söndag 26 juni 2016

The Last Ship: Säsong 1

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiqtrWr6LvNAhVFESwKHbGGCrUQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Ftv.blogs.pressdemocrat.com%2F19109%2Ftnt-premieres-last-ship-sunday%2F&psig=AFQjCNF176cxVRwc3GHxeT2LJ6qQUxxckQ&ust=1466691120362824

The Last Ship är en tv-serie från 2014, skapad av Steven Kane och Hank Steinberg. Ingen mindre än Michael Bay är dessutom exekutiv producent. Seriens tredje säsong har precis startat och om det blir en fjärde återstår att se. Men hittills finns alltså två fulla säsonger på 10 avsnitt/säsong, alltså 20 avsnitt att kolla igenom för den som är sugen

Serien utspelar sig efter att ett virus liknande digerdöden, sprids över hela världen och utplånar större delen av världens befolkning. Medans människor världen över kämpar för sina liv, får vi främst följa militärskeppet Nathan James och all dess besättning då de tillsammans med forskaren Rachel Scott försöker hitta ett botemedel. I rollerna ser vi bl.a. Eric Dane (Grey's Anatomy), Rhona Mitra (Shooter), Adam Baldwin (Chuck), Travis Van Winkle (Transformers) och Marissa Neitling (San Andreas). 

The Last Ship är en serie jag länge velat se. Dels för att jag hört att den ska vara bra, men framförallt för att det verkade som en serie jag verkligen skulle gilla. "Världen-går-under"-temat blandat med mariner ute på havet. Låter ganska spännande, eller hur? Anledningen till att jag väntat så länge med att se den är främst eftersom jag faktiskt förväntade mig att den skulle läggas ner, precis som så många andra liknande serier. Det är så tråkigt när man fastnar för en serie och att den sedan blir nedlagd utan ett riktigt slut. Men, efter tre säsonger kan man ändå tycka att de borde kunna göra ett riktigt slut oavsett om den blir nedlagd härnäst eller om den får fortsätta i någon säsong till. 

"Well now, see we got a bit of a problem with that because there's one thing from the old world that still applies today. Something that will never change. [ship fires] We don't negotiate with terrorists."

Serien var egentligen ungefär som jag hade förväntat mig, men det enda problemet var bara att jag inte riktigt fastnade. Kan ha med karaktärerna att göra - efter tio avsnitt känner jag fortfarande inte riktigt att jag känner dem. Det är inte konstigt att mariner är professionella och därav inte visar mycket känslor, men det hade ändå varit trevligt att få en lite annan syn på karaktärerna än bara "vi ska vara tuffa och utföra vårt uppdrag, that's it.". Det blir lite tråkigt i längden. Men, även om jag inte riktigt fastnade för karaktärerna så bestämde jag mig ändå för att ge serien alla tio avsnitt innan jag bestämde mig för om jag skulle fortsätta. Och mot slutet blev jag ändå positivt överraskad då det började bli väldigt spännande, vilket för mig är nästintill det viktigaste. Till min glädje fick vi även lite större kontakt med karaktärernas personligheter mot slutet, och det var väldigt härligt att se. Det var helt enkelt under sista avsnittet som jag bestämde mig för att även se säsong 2. 

När det gäller kvalitén av The Last Ship så är det lite so-so. Skådespelarna är okej, men inte så mycket mer. Musiken är ganska tråkig och introt sticker inte ut. När det gäller sådana små grejer som inte märks av jätte tydligt, men ändå kan göra stor skillnad, så känns det inte som att de lagt ner så mycket tid på sådant. När det gäller hur realistisk serien är så kan jag inte riktigt hävda något. Allt forskningsprat är som vanligt väldigt svårt för en tittare att förstå om man själv inte arbetar med liknande saker. Kan hända att man förstår bättre om man lyssnat på natur-lektionerna också, men dessvärre är inte jag en sådan tittare. 

I helhet är serien lite halvdan. Manuset fångade mig inte förrän mot slutet av säsongen och karaktärerna är ännu inte jätte djupa. Men seriens starka sida är spänningen som funnits i flera av säsongens avsnitt, framförallt nu i slutet men även tidigare. Vi får även en väldigt intressant story att följa - själv har jag alltid gillat apokalyptiska filmer vilket gör att jag även gillar detta. Det tog ett tag för mig att fastna, och jag kan väl inte säga att jag är helt fast ännu heller, men jag tycker ändå varje avsnitt har varit bättre än det förra. Fortsätter det så, ja då har vi mycket att se fram emot i kommande säsonger! 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjw8o6I6bvNAhVJVSwKHUiIAz8QjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DpPTRDFMFM4I&psig=AFQjCNH6zmy8pF_VdkKBjDBjTuG0GJSs2Q&ust=1466691102128740

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar