måndag 20 juni 2016

Only You (1994)

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjixPOmh7LNAhWLhiwKHfNhD9wQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Ftorrentbutler.eu%2F9058-only-you&psig=AFQjCNEb2aMLuBsM3kTpqM3tu8MZXiF9EA&ust=1466355835016526

Only You är en romantisk komedi skriven av Diane Drake och regisserad av Norman Jewison. Filmen fick blandad kritik efter premiären 1994, men huvudskådespelarna Marisa Tomei och Robert Downey Jr. fick mycket beröm för sina insatser.

Only You följer den nyförlovade Faith, spelad av Marisa Tomei. Sedan hon var ett barn har hon trott på ödet, och genom ett Ouija spel fick hon redan då veta vem hennes själsfrände var. Det enda problemet är att hennes fästman, inte besitter det namn hon fått. Bara några dagar innan sitt bröllop bestämmer hon sig därför för att leta reda på sin själsfrände vilket leder henne till Italien där den man hon hela sitt liv väntat på, befinner sig. Mer än Marisa Tomei och Robert Downey Jr, ser vi även skådespelare som Bonnie Hunt, Billy Zane och Fisher Stevens i rollerna.

Även om jag själv inte tror på ödet, så har beskrivningen till denna film alltid tilltalat mig. Häromdagen när jag upptäckte den på Netflix, bestämde jag mig för att slutligen se den. Tack vare den blandade kritiken hade jag även blandade förväntningar, men jag valde ändå att se den i hopp om att det skulle vara en underhållande romantisk komedi, precis den genren jag var sugen på just då. Till en början var jag positivt överraskad - filmen både underhöll och var spännande. Jag bara väntade på att de skulle hitta den mystiske Damon Bradley.

Filmen började bra, men sen tycker jag den blev sämre och sämre ju längre in i handlingen vi kom. Underhållningen fanns kvar - filmen var både humoristisk och mysig från början till slut. Men den blev också lite konstig. Största anledningen till att jag kände så berodde på att jag inte riktigt förstod mig på karaktärerna. Jag gillade huvudkaraktären samt hennes bästa vän Kate som var med på resan. Ödet kan jag acceptera på film - då blir det förståeligt eftersom man innerst inne vet att det bara är en film. Men jag hade helt enkelt svårt för Downey Jr.'s karaktär. Jag älskar skådespelaren och tyckte han gjorde ett bra jobb. Även karaktären var underhållande på vissa sätt och de delarna gillade jag absolut med honom. Men, kärleken? Det kändes helt enkelt inte så trovärdigt. Dock tyckte jag ändå att det blev bättre mot slutet och filmens avslutning var väldigt fin.

Jag måste säga att jag tycker manuset brast lite i mitten, men både början och slutet var bra vilket gjorde detta till en underhållande film. Men eftersom det är en romantisk komedi så är det ganska viktigt att man som tittare fastnar för den romantiska delen, vilket jag tyvärr inte riktigt gjorde eftersom karaktärernas respektive handlingar kändes relativt oförståeliga. Gillar du romantiska komedier, en härlig italiensk miljö och karaktärer som tror på ödet, då kan jag absolut rekommendera Only You

BETYG: 6/10

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjBm4jEh7LNAhWI_iwKHSFaCukQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DDt2MnszYhiA&psig=AFQjCNEZdZCQluWjWAeYkot9rYeQ0NV0SQ&ust=1466355896309398

2 kommentarer:

  1. Tack för ett bra tips! Har aldrig hört talas om den här men blev sugen på att se den :) Kul att se RD JR som ung!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, han är så himla härlig :) Bra på att skådespela, men framförallt bra på att underhålla ;)

      Radera