torsdag 2 juni 2016

The Walk of Life Project

För ett tag sen upptäckte jag en rolig grej som jag totalt glömt bort men som nu kom upp till ytan igen, nämligen The Walk of Life Project. Detta är ett projekt en kille vid namn Peter Salomone skapat, och går ut på att bevisa hans teori att 80-talslåten Walk of Life är den perfekta låten för att avsluta vilken film som helst. 

"Every movie should end with Walk of Life."

När jag först hörde talas om detta var jag ju givetvis tvungen att kolla in det direkt, helt enkelt eftersom Walk of Life är och har alltid varit min absoluta favoritlåt. Jag har alltid sett den som en väldigt glad låt, men nu när man ser dessa klipp Salomone gjort för att bevisa sin teori, så har jag insett att den verkligen kan anpassa sig till alla stämningar. Ja, Walk of Life är faktiskt den perfekta låten att avsluta vilken film som helst med!

Nedan har jag gjort ett urval av några av alla videoklipp Salomone gjort där han klippt in Walk of Life i slutet. Personligen är mina favoriter Gran Torino, Jurassic Park och The Matrix - alla dessa slut blev verkligen bra med Walk of Life som avslutningslåt! Även med Star Wars: A New Hope (den första filmen, 1977) fungerade det förvånansvärt bra.

Se resten av klippen på WWW.WOLPROJECT.COM. Finns över 50 olika klipp på hemsidan samt hundratals fler på youtube som andra gjort efter att Walk of Life projektet började växa! Vissa av klippen har fått över 200 000 visningar på youtube.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar