onsdag 22 juni 2016

Vecka 25 • Streaming

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi5veTv1rvNAhXCfywKHXNwCKAQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwhatsonnetflix.com%2Fcoming-soon%2Fshadowhunters-on-netflix-streaming%2F&psig=AFQjCNGp7m6xASz_smzwLnBDyELAU7Nsgw&ust=1466686423669245

Detta är ett samarbete med Felicia, Sara, Emelie och Karin. Glöm inte att kika in deras inlägg om temat streaming!

Veckans tema är streaming och därför tänkte jag göra det enkelt för mig och tipsa om några bra streamingsajter som jag antingen själv använder mig av eller bara har hört mycket bra om.

Days.nu/playdays
För 60 kr i månaden får man tillgång till serier så som t.ex. Arrow, Once Upon a Time och Reign. Dessutom är detta en av de få streamingsajter som erbjuder nya avsnitt av såpor så som General Hospital, The Bold and the Beautiful (Glamour) och Days of our Lives (Våra bästa år).

Netflix.com
Netflix är den sajt jag använder mig av som mest. Det är inte gratis, men personligen anser jag att det är värt det. Jag betalar både kostnaden för Netflix samt ytterligare en kostnad på unotelly.com för att få ett större utbud, men mer om det under nästa punkt. Genom den amerikanska versionen av Netflix får jag mycket att välja mellan, både filmer och serier som inte är jätte lätta att få tag på annars.

Unotelly.com
Unotelly är en sajt som erbjuder användaren en DNS adress vilket innebär att man lurar datorn/tv:n till att tro att man befinner sig i USA. Detta gör att man får tillgång till amerikanska kanaler så som t.ex. NBC, CW, Freeform (ABC Family), m.fl. Vissa behöver man ytterligare kostnader för att få tillgång till, men de flesta är gratis för alla i USA. Och alla med användning av Unotelly. Det bästa av allt, som jag uppskattar mest, är det utbud Netflix erbjuder mig som fejk-amerikan. Det finns allt möjligt att kolla igenom - enda nackdelen är att den svenska texten då försvinner på de titlar som redan innan fanns tillgängliga. Men för mig är det inget större problem då jag vant mig vid engelskt tal för länge sen.

Watchseries.lt
Detta är sajten jag går in på när jag vill se nya avsnitt som inte ännu hunnit komma till t.ex. Netflix. Eller om det bara är en serie som inte finns där. Watchseries.lt har i princip allt inom serievärlden, är det en specifik serie du vill se så är det 99% chans att den finns. Och det är helt gratis! Enda nackdelen är all reklam som poppar upp varje gång man klickar sig vidare, men no worries - skaffa Adblock så försvinner det direkt.

Viaplay.se
För 99 kr per månad kan du här streama både film och serier. Jag har inte testat denna sajt själv och kan därför inte säga mer än att jag hört att det ska vara bra.

HBONordic.com
HBO Nordic är ytterligare en väldigt bra streamingsajt med bra utbud. Och med bra, menar jag främst kvalitetsmässigt då kanalen HBO är kända för att ha riktigt bra kvalitétserier. Själv använder jag den främst på grund av Game of Thrones, men det finns såklart massvis med annat kul där också. Precis som med de flesta bättre streamingsajterna så kostar det dock en viss summa per månad att få tillgång till, men jag skulle ändå säga att HBONordic skulle vara ett bra val att lägga de månadspengarna på.

Letmewatchthis.one
Detta är en gratissajt där du kan streama både film och TV. Men, även här rekommenderas adblock.

Cmore.se
C-More är en sajt som jag starkt rekommenderar om du är ute efter att se bra och nya filmer. De tar in många av de nyaste Hollywood-filmerna, och de har även många av de gamla klassikerna. Enda nackdelen är att deras utbud av tv-serier är lite snålt, t.ex. tar de endast in den senaste säsongen av en viss serie, och man har då begränsad tid att se dessa avsnitt innan det uppdateras på nytt. Men som sagt, när det gäller filmutbudet är C-more rena guldgruvan. 
 
Dreamfilmhd.bz
Dreamfilm har nog inte så många svenskar missat. Jag använder mig inte av den så ofta, men är det en film/ett avsnitt som jag verkligen vill se men inte kan få tag på i dvd/blu-ray-form och som heller inte finns på Netflix, HBOnordic eller C-more så fungerar Dreamfilm perfekt. D.v.s om man har adblock, annars går det nästan inte. 

Sen finns det ju såklart de vanliga svenska kanalerna så som SVTPLAY, TV3PLAY, TV4PLAY, TV5PLAY, TV6PLAY m.fl. Men de tror jag ni redan har koll på. Jag hoppas ni fått er några bra tips, och även om jag tipsat om både gratissajter och några som kostar pengar, så kan jag direkt säga att sistnämnda oftast är mer värda det. Min favorit, den jag använder mest, är Netflix och den kan jag tipsa om hundra gånger om. Enligt mig är det värt att lägga de pengarna om man har råd, då du får både bättre kvalitet, svensk text och dessutom bidrar med pengar till filmindustrin vilket gratissajterna som stjäl materialet inte riktigt gör. Vi vill ju inte att filmindustrin ska dö ut på grund av nätpirater, eller hur? Sen så kan man ju alltid köpa sina favoritfilmer på dvd/blu-ray istället, även det är ett väldigt bra sätt att se på laglig tv. 
 
https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiBm9u-17vNAhWF2CwKHfhKALsQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fgadgetzz.com%2F2012%2F10%2F30%2Funotelly_review%2F&bvm=bv.125221236,d.bGg&psig=AFQjCNF3vdV66vEyzJjZP_M-2wu5exYI9A&ust=1466686569870519

2 kommentarer:

  1. Hade ingen aning om den första, days.nu/playdays. Bra tips, allihop!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara värt om man gillar att följa såpoperor. Men personligen använder jag den inte då sådana serier ofta är extremt dåligt gjorda...

      Radera