tisdag 21 juni 2016

Musik jag upptäckt genom film och tv #7

La Bamba är en världskänd låt som varit världskänd i ungefär 60 år. Vi har nog alla hört denna mexikanska folksång någon gång, men personligen var det inte förrän pilotavsnittet av tv-serien Last Resort som jag verkligen uppsnappade låtens namn. Eller ja, jag kände helt enkelt igen låten och var tvungen att googla upp alla ord han sjöng tills jag fick fram både artist och låttitel. Det är versionen med Richie Valens som blivit världskänd, och det är även den som jag väljer att lyssna på varje gång jag sätter på låten.  

La Bamba är en otroligt härlig låt som är perfekt att sätta på när man behöver känna lite glädje. En av mina favoritscener i Last Resort bevisade detta starkt - det var redan då som jag fastnade för serien, helt enkelt eftersom jag bara kände för att ställa mig upp och dansa till musiken precis som seriens alla karaktärer.

Tyvärr ligger inte scenen ute på Youtube, men det är i alla fall en av de första scenerna ur pilotavsnittet. Här kommer istället Richie Valens versionen:


Denna låt skriker bara känslan "jag har ingen aning om vad han sjunger, but who cares, LET'S DANCE!" 
______________________________________________________________________________________________________________
Ps. Det finns även en film om Richie Valens från 1987 som faktiskt heter La Bamba, där huvudrollen spelas av Lou Diamond Phillips (Longmire, 2012).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar