söndag 3 juli 2016

Sommartips: Moonrise Kingdom

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj8v8Ha5tXNAhVlG5oKHVCaCv4QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.iamthink.com%2Fmoonrise-kingdom-review%2F&bvm=bv.126130881,d.bGs&psig=AFQjCNHBAZ9n4HZGEwQkBe9dZSMuxUvPAw&ust=1467584006767290

Såhär på sommarhalvåret är Moonrise Kingdom en perfekt film att lägga en del av sin fritid på. Filmen är från 2012 och är både skriven och regisserad av ingen mindre än den fantastiska Wes Anderson. Hans stil märks av tydligt i Moonrise Kingdom som är en väldigt unik film precis som de flesta av Andersons filmer. Gillar du ex. The Grand Budapest Hotel så kommer du älska Moonrise Kingdom

Filmen hade svensk premiär i juni 2012 och följer ett par förälskade barn efter att de bestämmer sig för att fly från sina liv och ge sig ut på ett gemensamt äventyr. Men när en skoutledare, en polis, några oroliga föräldrar och en socialarbetare inser att ungdomarna är försvunna påbörjas ett stort sökande. Filmen bjuder på både humor och en stor dos Wes Anderson-charm, dessutom är det inte helt fel med en vacker miljö som verkligen ger dig den där härliga sommarkänslan. Medverkande ser vi välkända ansikten så som Edward Norton, Bruce Willis, Frances McDormand, Bill Murray, Tilda Swinton och Jason Schwartzman. I huvudrollerna som det unga paret ser vi de mindre kända skådespelarna Jared Gilman och Kara Haynard.

Är du ute efter en unik film med känsla av sommar, frihet, glädje och kvalitet, då är Moonrise Kingdom den perfekta rullen på bara 90 minuter!

6 kommentarer:

 1. Alltså jag har fortfarande inte sett den här filmen men velat se den sedan 2012! Den känns så mysig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den verkligen, supermysig och värd att se :)

   Radera
 2. Jag gillad inte The Grand Budapest Hotel alls. Har han samma stil i alla sina filmer? verkar bra men vet inte om jag vågar kolla, hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, stilen är ganska lik. Om anledningen till att du inte gillade The Grand Budapest Hotel, är på grund av stilen så kommer du tyvärr nog inte gilla någon av hans filmer... Men samtidigt vet man aldrig, kan ju vara värt ett försök i alla fall :) Man märker ganska fort om man kommer gilla den, i annat fall är det väl bara att stänga av.

   Radera
 3. Vill verkligen se denna! Älskade The Grand Budapest Hotel, sugen på Darjeeling också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har faktiskt inte sett Darjeeling Limited än men vill se den då jag gillat övriga Wes Anderson filmer av de jag sett :)

   Radera