lördag 30 juli 2016

Brooklyn Nine-Nine: Säsong 3


Brooklyn Nine-Nine är en tv-serie från 2013, skapad av Daniel J. Goor och Michael Schur. Serien är pågående och hittills finns fyra säsonger där den fjärde har premiär i september. Varje säsong innehåller runt 22 avsnitt på ca 22 min/avsnitt.

Brooklyn Nine-Nine ingår inom genren komedi och följer ett polisdistrikt i Brooklyn efter att de får en ny chef. Främst får vi träffa den väldigt smarta men även väldigt omogne Jake Peralta samt hans kollegor - den klumpige Charles Boyle, den tuffa Rosa Diaz, den ordentliga Amy Santiago samt den stela poliskaptenen Ray Holt. I rollerna ser vi bl.a. Andy Samberg, Andre Braugher, Stephanie Beatriz, Terry Crews, Melissa Fumero, Joe Lo Truglio och Chelsea Peretti.

Läs min recension av säsong 1 HÄR
Läs min recension av säsong 2 HÄR.

Tredje säsongen av Brooklyn Nine-Nine har inte förändrats särskilt mycket från förra, mer än att relationerna fortsatt utvecklats. Peralta och Santiago är slutligen tillsammans och Boyle är överlycklig över detta. Även den hårdkokta Rosa hittar sin själsfrände i 9-9 nykomlingen Adrian Pimento. Jag gillar att Brooklyn Nine-Nine verkligen utnyttjar relationerna i serien och tar det på allvar i stället för att bara bubbla runt på samma ställe genom alla säsonger som vissa andra komediserier. Oskyldigt flörtande blir ganska tröttsamt i längden. 

Något annat jag älskat under säsongen är den röda tråden. Tråden är inte densamma genom alla säsonger, men flera avsnitt har varit kopplade till avsnittet innan. Detta uppskattar jag verkligen då Brooklyn Nine-Nine är en av de få komediserier som faktiskt tar vara på handlingarna istället för att påbörja någon mindre "komisk handling" inför varje nytt avsnitt. Ett exempel på en sådan röd tråd har varit de sista fyra avsnitten av säsongen, som alla fokuserade på en stor kriminell gängledare som försökt döda en i 9-9-stationen. Både denna säsong samt förra säsongen, har dessutom avslutat med en cliffhanger som gör det extra roligt att fortsätta på nästa säsong. Detta är unikt för komediserier, och därför uppskattar jag det verkligen som tittare. 

Trots att jag gillar den mesta humorn så finns det vissa saker som lätt blir överdrivna, precis som i vilken komediserie som helst. Tyvärr. Men detta går tydligen inte att undkomma, oavsett vilken serie man ser. Några exempel på "humor"-delar jag inte alls uppskattar är skämt om karaktären Terry's föregångna viktproblem. Även några av karaktärerna har jag svårt för ibland, däribland Hitchcock och Scully samt även Gina. Sistnämnda har absolut sina stunder då man verkligen gillar henne, men samtidigt kan även hon bli överdrivet irriterande ibland. 

Jag måste åter igen hylla serien för alla dess referenser till andra kända verk. Vi får höra en hel del av exempelvis polisklassikern som även råkar vara huvudkaraktärens favoritfilm, nämligen Die Hard. Ytterligare referenser får vi även från omtalade kultserier såsom t.ex. Vänner. 

"Jake, help me! I don't want to die! I'm still at the second season of Game of Thrones!"

 Repliken ovan tar platsr den kända brottslingen Doug Judy blir mordhotad i mitten av säsongen. 

Serien fortskrider på samma sätt som föregående säsonger, och måste säga att jag verkligen gillar serien. Brooklyn Nine-Nine är en bra komediserie, och sådana är relativt unika nu för tiden. Jag ser fram emot nästkommande säsong även om det dröjer ett tag innan hela finns ute. Fjärde säsongen har premiär i september.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar