tisdag 26 juli 2016

11 frågor om mina favoriter ○ Lost

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwipzO-y_4fOAhUob5oKHXvMB2UQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.miblogdecineytv.com%2Fimagenes%2Fseries%2Flost%2F&psig=AFQjCNEoh9IlgEbkfM5q4iUqeSNRzeG1lA&ust=1469308650111675

Jag tänkte påbörja en kategori där jag svarar på frågor om mina favoritfilmer & -serier. Frågorna är de samma för alla titlar, och först ut är min favoritserie Lost

Obs! Tänker inte undvika spoilers så har du inte sett serien så avråder jag dig från att läsa. 

1. Hur skulle du kortfattat beskriva serien? 
En flygplanskrasch. En öde ö. Människor som tvingas samarbeta för att överleva. Drama blandat med humor och övernaturlighet. Ingenting är som det verkar. Härliga karaktärer och spännande berättelse. Beroendeframkallande.

2. Vad är det bästa med serien? 
Alla karaktärer, helt klart. Karaktärerna gör berättelsen, det är de som gör att även de sista säsongerna blir så bra trots vissa självklara luckor i logiken. Dock tänker jag också nämna hur välplanerat mycket faktiskt är i serien, vilket är ytterligare en stor fördel. Även om några frågor inte får svar, så finns det något djupare som många verkar ha missat. Det räcker nog knappast att se serien en gång för att förstå det helt och hållet, precis som många filmer så krävs det att man ser serien flera gånger då man upptäcker nya saker varje gång. Vissa frågor FÅR faktiskt svar, trots att många nekar till detta. Ett exempel på hur välplanerad serien faktiskt är, är scenen mellan Walt och Locke i andra avsnittet av säsong 1. Locke förklarar för Walt hur man spelar Backgammon och säger "Two sides. One is light, one is dark.". Har du sett hela serien så förstår du nog att just denna scen har ganska stor betydelse för resten av serien. 

3. Vad är det sämsta med serien?
Luckor i logiken. Frågor man aldrig riktigt får svar på. Även om en hel del av frågorna besvaras, så finns det dessvärre fortfarande mycket mysterier kring tv-serien Lost

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwih-KjwgIjOAhXIPZoKHUP3BUgQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fabortionsforall.wordpress.com%2F2011%2F05%2F19%2Flost-season-one%2F&psig=AFQjCNHnQEOV3lYiWDWA4JJdLJD0QMV76g&ust=1469309047481103

4. Vilken karaktär är din favorit?
Charlie Pace. Han är så söt, så fin och bara en sån otroligt härlig personlighet. Samtidigt har han det i början väldigt svårt då han är en missbrukare som hamnar på en öde ö där droger inte går att köpa runt varje hörn, men han har ändå ett så himla gott hjärta. Hur han finns där för Claire och Aaron är så fint, och säsong tre... krossade mitt lilla sårbara hjärta. 

5. Ett minnesvärt citat från serien som du gillar?
Dels den som jag nämnde i en tidigare fråga: "Two Sides, One Is Light, One Is Dark.", men mer än att den har en betydande roll i serien så är den ju inte så speciell. Jag gillar också en replik som Mr. Eko uttalade, nämligen "Don't mistake coincidence for fate.". 

6. Finns det något par i filmen/serien som du gillar extra mycket? 
Charlie & Claire. Tyckte de var hur fina som helst, innan alla problem uppstod och Claire försvann ut i skogen. Utöver det har jag inget par som jag verkligen gillat - antingen har den ena dött och det slutat tragiskt eller så har jag bara inte gillat båda karaktärerna i relationen. Gillade dock Jin i slutet, så hans relation till Sun var otroligt fin. Triangeldramat mellan Jack, Kate och Sawyer intresserade mig aldrig särskilt mycket. Säsong 1 gillade jag henne med Jack, men senare blev det uttjatat och jag tröttnade. Jag gillar inte ens Kate särskilt mycket, så that's that.  

7. Har du någon scen som du aldrig glömmer, som är extra speciell för dig?
Ja, dels så älskar jag hur de band ihop första scenen i pilotavsnittet, med sista scenen i seriens avslutning. Men det finns några scener jag älskar mer, och det är alla scener i slutet när karaktärerna börjar minnas allt som hände på ön. De två jag gillar bäst är Sayid & Shannon (där Boone & Hurley lurar dem genom att iscensätta ett bråk) och såklart - scenen när Kate, Charlie & Claire börjar minnas medan hon åter igen föder Aaron. Ååååh så fint, jag bölade som bara den. Och inte bara första gången.  

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiY3on2gojOAhXF_iwKHYiZAygQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fncjl.wordpress.com%2F2010%2F05%2F25%2F617-the-end-claire-charlie%2F&bvm=bv.127521224,d.bGs&psig=AFQjCNGG5HrJOnokOSgg6fp-T4nQvyem7g&ust=1469309025544132

8. Favoritmusik från serien?
Nja, Lost har väl inte sådär jättebra musik direkt. Deras soundtrack är ganska dåligt måste jag säga, men det finns faktiskt en musikscen som jag minns att jag gillade väldigt mycket. Det är alldeles i början (någon av de första avsnitten i säsong 1) när Hurley lyssnar på en mp3-spelare han hade med sig på planet. Minns inte vilken låt det var, men den var ganska glad och man blev på gott humör av den scenen. Det gav en känslan av att "allt kanske inte är så hemskt trots allt, inga problem är omöjliga att lösa". Åh, Hurley. Han är så fantastisk.

9. Har du någonsin gråtit till serien? 
Jodå, det har jag. Många gånger. Framförallt i slutet - som sagt så är alla "remember"-scenerna otroligt fina. Och när folk dör. Många har dött under åren. Charlie, Libby's och Jin & Sun's död var mest tragiska. Sistnämnda var så fin men så sorglig på samma gång, när de drunknade tillsammans och man såg hur deras händer gled isär. Minns även att jag brast ut i tårar när Desmond äntligen fick tag på Penny, genom radion i ubåten. Glädjetårar!

10. Vad tyckte du om slutet?
Jag älskade det. Först var jag mest bara chockad och visste inte vad jag skulle tänka, men därefter, när jag fått tid att tänka lite (och torka tårarna) så insåg jag hur mycket jag älskade det. För mig var det ett perfekt slut, även om jag är medveten om att det är många som inte håller med. Många hävdar att slutet är väldigt "flummigt", och jag kan på sätt och vis förstå vad de menar. Jag kan erkänna att hela Säsong 6-storyn var väldigt rörig fram till slutet. Men när man väl kom till slutet - då föll ju faktiskt alla pusselbitar på plats. Man förstod vad det var som hela tiden pågått. Varför Jack plötsligt hade en son, varför Sawyer var polis istället för kriminell och varför Claire var åter gravid med Aaron. Förstod du inte slutet så är det bara att se om det tillräckligt många gånger, tills du har fått ihop alla de där pusselbitarna. Sedan är det sant att alla bildar sin egen uppfattning - men det går faktiskt att bilda en rimlig uppfattning även om allas ser lite olika ut. 

11. Varför är denna serie så speciell för just dig? 
Jag älskar Lost tack vare alla känslosamma stunder, alla karaktärer, alla deras relationer till varandra. Alla mysterier och all spänning. All humor, åh så mycket humor. Hurley är fantastisk och har bidragit så otroligt mycket till serien. Jag älskar Lost, helt enkelt eftersom den innehåller ALLT. Det är action. Det är thriller. Det är äventyr. Det är komedi. Det är sci-fi. Det är allt. Jag har skrattat, jag har gråtit, jag har skrattat och gråtit på samma gång. Lost är en fulländad upplevelse.

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwivi6H7_4fOAhVGDJoKHVtcDGoQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.amoeba.com%2Fblog%2F2010%2F06%2Fwritings-from-the-holy-texan%2Flost-their-way-the-end-2.html&psig=AFQjCNEGtToeG0vdz-HETgCyaaPhjJP9DA&ust=1469308802108841

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar