torsdag 14 juli 2016

Sons of Anarchy: Säsong 2

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjcqKzG6fDNAhXH2CwKHWIEDD4QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Ffreshwallpapers.net%2Fsons-of-anarchy%2Fsons-of-anarchy-season-2.html&psig=AFQjCNG7xwJgFcvfnWuXr-8wiCPAtnvNyw&ust=1468512511540422

Sons of Anarchy är en tv-serie från 2008, skapad av Kurt Sutter. Serien ingår inom genren kriminaldrama och är en avslutad serie bestående av 7 säsonger. Andra säsongen innehåller 13 avsnitt på 45 min/avsnitt. 

Sons of Anarchy följer ett motorcykelgäng i den lilla staden Charming i Norra Kalifornien. Främst får vi följa huvudkarakären Jax Teller, en man i 30-årsåldern som försöker hitta en balans mellan livet som kriminell och det faktum att han är nybliven pappa. Även om klubben betyder mycket för honom, så börjar han även tveka på vad som egentligen är rätt och fel. Kanske hade hans avlidne pappa rätt om att klubben var på väg åt helt fel håll? I rollerna ser vi bl.a. Charlie Hunnam, Katey Sagal, Ron Perlman, Kim Coates, Maggie Siff och Ryan Hurst.
Du kan läsa min recension av säsong 1 HÄR.

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiflfna6fDNAhWGDiwKHUL5BmYQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.mtv.com%2Fnews%2F1921704%2Fsons-of-anarchy-most-messed-up-moments%2F&psig=AFQjCNEL6d3_y0pRmFNrctCwGlgEs9fWNw&ust=1468512554694337

Jag gillade verkligen den första säsongen av Sons of Anarchy, även om det tog mig ett tag att verkligen fastna. Nu under säsong 2 har jag fastnat väldigt mycket mer - man börjar komma in i berättelsen, vi  har fått lära känna alla karaktärerna och känner därav även med dem när problem uppstår. Det som stått i störst fokus under säsongen har varit konsekvenserna till det stora misstag som skedde i slutet av förra säsongen. Brödraskapet har satts på prov och likaså faderskapet mellan Clay och Jax. Detta har varit tufft men nödvändigt, men något jag märkt av redan nu är att manusförfattarna till Sons of Anarchy är bra på att avsluta säsongerna innan de påbörjar nya. Detta är en stor lättnad då många serier tyvärr tenderar att fortsätta på samma veva säsong ut och säsong in, utan att ta in några nya storylines. Jag tror vi alla kan hålla med om att det blir tröttsamt efter ett tag. 

Sons of Anarchy är en serie med mycket hjärta i kvalitén. Musik, bild, duktiga skådespelare och ett välskrivet manus. Hur vi fått lära känna alla karaktärer och inte bara huvudpersonen är mycket uppskattat från min sida. Några karaktärer vi fått större djup ifrån under säsongen har varit Tig, Chibs och även Piney skulle jag nog säga. Tig såg jag under förra säsongen som en hemsk människa utan ånger, men under andra säsongens tretton avsnitt har denna uppfattning förändrats. Han har fortfarande sina sjukare sidor, som får en att undra om han verkligen är en riktig människa. Men utan ånger är han verkligen inte - vad som hände i slutet av säsong 1 har ätit upp honom inifrån, och det fick vi främst se nu i slutet då konfrontationen mellan två stora karaktärer skedde. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjEpqmm6vDNAhXFfiwKHQ3UAJgQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.hitfix.com%2Fwhats-alan-watching%2Fhow-sons-of-anarchy-ran-off-the-road-before-the-end&psig=AFQjCNFvwj5HM8ljAAtriJa6cP-dDwGq1Q&ust=1468512712792040

Mer än karaktärer som utvecklats, en story som blir alltmer fängslande och skådespelare som många gånger briljerar, så har vi fått oss en stor dos av familjekänsla. Trots dispyten mellan Samcro's ledare Clay Morrow och hans styvson Jax, har familjen vuxit starkt under säsongen. Abel har fått komma hem från sjukhuset, Tara & Jax har slutligen blivit ett mer officiellt par och framförallt så har Gemma äntligen accepterat Tara. Inte bara accepterat heller, utan hon har helt och hållet välkomnat in henne i familjen utan några dolda motiv. Vänskapen mellan dessa två är personligen vad jag själv har uppskattat mest under säsongen, så det hoppas jag absolut att vi får se mycket mer av under kommande säsonger. 

Andra säsongen av Sons of Anarchy har varit snäppet bättre än säsong 1, och förhoppningsvis fortsätter värdet att stiga under hela serien. Säsongsavslutningen var både kraftfullt och spännande, så jag ser givetvis fram emot att se mer. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjls-HO6vDNAhXFFywKHW65DeMQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fmoviepilot.com%2Fposts%2F1263508&psig=AFQjCNH8DLXtIdhO7gkq08fyRikARUFs-Q&ust=1468512797436787

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar