charmig blandning mellan stark vänskap och fängslande romantik får vi massvis av när det gäller Jim och Pam. 

Även om jag delvis gillar Jim så ogillar jag ändå att det verkar pågå så otroligt mycket mobbing på kontoret. Jag har lite svårt för sånt, och därför ser jag inte humorn i att vara elak mot Dwight och sedan sitta och fnissa om det i bakgrunden. Jag är lite rädd att jag kommer gilla detta bättre i nästa säsong, jag kände det på mig redan i de sista avsnitten av denna säsong, men samtidigt blir jag arg på mig själv om jag finner mobbing underhållande. För det borde det verkligen inte vara så länge den "mobbade" inte deltar i skrattandet. Vilket Dwight definitivt inte gör. Men det som räddar situationen är att Dwight aldrig blir ledsen över det, utan snarare irriterad och vill hämnas. På något sätt blir det ändå som en lek för de båda, även om Dwight nästan alltid är offret i situationen.

Jag måste säga att jag har en väldigt stor kärlek för introt till The Office. Det är något speciellt med detta intro, den charmiga musiken som höjs när någon använder en häftapparat, eller markerar några ord på ett papper med en gul märkpenna. Det är så oviktigt men blir ändå så bra. Jag skulle nästan gå så långt som att säga att introt är största anledningen till att jag känner att jag vill fortsätta se The Office, trots alla dess nackdelar.

Kort sagt så tycker jag inte humorn varit alls rolig, snarare jobbig vilket såklart är en stor nackdel eftersom detta är en komediserie. Men det finns något som gör att jag ändå vill fortsätta då jag har en känsla av att jag kommer gilla serien bättre i nästkommande säsonger. Främst efter att jag vant mig bättre vid filmandet. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwijtKOExo7OAhVBDywKHdQMBL4QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Ftheredlist.com%2Fwiki-2-17-1483-1484-1490-view-2000s-6-profile-the-office-1.html&bvm=bv.127984354,d.bGg&psig=AFQjCNEEYg5IKdtcKniqyddrfsCT4P75gA&ust=1469533706214560

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tyckte inte det under första säsongen, men har sett flera säsonger nu och den har definitivt blivit mycket roligare! :)

   Radera
 2. What. Visste inte att Ricky Gervais låg bakom den amerikanska veriationen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev också förvånad över det men jo tydligen gör han det :)

   Radera
 3. Älskar The Office! Fösta säsongen är helt okej men det blir bättre! :) Jag minns att jag också avskydde Michael i första säsongen men det blir mycket bättre sen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var faktiskt dina inlägg som inspirerat mig till att ge The Office en till chans! Har sett fler säsonger, är i slutet av säsong 3 just nu och jag gillar den mycket bättre nu :D

   Radera
  2. Men Gud vad roligt! Härligt att du har börjat känna dig positiv inför serien :D Ser fram emot att läsa dina recensioner!

   Radera
 4. Haha det är så kul att läsa om hur du ser på serien efter säsong ett, då de flesta av mina vänner som jag visat the office för har haft samma reaktion. Speciellt angående Michael, vilket jag tycker är lustigt då han är en av mina favoritkaraktärer of all time! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj jag är på säsong tre och jag tycker fortfarande att Michael är fruktansvärd, haha ;) Det som räddar serien för mig är Jim, Pam och även Dwight som jag faktiskt börjar gilla. Tycker humorn blivit mycket roligare också (eller så har jag bara vant mig vid alla pinsamheter) ;)

   Radera