lördag 25 juni 2016

When In Rome (2010)

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjH6_LYrMPNAhVDjSwKHQq6CKkQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Ffreakdeluxe.co.uk%2Fwhen-in-rome%2F&psig=AFQjCNGWif3nuuUCpMbaBJcK45rRTyB-zw&ust=1466949987667284

When In Rome är en romantisk komedi från 2010, regisserad av Mark Steven Johnson. Den är skriven av David Diamond och David Weissman och är 1 timme och 30 minuter lång.

Filmen följer Beth, en ung konstcurator som är trött på att leta efter kärleken. När hon är i Rom för sin systers bröllop stjäl hon några mynt från en önskefontän och blir därefter uppvaktad av ett flertal män. Hon måste snabbt klura ut ett sätt att bli fri från den oäkta kärleksförtrollningen, men kommer det innebära att hon förlorar den enda man hon faktiskt vill behålla? I rollen som Beth ser vi Kristen Bell, och övriga roller spelas av bl.a. Josh Duhamel, Angelica Huston, Will Arnett, Danny DeVito, Jon Heder och Dax Shepard.

Detta är en film jag egentligen inte hade tänkt se då den helt enkelt inte verkade alls bra. Men såhär på lördagsmorgonen var jag sugen på en mysig romantisk komedi och när denna poppade upp på min netflix-sida så kände jag att jag i alla fall kunde ge den en chans. Jag är glad att jag gjorde det då jag tyckte den var väldigt charmig! Jag har alltid gillat Kristen Bell (även om jag tyvärr aldrig fastnade för Veronica Mars som alla verkar älska) och jag gillar även Josh Duhamel. Jag tyckte de båda gjorde bra jobb i filmen - eftersom det bara är en enkel komedi så har de såklart inte så mycket att visa, men lite cred för att vara charmiga i rollerna kan jag ändå ge dem. 

When In Rome är verkligen ingen kvalitetsrulle, även om manuset var underhållande så brast det på flera ställen. Främst var berättelsen väldigt förutsägbar, vilket gjorde att man bara väntade på händelserna en efter en. Flera repliker var dessutom klyschiga, men det var även en del av filmens charm. Jag kan inte riktigt klaga på en av slutscenerna då de återberättade slutet av Trollkarlen från Oz i en ny tappning. Jag gillade även humorn i filmen, den var inte konstant men jag skrattade ändå till några gånger. Det var inte riktigt replikerna som underhöll, utan händelserna. Karaktärerna i sig som ibland var lite klumpiga och på så sätt underhöll mig som tittare.

Jag har inte så jättemycket att tillägga faktiskt, men jag tyckte filmen var väldigt mysig som romantisk komedi. Det bristande manuset i form av förutsägbarhet och klyschiga repliker vägdes upp av de charmiga karaktärerna, vilket gjorde detta till en underhållande film en lördagsmorgon som denna. Gillar du romantiska komedier och inte bryr dig så mycket om kvalitet så är When In Rome ett tips!

BETYG: 6/10

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwielLnxrMPNAhWDiywKHZU2CwYQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.aceshowbiz.com%2Fstill%2F00004614%2Fwhen_in_rome03.html&psig=AFQjCNHIG41fHBv7c5K2_sBvBtu-7Jsn9Q&ust=1466950038785765

3 kommentarer:

 1. Blev såå besviken på den här filmen!! Hade inte riktigt läst handlingen bara "..Rome" i titeln. Visste inte att den skulle ha ett "övernaturligt" element!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker nog att det är en del av charmen med sådana filmer, då gör det inte så mycket om de råkar innehålla lite oförklarliga övernaturligheter ;)

   Radera
 2. Såg denna på ett flygplan och som du säger det är nog tack vare skådespelarna som filmen blir charmig och räddas lite från allt det klyschiga :)

  SvaraRadera