onsdag 15 juni 2016

Min samling av POP! Vinylfigurer

Först och främst; ni får ursäkta bildkvalitén. Av någon anledning är min telefonkamera sämre än alla andras. Ni får även ursäkta om mitt språk är lite "flummigt", jag skriver nämligen inlägget väldigt sent på kvällen då jag egentligen borde sova eftersom mina ögon redan halvsover lite.

Jag tänkte idag dela med mig av min lilla samling med Pop! figurer. Jag är en riktig samlar-galen typ, och har samlat på mig saker sen jag... ja, föddes. Det har varit allt ifrån frimärken till hattar, och som ni redan vet - filmer. Ett lite roligare (men dessvärre även dyrare) samlingsprojekt påbörjade jag i vintras. Efter att ha sett mängder med vinylfigurs-samlingar, stora som hus, har även jag blivit lite smått beroende av dessa söta små figurer. När man redan älskar en film så skadar det ju inte att ha sin favoritkaraktär ståendes på nattduksbordet. Jag menar, vem vill inte ha en liten Jon Snow som vakar över en medan man sover?

Min samling är inte stor och jag har heller ingen större brådska. Jag köper helt enkelt hem de figurer jag vill ha, som passar mig, och såklart - vid de tillfällen då jag känner att jag har råd att spendera de pengarna. Att det inte är det billigaste samlarprojektet kan ju tilläggas. 

Doc Brown (mitten) & Marty McFly (höger) från Tillbaka till framtiden-filmerna. Längst till vänster ser vi ytterligare en version av Doc som faktiskt är en exlusive från Loot Crate. Detta är ett företag som skickar ut nördiga paket till de som prenumererar en gång i månaden. Figuren går alltså inte att köpa någon annanstans.
Detta är visserligen inte en Pop! figur, men Sally får hänga med i samlingen ändå. Hon kommer från The Nightmare Before Christmas och är en bobble-head från samma företag som skapat Pop! figurerna, nämligen Funko. Bredvid henne ser vi Oogie Boogie som även han kommer från Burton-filmen The Nightmare Before Christmas.
Båda dessa kommer givetvis från den fantastiska tv-serien Game of Thrones. Till vänster ser vi Tyrion Lannister och bredvid honom står Jon Snow. Mina två favoritkaraktärer från serien.
Här har vi Jax Teller från Sons of Anarchy. Han köpte jag främst för att han var på rea + att hans rygg är riktigt snygg med "Sons of Anarchy California"-jackan. Och hans getskägg, obiously. Jag har faktiskt inte sett så jätte mycket av serien ännu, bara halva första säsongen. Men förhoppningsvis blir det mer snart då jag redan förberett mig med DVD:erna från de första tre säsongerna.
Sist men inte minst... har vi den första jag någonsin köpte, nämligen Zoe Washburne från den superba sci-fi-serien Firefly. Jag älskar de flesta karaktärerna från serien, men Zoe har något speciellt. Skulle bara vilja ha Wash bredvid henne. Och Mal. Och alla andra karaktärer.Detta var allt från min samling hittills, inte jätte mycket men förhoppningsvis ändå värt att visas!

3 kommentarer:

 1. Bra jobbat haha här ligger jag i lä med min enda lilla Harry Potter :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han ligger högt upp på min önskelista :)

   Radera
 2. oh, coolt med så många :D

  SvaraRadera