torsdag 7 juli 2016

DIY: Filmfyllda klädesplagg


Jag har länge funderat på att påbörja en ny kategori här på bloggen, nämligen där jag delar med mig av små projekt jag sysslar med. Allt har givetvis med film att göra, no worries. Jag älskar nämligen att pyssla och jobba med händerna, och blandar gärna mina två stora intressen till något bra. Jag tänkte att detta lilla projekt kunde bli en bra start.
 
Häromdagen råkade jag förstöra en av mina nyköpta blusar, såklart skulle det vara den jag gillade bäst också... Jag råkade tvätta den tillsammans med ytterligare en av mina nyköpta blusar som var blå, vilket gjorde att den vackra kritvita färgen övergått till en blå/grå-aktig färg när tvätten var klar. Dumt misstag jag vet, men sådana misstag gör jag hela tiden för jag är helt enkelt inte så ordentlig när det gäller sådana saker... Ja, jag kommer någonvart med detta. Hur som helst, där stod jag då med en ful blågrå blus medan jag stod i valet och kvalet om jag skulle försöka använda den ändå och hoppas på att ingen lägger märke till att den blivit missfärgad, eller om jag bara skulle slänga den. Men, nej jag hatar verkligen att slänga grejer, framförallt om de är nya. Därför kom jag med den roliga idén att förvandla denna missfärgade blus till en riktig nördtröja.


Vad använde jag?
- Ett klädesplagg
- En textilpenna från BIC (bör finnas att köpa billigt på närmaste matbutik) 
- Ett strykjärn & strykbräda (och ett kontaktuttag förstås)

Såhär gick det då till. Först förstörde jag min nya fina blus. Därefter tog jag den oanvända textilpennan som legat i min pyssellåda i åratal, och så började jag klottra! Det blev ett ganska kul projekt då jag verkligen älskar att skriva för hand. Det är roligt att testa på olika skrivstilar, det blir ju snyggast så också. När jag fyllt både fram- och baksida av blusen med titlar på filmer jag älskar, återstod bara en sak. Att stryka blusen, det kan vara bra för att färgen ska fastna bättre. Det stod det på paketet till textilpennan i alla fall. Därefter kan man tvätta den i upp till 90°, bra va? :)

Har du lust att testa på något liknande med ett gammalt plagg du inte använder längre (alternativt om du är lika dålig på att tvätta som jag) så får du gärna skicka mig en bild, alltid roligt att se och få inspiration. Är du boknörd så testa med boktitlar, föredrar du serier framför film så varför inte använda sig av serietitlar? Själv blev jag lite sugen på att göra något liknande med ett gammalt linne jag har, men då med mina favoritlåtar blandat med lite fina noter här och var. Det finns ju trots allt ingen gräns för kreativiteten!

3 kommentarer:

  1. Men vilken smart och kul idé det blir ju jättesnyggt och man vet att ingen annan har en exakt likadan tröja i och med att man har olika handstilar :D Kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, precis :) Dessutom blir de ju extra unika eftersom alla har olika favoriter :D

      Radera